ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Σαχινίδης: “Υπάρχει άμεση ανάγκη κατάρτισης ενός γενναίου και μεταρρυθμιστικού εθνικού σχεδίου ανάκαμψης.”

Συνέντευξη στον δημοσιογράφο Γ.Φιντικάκη παραχώρησε ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης:

Ο πρώην Υπουργός και νυν μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, στην συνέντευξή του σχολίασε τα εξής:

Αν αποτύχει ο έλεγχος της πανδημίας τότε θα είναι πολύ δύσκολο να «γυρίσουμε» το παιχνίδι. Αμεριμνησία, χαλαρότητα, μη τήρηση των αναγκαίων προφυλάξεων, θα έχουν ολέθριες συνέπειες στην υγεία των πολιτών και επομένως στην οικονομία, η οποία δεν αντέχει δεύτερο lockdown, σημειώνει στο liberal.gr ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη κατάρτισης ενός γενναίου και μεταρρυθμιστικού εθνικού σχεδίου ανάκαμψης.

Στον απόηχο των χθεσινών στοιχείων που δείχνουν αλματώδη αύξηση κρουσμάτων αλλά και μπροστά στα κατώτερα  των εκτιμήσεων τουριστικά έσοδα, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει εκτός πραγματικότητας όσους πιστεύουν ότι το 2021 θα αναπληρωθούν οι απώλειες του 2020 και η οικονομία θα επανέλθει εκεί που βρισκόταν πριν ξεσπάσει η κρίση. Παραβλέπουν την αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών και τυχόν αναβολές επενδυτικών σχεδίων.

Το παιχνίδι θα κερδηθεί, όπως λέει, εφόσον δουλευτεί πολύ καλά το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης που θα κατατεθεί το φθινόπωρο προς έγκριση στην Κομισιόν, τονίζοντας πως θα είναι ολέθριο σφάλμα οι πόροι να καταλήξουν σε λάθος σχέδια η σε λάθος δικαιούχους, όπως συχνά συνέβη κατά το παρελθόν.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτό είναι το σχέδιο Νόμου για την Φύλαξη των Πανεπιστημίων που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος Κατέθεσε Νομοσχέδιο για την…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Φοιτητικό κίνημα ξανά στους δρόμους! "Όχι στην αστυνομία στα Πανεπιστήμια"

To Kίνημα των πολιτών που αντιτίθεται στα μέτρα της…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη: Μιχάλης Κατρίνης: "Είναι πολύ μεγάλη τιμή και ευθύνη να εκπροσωπείς το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή"

Συνέντευξη εφ’όλης της επικαιρότητας παραχώρησε…
Read more