ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Σαχινίδης: “Υπάρχει άμεση ανάγκη κατάρτισης ενός γενναίου και μεταρρυθμιστικού εθνικού σχεδίου ανάκαμψης.”

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γ.Φιντικάκη παραχώρησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης:

Ο πρώην Υπουργός και νυν μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, στην συνέντευξή του σχολίασε τα εξής:

Αν αποτύχει ο έλεγχος της πανδημίας τότε θα είναι πολύ δύσκολο να «γυρίσουμε» το παιχνίδι. Αμεριμνησία, χαλαρότητα, μη τήρηση των αναγκαίων προφυλάξεων, θα έχουν ολέθριες συνέπειες στην υγεία των πολιτών και επομένως στην οικονομία, η οποία δεν αντέχει δεύτερο lockdown, σημειώνει στο liberal.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη κατάρτισης ενός γενναίου και μεταρρυθμιστικού εθνικού σχεδίου ανάκαμψης.

Στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων που δείχνουν αλματώδη αύξηση κρουσμάτων αλλά και μπροστά στα κατώτερα  των εκτιμήσεων τουριστικά έσοδα, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει εκτός πραγματικότητας όσους πιστεύουν ότι το 2021 θα αναπληρωθούν οι απώλειες του 2020 και η οικονομία θα επανέλθει εκεί που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η κρίση. Παραβλέπουν την αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών και τυχόν αναβολές επενδυτικών σχεδίων.

Το παιχνίδι θα κερδηθεί, όπως λέει, εφόσον δουλευτεί πολύ καλά το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης που θα κατατεθεί το φθινόπωρο προς έγκριση στην Κομισιόν, τονίζοντας πως θα είναι ολέθριο σφάλμα οι πόροι να καταλήξουν σε λάθος σχέδια η σε λάθος δικαιούχους, όπως συχνά συνέβη κατά το παρελθόν.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά σε Μητσοτάκη: "Έκκληση για εγρήγορση πρώτα και κύρια σε ΕΣΑΣ και τους συνεργάτες σας" -Αναλυτικά το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Δήλωση Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: "Η κυβέρνηση έδωσε το μήνυμα χαλαρότητάς και άφησε το ΕΣΥ στην τύχη του."

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

"Kρύβεται πίσω από τις καταστάσεις η κυβέρνηση". Ανδρέας Πουλάς.

Δήλωση Ανδρέα Πουλά, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα…
Read more