ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά στη Βουλή για Ελληνοτουρκικά: “Έχει ευθύνη ο  κ. Πρωθυπουργός  που αρνείται  το διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων ώστε να διαμορφωθεί η εθνική γραμμή”

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, τοποθετήθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή και για τα Ελληνοτουρκικά και την στάση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη:

Ζούμε κρίσιμες ώρες για την πορεία του τόπου.

Η Τουρκική επιθετικότητα παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Η Ευρώπη για μια ακόμα φορά παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες τη συζήτηση για τις ενέργειες της Τουρκίας που απειλεί την Ειρήνη στην Αν. Μεσόγειο.
Διατηρεί έτσι την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για την ευρύτερη περιοχή.  

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες και επιβεβαιώθηκε ότι κάθε καθυστέρηση αποθρασύνει την Τουρκία και οδηγεί σε νέες επιθετικές ενέργειες εναντίον της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Ελπίζω να αντιλαμβάνεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ότι οι κυρώσεις έπρεπε ήδη να είχαν συζητηθεί και επιβληθεί.

Τώρα προτεραιότητα είναι η ετοιμότητα και αποφασιστικότητα για την αποτροπή κάθε προσπάθειας παραβίασης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Έχει ευθύνη ο  κ. Πρωθυπουργός  που αρνείται  το διάλογο με τους αρχηγούς των πολιτικών δυνάμεων ώστε να διαμορφωθεί η εθνική γραμμή , να δημιουργηθεί αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό  και να δοθεί ένα μήνυμα αποφασιστικότητας προς κάθε κατεύθυνση.

Οι αυριανές κατ΄ιδίαν συναντήσεις είναι αναγκαίες αλλά δεν αρκούν.

Τα νέα δεδομένα ελπίζω να τον κάνουν να ξανασκεφτεί το αίτημα μας για Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Είναι ώρα εθνικής ομοψυχίας.

Αφήστε τη μυστική διπλωματία.

Και την αλαζονική λογική της αυτάρκειας της Κυβέρνησης στα κρίσιμα εθνικά θέματα.

Ο ελληνικός λαός περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Για αυτό και θέλω να πω με το χέρι στην καρδιά ότι θεωρώ αδιανόητο η αξιωματική αντιπολίτευση να παζαρεύει με τρόπο που προσβάλλει βάναυσα τη δημοκρατία μας την αναγκαία στήριξη που πρέπει να δόσει τούτη την ώρα στα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Το Κίνημα Αλλαγής, έχει απόλυτη προτεραιότητα να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για την αναγκαία ενότητα του έθνους και του λαού αυτές τις ώρες.

Εξάλλου όλοι γνωρίζουν ότι στο Dna της παράταξής μας είναι βαθιά χαραγμένος ο πατριωτισμός