ΓΝΩΜΕΣ
Επέτειος του Πολυτεχνείου – Η υπενθύμιση ότι ο αγώνας για την Δημοκρατία είναι διαρκής
Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου
17 Νοεμβρίου.Μία μέρα του χρόνου που σίγουρα δεν είναι σαν όλες τις άλλες, μια μέρα του χρόνου που η καρδιά του κάθε Δημοκρατικού πολίτη χτυπάει πιο δυνατά.
Εκείνο τον Νοέμβρη πριν σχεδόν μισό αιώνα οι νέοι έδειξαν με τον αγώνα τους πόσο ιερή είναι η Δημοκρατία και πόσο μεγάλη αξία έχουν οι θυσίες για αυτήν.
«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» φώναζαν.Πόσο τρομακτικά επίκαιρο αυτό το σύνθημα και στις μέρες μας; Πόσο ίδιες οι ανάγκες των ανθρώπων του 2022 με αυτών του 1973; Πόσο σημαντική είναι η ΜΝΗΜΗ στις μέρες που περνάμε;
Το Πολυτεχνείο είναι η απάντηση σε τοποθετήσεις του τύπου «Όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει» , η απάντηση στον αυταρχισμό , στην καταπάτηση των δικαιωμάτων.
Ο αγώνας για την Δημοκρατία είναι διαρκής και αυτό τον αγώνα τον χρωστάμε στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για το υψηλότερο ιδανικό.Την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.