ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: “Τα 12 ναυτικά μίλια “κατακόκκινη γραμμή” -Να θέσει Βέτο ο Μητσοτάκης”

Γεννηματά: Υπάρχει κατακόκκινη γραμμή για Oruc Reis – Ο Μητσοτάκης πρέπει να θέσει βέτο

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, σχολίασε την επικαιρότητα και στάθηκε στην ερχόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής. Θυμίζουμε εδώ πως σύμφωνα με την επίσημη ατζέντα, η προκλητικότητα της Τουρκίας στην ΝΑ Μεσόγειο ΔΕΝ θα είναι στα θέματα συζήτησης.

Η Κα Γεννηματά τόνισε πως μετά τις αστοχίες της κυβέρνησης, χρέος του Κου Μητσοτάκη είναι να θέσει “κόκκινες γραμμές” ,επισημαίνοντας η ίδια πως τα 12 ναυτικά μίλια είναι “κατακκόκινη εθνική γραμμή για εμάς” έτσι ώστε το “Ορουτς Ρέις” να αντιληφθεί πως “δεν παίζουμε” με τις εθνικές μας γραμμές.

“Να δοθεί εντολή στους αρχηγούς των ΕΔ της χώρας πως αν η Τουρκία παραβεί τους όρους μας, είμαστε έτοιμοι για όλα, έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι τέλους”, τόνισε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Κλείνοντας, η Κα Γεννηματά, ακόμα μια φορά τόνισε πως αφού ο Κος Μητσοτάκης αρνήθηκε την χάραξη κοινής εθνικής γραμμής με την σύγκληση συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών, οφείλει να δώσει τουλάχιστον στους Ευρωπαίους και την Τουρκία να καταλάβουν πως “Δεν αστειευόμαστε” με το εθνικό μας συμφέρον!Το “Βέτο” να μπεί στο τραπέζι αν είναι αναγκαίο!

 

 

ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά για Ελληνοτουρκικά: "Αν χρειαστεί η Ελλάδα να ασκήσει veto στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο!"

Worth reading...