Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά στη Βουλή: “Η χώρα δεν αντέχει νέο lock down ούτε γενικό , ούτε τοπικό και τώρα η Κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει.”

Δημοσιεύτηκε

στις

Απο το βήμα της Βουλής, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, “έστρεψε τα βέλη της” στου χειρισμούς της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τις “περικοπές” του Ταμείου Ανασυγκρότησης μα και στην κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας σήμερα.

Όσον αφορά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, επιτέλους , η Ευρώπη έκανε ένα βήμα μπροστά.

Το Κίνημα Αλλαγής έδωσε μάχη μέσα από το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα για να δημιουργηθεί  το Ταμείο Ανασυγκρότησης, για να δοθούν τα χρήματα ως μεταβιβάσεις χωρίς μνημόνια και όχι ως δάνεια.

Τα παζάρια και οι συμβιβασμοί με όσους  επιμένουν στη λιτότητα, είχαν και αρνητικά σημεία :

  • μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις περίπου 20% και αυξήθηκαν αντίστοιχα  τα δάνεια
    •περικόπηκαν δραστικά κονδύλια για την υγεία, την δίκαιη μετάβαση για τις λιγνιτικές περιοχές, τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής, την έρευνα και την καινοτομία
    •μειώθηκε η περίοδος εφαρμογής του προγράμματος στα τρία χρόνια
    •προβλέπεται μια διαδικασία που επιτρέπει στις «φειδωλές» χώρες να αμφισβητούν προγράμματα των χωρών του Νότου και να τα φρενάρουν.

 

Παρόλα αυτά για την Ελλάδα  είναι μια σημαντική ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί με σχέδιο και όραμα.

Με ουσιαστικό διάλογο των πολιτικών δυνάμεων και των κοινωνικών εταίρων.

Να μη συνδεθεί με πελατειακές σκοπιμότητες

 

Διαφήμιση

Να στηρίξει νέες πολιτικές για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την προσαρμογή μας στην ψηφιακή εποχή.

Στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουμε συστηματικά  σε ανοιχτή γραμμή με τους  παραγωγικούς φορείς και θα  καταθέσουμε το πλαίσιο των δικών μας προτάσεων στη ΔΕΘ. 

 

Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

 

Ο Ελληνικός λαός βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας ,αλλά και την ανεπάρκεια και την ολιγωρία της Κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία και τους εργαζόμενους. 

Ήρθα μόλις από την Κρήτη και πριν από λίγο καιρό ήμουν στη Ρόδο, στην Κομοτηνή, στη Δράμα, στην Καστοριά, στην Φλώρινα. Έχω γυρίζει πάρα πολλούς νομούς αλλά και νομούς τουριστικούς. Ο τουρισμός δοκιμάζεται σκληρά. Πολύ λίγα ξενοδοχεία έχουν ανοίξει με πολύ χαμηλή πληρότητα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δεν ξέρω πως θα βγάλουν το χειμώνα. 

Διαφήμιση

Ο τουρισμός δοκιμάζεται, τράπεζες αφήνονται ασύδοτες να στερούν την ρευστότητα από τους μικρομεσαίους, αγρότες εγκαταλείπονται, εργαζόμενοι καταδικάζονται στη φτώχεια και στο δόγμα μισός μισθός-μισή δουλειά.
Η ύφεση και η ανεργία απειλούν την οικονομία και την κοινωνία.
Καταθέσαμε έγκαιρα τις προτάσεις μας με το Ενδιάμεσο Πρόγραμμα, για να μείνει ζωντανή η οικονομία και όρθια η κοινωνία.

Η Κυβέρνηση δεν μας άκουσε, έμεινε σε ανεπαρκή και αποσπασματικά μέτρα, και ακόμη και όταν υποχρεώθηκε να υιοθετήσει ορισμένες προτάσεις μας, το έπραξε πολύ καθυστερημένα και με πολλά προβλήματα στην εφαρμογή τους.
Η χώρα δεν αντέχει νέο lock down ούτε γενικό , ούτε τοπικό και τώρα η Κυβέρνηση τρέχει και δεν φτάνει.