Εύα Καϊλή: Με πείσμωσε που δυο φορές βγήκα πρώτη στη Θεσσαλονίκη και δύο φορές πήρε ο πρόεδρος της έδρα μου.

*Γνωρίζοντας την πολιτική και προσωπική καταξίωση μετά από μια δύσκολη πορεία στην εγχώρια πολιτική σκηνή η Εύα Καϊλή είναι Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ και Πρόεδρος Επιτροπής για το Μέλλον της Τεχνολογίας και της Επιστήμης (STOA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ίδρυσε το “Center4A.I” για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την εφαρμογή της στην Ευρώπη και τον κόσμο και μόνιμη εισηγήτρια στην Ευρωβουλή του InvestEU – Ένα fund 650 δισ ευρώ για την καινοτομία και την ανάπτυξη.

Συνέντευξη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα” και τον Κώστα Τσουρό έδωσε η Εύα Καϊλή. Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, τον σύντροφό της και το μωράκι τους, αλλά και τη χυδαία κριτική που έχει δεχτεί.

«Η απώλεια της Φώφης μας σόκαρε όλους, αισθανόμασταν πως πάντα κερδίζει τις μάχες. Λόγω της απόστασης δεν βλεπόμασταν συχνά και πολλές φορές δεν συμφωνούσαμε πολιτικά, όταν όμως γεννήθηκε η κόρη μου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “Εύα τώρα θέλει οργάνωση για να τα καταφέρεις”», είπε αρχικά η Εύα Καϊλή.

Για τον σύντροφο της, αλλά και το μωράκι τους, η Εύα Καϊλή είπε: «Γέννησα πριν 9 μήνες ένα κοριτσάκι και όλα φωτίστηκαν αλλιώς. Η καραντίνα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφαση να κάνω ένα παιδί. Κανείς δεν κατάλαβε ότι ήμουν έγκυος.

Δεν έχω παντρευτεί, είμαστε μοντέρνοι έχουμε ένα σύμφωνο, αλλά θα γίνει και αυτό. Ο σύντροφος μου είναι Ιταλός και ήρθε να μείνει στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας.

Την κόρη μου την ονομάσαμε Αριάδνη και θα κάνουμε την βάπτιση μέχρι το Πάσχα».

«Η εμφάνισή μου όσο με βοήθησε τόσο με δυσκόλεψε. Έχω δεχτεί χυδαία κριτική επειδή είμαι γυναίκα, επειδή ήμουν νέα στην πολιτική. Και από πολιτικούς έχω ακούσει ότι “έλα, μια κοπελίτσα είναι” και απάντησα», πρόσθεσε η Εύα Καϊλή στη συνέχεια.

 

Κλείνοντας, η Εύα Καϊλή είπε: Δυο φορές βγήκα πρώτη στη Θεσσαλονίκη και δύο φορές πήρε ο πρόεδρος της έδρα μου.

Αυτό με πείσμωσε και μου έδωσε δύο ευκαιρίες. Ο Γιώργος Παπανδρέου μού πήρε την έδρα επειδή ήμουν η νεότερη βουλευτής και μετά έκανε το ίδιο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ