Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευ. Βενιζέλος: Η σκευωρία της Novartis αποτελεί παραβίαση των διατάξεων περί εσχάτης προδοσίας

Published

on

Mε αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, αναδημοσιεύουμε το σχετικό άρθο, που είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Για σκευωρία και συστηματική αλλοίωση των θεσμών προκειμένου να προσβληθεί η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, γεγονός που συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του μιλώντας για το «σκάνδαλο» Novartis.

Μιλώντας στον 9,84, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι το «σκάνδαλο» Novartis είναι σκάνδαλο αντίστροφο, καθώς απεδείχθη ότι πρόκειται για μία φούσκα, για ένα κολοσσιαίο φιάσκο, για μία πολύ μεγάλη σκευωρία. «Όπως έχω πει στη Βουλή εδώ και ένα χρόνο και παραπάνω, το Φεβρουάριο του 2018 συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Ποινικού Κώδικα περί εσχάτης προδοσίας. Γιατί έχουμε συστηματική αλλοίωση των θεσμών προκειμένου να προσβληθεί ο πυρήνας τους, στον οποίο ανήκει και η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Αυτό έχει αποδειχθεί, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, έχουν βρεθεί σε απόλυτο αδιέξοδο. Ισως κάποιοι σκέπτονται ότι δεν μπορεί να κλείσει έτσι η υπόθεση, χρειάζεται μία μικρή εντυπωσιακή κίνηση, έστω για λίγα εικοσιτετράωρα, χωρίς ουσία, αλλά αυτό θα είναι η πλήρης επιβεβαίωση της αδυναμίας τους να διαχειριστούν αυτό που ονόμασαν το «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών», το οποίο απεδείχθη ότι είναι πράγματι ένα πάρα πολύ μεγάλο σκάνδαλο από πλευράς θεσμικής, δηλαδή από πλευράς αλλοίωσης των θεσμών που προκαλεί η κυβέρνηση με ελάχιστους κρίκους που έχει στο δικαστικό σώμα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζοντάς το ως «ένα σημαντικό γεγονός για την παράταξη τον μεσαίο χώρο αλλά και γενικότερα για το πολιτικό σύστημα». «Θέλω να ελπίζω ότι έφτασε ένα μήνυμα το οποίο είναι βασικά αισιόδοξο ότι το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ και διεκδικεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην επόμενη φάση της χώρας, η οποία είναι δύσκολη και απαιτεί την εγρήγορση τις ίδιας της κοινωνίας».

Τέλος, ο κ. Βενιζέλος εξήγησε ότι η η εκλογική βάση το ΚΙΝΑΛ είναι βαθιά αντιΣΥΡΙΖΑ, καθώς έχει νιώσει στο πετσί της τι σημαίνει η πολιτική του της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού, των επιθέσεων, του διχασμού, της έκπτωσης των θεσμών και, βεβαίως, της βλάβης της οικονομίας, την οποία θα την πληρώνει για πολλές δεκαετίες η χώρα.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Πετσίτη υποστήριξε ότι η πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, δύναται να προσέλθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για το θέμα.

«Διάβασα και εγώ ότι η ΝΔ ζητά να προσέλθει η κ. Ζαΐρη , η επικεφαλής της επιτροπής για το ξέπλυμα χρήματος στην επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Εφόσον το ζητήσουν τα 2/5 (της επιτροπής) δηλαδή όλη η αντιπολίτευση πρακτικά, οπωσδήποτε και εγώ που είμαι μέλος της επιτροπής και οι εκπρόσωποι άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, η κλήτευση αυτή καθίσταται υποχρεωτική, το οποίο έχει πολύ μεγάλη σημασία για τη διαδικασία», επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος.

Πρόσθεσε, δε, χαρακτηριστικά:  «Επειδή άκουσα κάποιους να ξενίζονται αν είναι δυνατόν να καλέσουν δικαστικό λειτουργό στην επιτροπή Θεσμών για ενημέρωση, πρέπει να σας πω ότι είναι μια μακροχρόνια διαδικασία και πολύ πετυχημένη πρακτική και είμαι βέβαιος ότι η κ. Ζαΐρη με μεγάλη προθυμία θα ανταποκριθεί και θα έρθει να μας ενημερώσει. Οι προκάτοχοι της κ. Ζαΐρη έρχονταν πάντα με μεγάλη προθυμία, ενημέρωναν λεπτομερώς, είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα κάνει και η κ. Ζαΐρη».

Advertisement

 

ΠΗΓΗ