ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φίλιππος Σαχινίδης: Θα αντέξει η οικονομία τον χειμώνα που έρχεται;

Σε πρόσφατο άρθρο του ο Πρώην Υπουργός και νυν μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Φίλιππος Σαχινίδης είπε τα εξής:

Το δεύτερο κύμα πανδημίας τρομάζει. Η ανάκαμψη θα είναι αργή. Ανεργία, ζημιά στον τουρισμό, νέα γενιά κόκκινων δανείων, θα δοκιμάσουν τις αντοχές της οικονομίας. Η κυβέρνηση πρέπει να βρει τη χρυσή τομή.

Να στηρίξει με χαμηλού κόστους ρευστότητα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να σχεδιάσει γρήγορα την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου για να κάνει την οικονομία μας πιο παραγωγική. «Να τρέξουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Εκπαίδευση, δικαιοσύνη, δημόσια διοίκηση, να αναβαθμιστούν», σημειώνει ο πρώην υπ. Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Στο κακό σενάριο, όπου ό,τι δανειστούμε πάει σε λάθος σκοπό, τότε θα αυξηθεί το δημόσιο χρέος, ενώ η επόμενη ημέρα ειδικά για τις νέες γενιές που μέσα σε μια δεκαετία έχουν δοκιμαστεί ήδη τρεις φορές θα είναι πολύ δύσκολη. «Μπορεί να δούμε αντί για επιστροφή αυτών που έφυγαν, στην προηγούμενη κρίση, νέα μαζική έξοδο σε αναζήτηση καλύτερων προοπτικών», όπως αναφέρει ο κ. Σαχινίδης.