“Φιάσκο” με τα self test – Θα δοθούν νωρίς την Δευτέρα;

Λίγο πριν το άνοιγμα των σχολείων, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε νέα ανακοίνωση για τα self test του κορονοϊού λόγω των ελλείψεων που παρατηρήθηκαν το Σάββατο (8/1).

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, από την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου μέχρι το Σάββατο δόθηκαν περισσότερα από 6,7 εκατ. τεστ στο 87,4% των δικαιούχων μαθητών και εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας «είχαμε τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ και ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτική κοινότητα για τη μαζική ανταπόκριση στο νέο πρωτόκολλο».

 

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, «λόγω της υψηλής ζήτησης σε φαρμακεία, έγιναν αναγκαίες ενέργειες ανακατανομής εφοδιασμού των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες για να καλυφθούν ανάγκες».

 

Τι ισχύει για όσους δεν βρήκαν self test

  • Το υπουργείο ενημερώνει «πως στις λίγες περιπτώσεις μαθητών και εκπαιδευτικών που δεν προμηθεύτηκαν self test, μπορούν να διαθέσουν οι Σχολικές Μονάδες και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, που έχουν κατά κανόνα αποθέματα self test. Εφόσον δεν έχουν, μπορούν να ειδοποιήσουν τη Σχολική τους Επιτροπή να τις προμηθεύσει με self testγια το άνοιγμα της Δευτέρας».

 

Πηγή: Newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ