Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: “Στη χώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.”

Δημοσιεύτηκε

στις

Άρθρο Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στην εφημερίδα «Το παρόν»

Είναι πια κοινός τόπος ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ απέτυχε στη διαχείριση της πανδημίας. Οι πολίτες, έχουν κουραστεί από το μεγαλύτερο σε διάρκεια και το πιο αναποτελεσματικό lockdown.

Η Ελλάδα κατρακυλάει συνεχώς στους δείκτες της πανδημίας. Οι αριθμοί σοκάρουν.

Το βασικό πρόβλημα δεν είναι μονάχα η σημερινή δραματική κατάσταση που βιώνουμε αλλά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Επέλεξε η Κυβέρνηση τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα επί μακρόν και η κατάληξη αυτής της στρατηγικής απέτυχε.

Η χώρα πλέον έχει χωριστεί στα δύο, μεταξύ αυτών που τηρούν τα μέτρα παρά τη κόπωση και εκείνων που αντιδρούν με τη μη τήρησή τους. Είναι μία εξίσωση που δεν οδηγεί πουθενά.

Η ΝΔ δείχνει να πάσχει από έλλειψη αντίληψης της κατάστασης.

Ο κ. Μητσοτάκης παλινδρομεί συνεχώς στο πεδίο των μέτρων και μεταφέρει τις ευθύνες στους πολίτες.

Οι δραστηριότητες ανοίγουν όχι γιατί έχουμε λιγότερα κρούσματα, ούτε ανοίγουν με ασφάλεια, αλλά γιατί εξαντλήθηκε η αντοχή της οικονομίας και η υπομονή της ελληνικής κοινωνίας. Η Κυβέρνηση παραιτείται ουσιαστικά από την ευθύνη και την εντολή που έχει να προστατέψει την υγεία των πολιτών και την οικονομική και κοινωνική ζωή.

Διαφήμιση

Τα λάθη, οι καθυστερήσεις , οι αστοχίες της κυβέρνησης δεν οφείλονται μόνο σε διαχειριστική ανεπάρκεια αλλά κρύβουν τις συντηρητικές τους επιλογές και τις ιδεοληπτικές τους εμμονές.

Όταν σχεδιάζεις να εκχωρήσεις βασικές λειτουργίες του ΕΣΥ σε ιδιώτες, αφήνεις τους ιδιώτες covid free και ενισχύεις με το σταγονόμετρο το δημόσιο σύστημα.

Όταν δεν έχεις ως προτεραιότητα την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, αδιαφορείς για τον συνωστισμό στις τάξεις, δίνεις λύσεις μόνο στα κολλέγια και δεν ασχολείσαι με το μαθησιακό χάσμα και τις ανισότητες που μεγαλώνουν όταν δεν μπορούν όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Όταν η πλήρης ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μέσων μεταφοράς είναι διαχρονικό απωθημένο σου, δεν ενδιαφέρεσαι που στοιβάζονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι σε κινούμενες “υγειονομικές βόμβες”.

Όταν δεν θέλεις να επιβαρύνεις τους εργοδότες, αφήνεις χωρίς τεστ και προστασία τους εργαζόμενους στους εργασιακούς χώρους και τώρα με το εργασιακό νομοσχέδιο, καταστρατηγείς τα εργασιακά δικαιώματα και κάνεις πράξη το μοντέλο της φθηνής και απαξιωμένηs εργασίας.

Η απάντηση όμως στις συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές και η προοδευτική διέξοδος δεν θα έρθει μέσα από το δρόμο του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας που εξακολουθεί να βαδίζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Η προοπτική μιας κυβέρνησης της δήθεν «δεύτερης φοράς αριστεράς» , παραμένει για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εφιαλτική όχι μόνο για όσα έζησαν αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά ως αντιπολίτευση δείχνει ότι τους επιφυλάσσει ακόμα χειρότερα.

Διαφήμιση

Γι αυτό και σε αυτή την πολιτική περίοδο, μέσα στη δίνη και τον κουρνιαχτό της πανδημίας, οι πολίτες παρακολουθούν, αξιολογούν και συγκρίνουν και με πλήρη συνείδηση θα επιλέξουν.

Για αυτό και δυναμώνει καθημερινά το ρεύμα των πολιτών που αναγνωρίζουν την υπεύθυνη στάση μας στην κρίση της πανδημίας, ακούν τις προτάσεις μας, νοιώθουν σιγουριά από την παρουσία μας.

Στη χώρα διαμορφώνονται οι συνθήκες για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού.

Η πεποίθησή μου αυτή εδράζεται στο νέο οικονομικό και κοινωνικό τοπίο που προκύπτει, από τα νέα αιτήματα που γεννά η νέα εποχή, από την φτώχεια πραγματικής πολιτικής που μαστίζει τη χώρα εδώ και χρόνια, την απουσία πραγματικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας στους κοινωνικούς και οικονομικούς θεσμούς.

Ο κόσμος ολόκληρος, από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη, συναντά ξανά τις αρχές της Σοσιαλδημοκρατίας. Με στήριξη των δημόσιων επενδύσεων και των κοινωνικών υποδομών, με στόχο την πλήρη και αξιοπρεπή εργασία, με πολιτικές αναδιανομής του παραγόμενου πλούτου, ίσες ευκαιρίες και σεβασμό στα δικαιώματα όλων. Για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάκαμψη της οικονομίας, με κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή.

Έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι αρχές και αξίες που το ΠΑΣΟΚ, η μεγάλη προοδευτική Παράταξη, έκανε πράξη στη χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια και σήμερα συνεχίζουμε να υπηρετούμε, ως Κίνημα Αλλαγής, με σύγχρονες προτάσεις για το παρόν και το μέλλον.

Τα χείλη που επιμένουν να χαμογελούν πίσω από τις μάσκες, αρθρώνουν όλο και πιο δυνατά την απαίτηση για κοινωνική δικαιοσύνη, για μια νέα Αλλαγή.

Διαφήμιση

Αυτό το αίτημα έχουμε χρέος να εκφράσουμε, ορθώνοντας το ιδεολογικό και πολιτικό ανάχωμα που αποζητούν οι προοδευτικοί πολίτες απέναντι στη δεξιά και στα πολλαπλά αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της.

Καλώ όχι μόνο όσους είναι εντός των τειχών να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, αλλά και τους εκτός. Τους καλώ για άλλη μια φορά να έλθουν κοντά μας και να ενωθούμε, όχι μόνο στο όνομα ενός ένδοξου παρελθόντος αλλά και στο νέο αγώνα για την Αναγέννηση της πατρίδας μας.

Μένουμε αταλάντευτοι στο δικό μας αυτόνομο δρόμο.

Δυναμικά απέναντι στον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο τη Ν.Δ.

Διακριτά απέναντι στον λαϊκισμό του Σύριζα και τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές μας διαφορές.

Κάθετα απέναντι στην τεχνητή όξυνση και στην πόλωση που καλλιεργούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για δικά τους κομματικά οφέλη.

Με στόχο όχι μόνο να αντιπολιτευτούμε σήμερα αλλά ως Κυβέρνηση να δώσουμε προοδευτικές λύσεις στα προβλήματα των πολιτών αύριο.

Γιατί επιτέλους σε αυτόν τον τόπο κάποιος πρέπει να νοιαστεί.

Διαφήμιση