Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευαγγελία Λιακούλη: Η καρδιά της Ομογένειας, αφοσιωμένη πάντα στην Μητέρα Ελλάδα

Στην εκδήλωση των Πανομογενειακών Οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Η.Π.Α.

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην εκδήλωση των Πανομογενειακών Οργανώσεων, που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη, συμμετείχε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στις Η.Π.Α.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, η Λαρισαία Βουλευτής επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα κάτωθι:

«Αποτελεί για μένα ξεχωριστή τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας, εδώ που χτυπά δυνατά η καρδιά της Ελληνικής Ομογένειας.

Γνωρίζω καλά τα σημάδια που χάραξε ανεξίτηλα στις οικογένειές σας, στους παππούδες, τις γιαγιάδες, τους γονείς σας, ο ξεριζωμός από τα χώματά τους, προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Ξέρω την πικρή γεύση της νοσταλγίας,.

Και σας θαυμάζω, υποκλίνομαι μπροστά σε όσα έχετε καταφέρει, επιτυγχάνοντας -με σκληρή δουλειά και θυσίες- να κάνετε συνεχώς περήφανους όλους εμάς που από τη μητροπολιτική Ελλάδα καμαρώνουμε για τα επιτεύγματα του Αποδήμου Ελληνισμού.

Σας τιμώ ακόμα περισσότερο, γιατί φυλάττετε σαν κόρη οφθαλμού τη μνήμη, μεταδίδοντας από γενιά σε γενιά την ελληνική ταυτότητα και εθνική συνείδηση, τα ήθη και έθιμα, την πολιτιστική κληρονομιά, την ιστορία, την ελληνόγλωσση παιδεία.

Συμμετέχω, λοιπόν, φέτος στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 201 χρόνια από την Ελληνική Παλιγγενεσία του 1821, που συμπίπτουν με την εκατονταετηρίδα από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την εκατονταετηρίδα ζωής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Με ιδιαίτερη χαρά αποτελώ μέρος της αποστολής της Βουλής των Ελλήνων.

Διαφήμιση

Ταυτοχρόνως, εκπροσωπώ τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, που ειλικρινά θα ήθελε να βρίσκεται ανάμεσά σας, αλλά δυστυχώς προκαθορισμένες διαδικασίες του κόμματός μας, του στέρησαν αυτήν την ευκαιρία. Μου ζήτησε, όμως, να σας μεταφέρω από καρδιάς θερμούς χαιρετισμούς και βαθύτατα αισθήματα εγκαρδιότητας και εμπιστοσύνης, τόσο εκείνου προσωπικά όσο και σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των στελεχών της Παράταξής μας.

Οι διαχρονικές σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με τον Ελληνισμό της Διασποράς έχουν σφυρηλατηθεί στη βάση διαυγών αξιών, τεκμηριωμένων θέσεων, ρεαλιστικών προτάσεων και αναμφισβήτητων πεπραγμένων.

Πιστεύουμε αταλάντευτα πως ο Απόδημος Ελληνισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πατρίδας μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ισονομία, την ισοτιμία και το σεβασμό άνευ διακρίσεων προς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων, απανταχού της Οικουμένης. Όπως άλλωστε πράξαμε με το Νόμο για την ψήφο των εκτός επικρατείας εκλογέων, όπου η δική μας θέση ήταν ξεκάθαρη.

Δυστυχώς, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης. Η δική σας στήριξη, αλλά και όλων των Φιλελλήνων Αμερικανών, καθίσταται πολύτιμη.

Οι δεσμοί φιλίας και συμπόρευσης Ελλάδας – Αμερικής είναι βαθείς και διαχρονικοί. Το ΠΑΣΟΚ –Κίνημα Αλλαγής αποτελεί αταλάντευτα ένθερμο υποστηρικτή της εμβάθυνσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Η δική σας επιρροή είναι καθοριστικής σημασίας, ώστε οι ΗΠΑ να συνεχίσουν να αποτελούν έναν αξιόπιστο σύμμαχο στο πλευρό του Ελληνικού Λαού. Η δική σας δύναμη για την προώθηση των δίκαιων ελληνικών θέσεων είναι ανεκτίμητη.

Επιτρέψτε μου, τέλος, να επαναφέρω στο προσκήνιο ένα θέμα παραμένει πάντοτε επίκαιρο. Αναφέρομαι στην επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Εσείς καταλαβαίνετε πόση σημασία έχει να μην ξεχάσουμε την ξενιτεμένη Καρυάτιδα. Η συμβολή σας, με τη διεθνοποίηση του αιτήματος επιστροφής, μπορεί να δώσει την αναγκαία οικουμενική ώθηση και διπλωματική πίεση για να κάνουμε πραγματικότητα το όραμα της Μελίνας, που αποτελεί διακαή πόθο όλων μας.

Διαφήμιση

Διακόσια ένα έτη μετά την Ελληνική Παλιγγενεσία, οι Ηρωίδες και οι Ήρωες της ένδοξης Ιστορίας, μας εμπνέουν για να υπερπηδήσουμε τα σύγχρονα εμπόδια που φαντάζουν αδιέξοδα. Ενωμένοι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, απανταχού της Οικουμένης, συνεχίζουμε μαζί τον κοινό μας αγώνα.

Κλείνοντας, θα ήθελα να απευθυνθώ στους νέους μετανάστες, τη γενιά του “braindrain”.Να ξέρετε ότι νοιαζόμαστε ειλικρινά για εσάς, έχουμε ανάγκη την υψηλού επιπέδου, εξειδικευμένη, επιστημονική σας κατάρτιση και στο Πρόγραμμά μας, λαμβάνουμε ειδική μέριμνα για τη δημιουργία κινήτρων επαναπατρισμού σας. Η αγκαλιά της μητέρας-“Ιθάκης” είναι ορθάνοιχτη για τους σύγχρονους “Οδυσσέες”και σας περιμένει με λαχτάρα, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστική για το δικό σας “Νόστιμον ήμαρ”.»