Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: “Το παζλ” της αναδιάρθρωσης της παράταξης – “Ανανέωση-Ενότητα-Πολιτική Αυτονομία”

Published

on

Με τις τελευταίες φράσεις του τίτλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης εκλέχτηκε πανηγυρικά ως νέος Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης. 

Με τις πρώτες κινήσεις του, αρχής γενομένης από τον “ανασχηματισμό” της Κ.Ο του Κινήματος Αλλαγής, ο νέος Πρόεδρος, πέρασε τα δικά του μηνύματα δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα ανανέωσης και στο Κοινοβούλιο. Στις επόμενες κινήσεις του, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του γράφοντος, αναμένεται να ανακοινωθούν πρόσωπα που θα αναλάβουν θέσεις ισχύος στην Χ.Τρικούπη, να ανακοινωθούν και “επίσημα” δηλαδή αφού ήδη, ο διοικητικός “κύκλος” είναι εμφανής.

Μεταξύ των οποίων αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινωθεί ο επόμενος Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, με το όνομα του Απόστολου Πάνα, να “φιγουράρει” ως το πιο πιθανό πρόσωπο που αναμένεται να αναλάβει την εκπροσώπηση της παράταξης στον Τύπο. Θυμίζουμε εδώ πως ο προηγούμενος Εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης, είχε διεκδικήσει την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ και έτσι παραιτήθηκε από την θέση που κατείχε για πεντέμιση συναπτά έτη.

Θέσεις όπως ο Διευθυντής του πολιτικού Γραφείου , της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και ολομέλειες αναμένεται να αποκτήσουν νέα πρόσωπα και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που εξασφάλισε το THE SOCIALIST, ο Νίκος Ανδρουλάκης φαίνεται να έχει δώσει “εντολή” δημιουργία επιτροπής που θα ασχοληθεί αποκλειστικά με το Ταμείο Ανάκαμψης συστήνοντας και ομάδα επιστημόνων που θα είναι σε κάθε περίπτωση σε ετοιμότητα να καταθέσουν προτάσεις για την κοινωνία, την οικονομία, την παιδεία.

“Ανοίγουν οι πόρτες” σε πρώην στελέχη της παράταξης; 

Και ναι και όχι. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχει ξεκαθαρίσει πως οι νέοι βγαίνουν μπροστά, το πρόσωπο της “ανανέωσης” άλλωστε είναι αυτό που κάνει το Κίνημα Αλλαγής εκ νέου ελκυστικό και δημιουργεί τις συνθήκες για μαζικότητα του Κινήματος, ωστόσο, από τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου, αντλούμε την πληροφορία πως στελέχη τα οποία “έδωσαν στην παράταξη και δεν την έβλαψαν” – αναμένεται να υπάρξουν “επανεντάξεις” χωρίς όμως να σημαίνει αυτό πως τα πρόσωπα αυτά θα έχουν κάποιο επιτελικό ρόλο στην σύνθεση της νέας διοίκησης, το πιθανότερο να δοθεί η ευκαιρία για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια.

Από την άλλη, σαφές έχει καταστεί σε όλους, πως “γενίτσαροι” που προτίμησαν την “καρέκλα” από την μάχη για τα ιδανικά και τις αξίες της παράταξης, θα βρουν την πόρτα της Χ.Τρικούπη 50, ερμητικά κλειστή.

Advertisement

Προς αναβολή το συνέδριο του Μαρτίου 

Συν τοις άλλοις, και σε περίοδο που δεν έχει ξεκαθαρίσει καν το τοπίο για τα κεντρικά πρόσωπα της παράταξης, την στιγμή που το Κίνημα Αλλαγής είναι η μόνη φωνή λογικής και υπευθυνότητας εντός και εκτός Βουλής δίνοντας τον δικό του αγώνα για να καλυφθεί το κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της κυβερνητικής ανικανότητας, το τελευταίο που σκέφτονται είναι η τήρηση των ημερομηνιών κατά γράμμα σχετικά με τις εσωκομματικές διαδικασίες στην Χ.Τρικούπη. Φαίνεται πιο πιθανό να πάμε σε λύση Μαϊου αναφορικά με το συνέδριο ή σε μια digital λύση που ενδεχομένως να επισπεύσει τυχόν διαδικασίες μα και πάλι, αν σκεφτούμε πως για να διεξαχθεί με ασφάλεια κάτι τέτοιο, εταιρείες πληροφορικής έχουν ζητήσει μέχρι και 6 μήνες προετοιμασίας για να πάνε όλα καλά. Επομένως φαντάζει εώς αδύνατον.

Ενότητα

ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα λειτουργήσει με αποκλεισμούς, δίνοντας χώρο σε όργανα και ψηφοδέλτια σε όλα τα στελέχη, ανεξαρτήτως τάσεων και ομαδοποιήσεων ή προεκλογικών στηρίξεων. Κάτι το οποίο φαίνεται να έχει γίνει αν όχι κατανοητό από όλους, ιδίως στην πλευρά που “έχασε” την μάχη της Προεδρίας στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές, τουλάχιστον περιορίζονται οι αντιδράσεις σε επίπεδο “Γραφικότητας” στα social media στον ελάχιστο βαθμό..