Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: Τα σημαντικότερα σημεία της 1ης διαδικτυακής Συνέντευξης Τύπου στην Ελλάδα!

Published

on

Aκόμα μια φορά, το Κίνημα Αλλαγής έκανε πράξη την “Νέα Αλλαγή” και έθεσε νέους όρους στις Συνεντεύξεις Τύπου στην σύγχρονη εποχή στην Ελλάδα.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – H Ρ Θ Ε ! – ΤΟ 1ο “RES PUBLICA ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω! 

Εξαιρετική οργάνωση από τον Τομέα Επικοινωνίας, εξαιρετικός συντονισμός από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλο Χρηστίδη και προ παντώς – εξαιρετική παρουσία της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά! Η συμμετοχή των Μέσων κρίνεται πολύ ικανοποιητική και φυσικά το “The Socialist” δια του Αρχισυντάκτη μας, Άγγελου Γαβρή ήταν στην 1η γραμμή των εξελίξεων και μάλιστα απηύθυνε ερώτηση στην Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ.

  • Για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Κυβέρνηση Μητσοτάκη: 
ΔΕΝ υπάρχει αυτή τη στιγμή αξιόπιστη Προοδευτική αντιπολίτευση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει αυτή την συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας .
Στον παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσαν ψηλά τη σημαία της επανίδρυσης της ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς Με αποτελέσματα τα οποία είναι γνωστά και δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, είναι εξάλλου απολύτως λογικό γιατί ο συνέταιρος του Καμμένου δεν μπορεί να ανασυγκροτήσει το χώρο της κεντροαριστεράς!
Αποτελεί έναν αδύναμο αντίπαλο για τον κύριο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας,  δουλεύει για να μαζεύει ψήφους για τον κύριο Μητσοτάκη ,αν δεν υπήρχε ο κύριος Τσίπρας θα έπρεπε να τον εφεύρει!
Ο κος Τσίπρας εξακολουθεί να έχει ένα τοξικό πολιτικό λόγο χωρίς εναλλακτική πρόταση για τη χώρα. Στην έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσίασε 11 ατάκτως ερριμμένα σημεία που δεν είχανε κανένα καμία συνοχή και δεν αποτελούσαν εναλλακτική επιλογή από τα αδιέξοδα στα οποία μας φέρνει η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κος Μητσοτάκης με τις πολιτικές που εφαρμόζει
  • Για τα Εθνικά θέματα και την διαχείρισή τους από τον Κ.Μητσοτάκη: 
είναι φανερό ότι η κυβέρνηση πορεύεται και στα εθνικά θέματα χωρίς στρατηγική με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας και αυτό αρχίζει να γίνεται επικίνδυνο για τα συμφέροντα του τόπου το έχω πει πάρα πολλές φορές και το επαναλαμβάνω ότι η Τουρκία έχει αλλάξει στρατηγική έχει εγκαταλείψει τον ευρωπαϊκό δρόμο η Τουρκία κυρία πεθάνει έχει μία αναθεωρητική στρατηγική μία νέα οθωμανική στρατηγική επιχειρεί να γίνει μία ισχυρή Περιφερειακή δύναμη που θα διαπραγματεύεται με τους δικούς τους όρους με όλες τις μεγάλες δυνάμεις και τους μεγάλους οργανισμούς
Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών  θα μπορούσαμε να διαμορφώσουμε μία Εθνική γραμμή για όλα τα ζητήματα!
Δεν το θέλει , δεν το έκανε μέχρι σήμερα ,είναι φανερό ότι επιλέγει τη μυστική διπλωματία ,είναι φανερό ότι έχει κρυφή ατζέντα είναι φανερό πια μετά και από τον τρόπο που αντιμετώπισε το κοινό ανακοινωθέν για τις Πρέσπες ότι υπάρχει μία ιστορική υποκρισία σε εθνικά ζητήματα, είναι διπρόσωπος είναι Ιανός! 
Εδώ και καιρό λέω ότι η Τουρκία δεν καταλαβαίνει από δηλώσεις καταλαβαίνει μόνο από κυρώσεις.
Έπρεπε ήδη να έχουν επιβληθεί κυρώσεις! Είναι ολοφάνερο και αυτό που θα πρέπει να γίνει το επόμενο διάστημα και να επιδιώξει η κυβέρνηση είναι να αποφασιστούν οι κυρώσεις από το συμβούλιο με αυτόματη ρήτρα εφαρμογής τους σε περίπτωση μονομερούς ενέργειας από την Τουρκία.
Γιατί αυτό που καταλαβαίνουμε από τις τελευταίες διαρροές και όχι της Ελληνικής πλευράς αλλά περισσότερο της τουρκικής πλευράς είναι ότι προσπαθούν από το παράθυρο σε άλλο επίπεδο διαλόγου να μπουν πολύ σοβαρά ζητήματα που θέτει από την πλευρά της η Τουρκία. Κάνω ξεκάθαρο ότι για μας υπάρχει μία κατακόκκινη γραμμή αυτή  λέγεται αποστρατικοποίηση των νησιών καμία ελληνική κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να συζητήσει καν αυτό το ζήτημα. Δεν συζητάμε τα θέματα που αφορούν την άμυνα της χώρας δεν συζητάμε κανένα θέμα που αφορά την κυριαρχία της χώρας με την Τουρκία πρέπει να είναι ξεκάθαρο πρέπει να είναι σαφές από την πρώτη στιγμή
Σε ό,τι αφορά την Κύπρο είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που Έλληνας Πρωθυπουργός από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ δεν κάνει καμία αναφορά στην Κύπρο στην εισβολή και στην κατοχή!
  • Για τις καταλήψεις και την έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού: 
Θέλουμε ανοιχτά σχολεία είναι ξεκάθαρη θέση μας, αλλά θέλουμε ανοιχτά σχολεία που να είναι και ασφαλή για τα παιδιά για τους εκπαιδευτικούς και για τις οικογένειές τους και έχει αποτύχει εδώ η κυβέρνηση και δεν μπορεί να ρίχνει την ευθύνη στους μαθητές για τις καταλήψεις την ευθύνη για τις καταλήψεις αυτή τη στιγμή την έχει η ίδια η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο!
6 μήνες τώρα δεν έκαναν απολύτως τίποτα, απουσίαζαν έκαναν διακοπές !Όφειλαν να έχουν σχεδιάσει πως θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο γιατί ήξεραν ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία ,ότι θα είναι εδώ το πρόβλημα και θα πρέπει να αντιμετωπισθεί. Είναι ανεπίτρεπτο ,απαράδεκτο ,αδιανόητο ότι αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις ενώ ήξεραν τι πρόβλημα.
  • Για την “Συμφωνία των Πρεσπών” 

Η θέση μας σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι μία και ξεκάθαρη!

Ήταν μία κακή συμφωνία και παραμένει μία κακή συμφωνία! Χάσαμε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου για την Ελληνική κοινωνία για την προστασία της για το μέλλον της τα παραδώσαμε αμαχητί σε συνθήκες που θα μπορούσαμε να πετύχουμε πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που επέλεξε να κλείσει ο κύριος Τσίπρας.

Από κει και πέρα το κράτος ως κράτος έχει συνέχεια και εμείς είμαστε ένα σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα και δεν κάνουμε κωλοτούμπες θεωρούμε ότι η χώρα μας δεν μπορεί να ξεφτιλιστεί για αυτό και δεν μπορούμε να μην ψηφίσουμε την κύρωση αυτών των συμφωνιών αυτό που θα κάνουμε όμως είναι ότι όλο το επόμενο διάστημα θα παρακολουθούμε στενά την Ευρωπαϊκή πορεία την των Σκοπίων.

Απέναντι στην Ελληνική πλευρά είναι νομίζω πολύ ξεκάθαρο και δεν έχει καμία σχέση με την υποκρισία, το διπρόσωπο “Ιανό ” που φάνηκε ότι είναι ο κύριος Μητσοτάκης.Εμείς είμαστε ένα πατριωτικό κόμμα με ιστορία με διαδρομή και τη σεβόμαστε αυτή τη διαδρομή και για αυτό όσοι ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκαν εκτός της κοινοβουλευτικής μας ομάδας.

  • Για την προσπάθεια “καπήλευσης” του όρου “Σοσιαλδημοκρατία από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη 
Δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία ο τρόπος που υποχρεώνει τους εργαζόμενους στη μερική απασχόληση μέσα από την επιδότηση εργασίας που είναι σε πλήρη αντίθεση με τη δική μας πρόταση δεν έχει καμία σχέση με τη σοσιαλδημοκρατία και το κέντρο ο κύριος Μητσοτάκης και όταν τον προκάλεσα κάποια στιγμή στη Βουλή πρέπει να σας πω ότι παρά τα κάποιοι προσπαθούν να βάλουν στο δημόσιο διάλογο, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν έχει καμία σχέση ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του με τη σοσιαλδημοκρατία!  Όλα αυτά είναι τερτίπια είναι τερτίπια μικροκομματικές λογικές που δεν ταιριάζουν στα μεγάλα προβλήματα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία, όλα αυτά είναι παλαιοκομματικές λογικές έρχονται από το παρελθόν και δεν μας αφορούν.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει αφήσει πίσω τα αρνητικά του παρελθόντος και κρατάει τα θετικά της παράταξης της αλλαγής και προχώρα μπροστά εσείς λέτε ότι δεν μπορούμε να εκφράσουμε τον προοδευτικό πόλο απέναντι στη συντήρηση!
  • Για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής το 2021:

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είμαι υποψήφια το 2021 για την προεδρία του κινήματος αλλαγής το έχω πει το έχω ξεκαθαρίσει και η απάντησή μου για άλλη μία φορά είναι Ναι! Είναι Ναι  γιατί είμαι όχι απλώς αισιόδοξη αλλά σίγουρη ότι το 21 σε ένα χρόνο από σήμερα το Κίνημα Αλλαγής, θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση από ότι είναι σήμερα και σίγουρα σε απείρως καλύτερη θέση από αυτή που είχε το ΠΑΣΟΚ το 2015 όταν για πρώτη φορά ανέλαβα πρόεδρος αυτού του χώρου και έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο όπως με ρωτούσατε εσείς και οι συνάδελφοί σας για το εάν το ΠΑΣΟΚ θα ρθεις στη Βουλή ή αν θα είναι πια ένα εξωκοινοβουλευτικό κόμμα.