Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Βαρουφάκης: Με το ΟΧΙ μας απόψε, τιμούμε τον αυθεντικό πατριωτισμό, εκθέτοντας τον επικίνδυνο εθνικισμό του Μνημονιακού Τόξου.

Published

on

Έχουμε μία αμυντική συμφωνία για την οποία είχε ιδιαίτερο ενθουσιασμό ο Πρωθυπουργός. Εμείς επειδή θεωρούμε ότι αποδυναμώνει την ήδη καταρρακωμένη εθνική άμυνα, καταψηφίζουμε την αμυντική αυτή συμφωνία Μητσοτάκη-Μακρόν.

Την παρουσιάζετε ως ενίσχυση της εθνικής ανεξαρτησίας. Την εισπράττουμε ως αποδυνάμωση της ήδη καταρρακωμένης εθνικής ανεξαρτησίας.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η συμφωνία είναι σε σωστή κατεύθυνση, αλλά πως δεν πάει αρκετά μακριά. Το ΜέΡΑ25 θεωρεί ότι πάει πολύ μακριά, αλλά στην λάθος κατεύθυνση.

Ποια κατεύθυνση; Εκείνη της κούρσας των εξοπλισμών με την Τουρκία, που νομοτελειακά, ως ο ορισμός του φαύλου κύκλου, δεν κερδίζεται. Που θα μας σπρώξει βαθύτερα στην χρεοκοπία, και που, έτσι, θα αποδυναμώσει μακροπρόθεσμα την εθνική άμυνα με αποτέλεσμα υψηλότερο κίνδυνο συρράξεων και μεγαλύτερη εθνική ανασφάλεια.

Η εθνική άμυνα απαιτεί τρία βασικά πράγματα:

Πρώτον: Απαιτεί κυβέρνηση που να μπορεί, και να θέλει, να δράσει υπέρ του λαού μας χωρίς την πρότερη έγκριση της Ουάσινγκτον, των Βρυξελλών ή του Βερολίνου, των Παρισίων. Κε Μητσοτάκη, δεν είναι τέτοια η κυβέρνησή σας. Γιέσμεν και γουίμεν είστε.

Advertisement

Δεύτερον: Η εθνική άμυνα απαιτεί την κατεδάφιση της φυλακής του χρέους στην οποία μέσα σαπίζει η πλειοψηφία, καθώς μόνο έτσι θα τερματιστεί το φευγιό των νέων – των σημαντικότερων και μόνων «όπλων» που τελικά μετράνε. Κε Μητσοτάκη, το αντίθετο πετυχαίνει η κυβέρνησή σας: από δάνειο σε δάνειο ψηλώνετε τα τείχη της Χρεοδουλοπαροικίας τα οποία σκαρφαλώνουν οι νέες και οι νέοι καθοδόν για τα ξένα.

 

Τρίτον:  Η εθνική άμυνα απαιτεί συμμάχους που να θέλουν και να μπορούν να σου συμπαρασταθούν τη δύσκολη στιγμή. Κε Μητσοτάκη, δεν είναι τέτοιος σύμμαχος ο κ. Μακρόν. Λειτουργεί ως έμπορος όπλων με απατηλές ονειρώξεις για MARE NOSTRUM – κυνικός έμπορος που (για να πάρετε την πραμάτεια του) σας τάζει σήμερα βοήθεια την οποία, την κρίσιμη στιγμή, ούτε θα θέλει, ούτε θα μπορεί να σας προσφέρει.

Οι 3 μύθοι και 2 αλήθειες της Αμυντικής σας Συμφωνίας:

Μύθος 1ος: Λέτε ότι λειτουργεί αποτρεπτικά προς την Τουρκική απειλή. Σοβαρολογείτε; Το αντίθετο κάνει: Δίνει ευκαιρία στον Ερντογάν να αποδείξει ότι οι γαλλικές δεσμεύσεις προς εσάς είναι αναξιόπιστες, αυξάνοντας τις εντάσεις ανεύθυνα.

Πάρτε το χαμπάρι: Η Γαλλία δεν έχει ούτε σκοπό, ούτε τα μέσα για να παρέμβει σε περίπτωση ελληνοτουρκικής σύρραξης

Μύθος 2ος: Λέτε ότι η συμφωνία αποτελεί Ευρωπαϊκή επιλογή. Ουδέν ψευδέστερον. Ο αυθεντικός ευρωπαϊσμός απαιτεί συν-απόφαση στο πλαίσιο κοινής αμυντικής πολιτικής. Τίποτα τέτοιο δεν έγινε. Και πως να γίνει άλλωστε όταν αν βάλουμε μαζί τις λέξεις «ευρωπαϊκή», «αμυντική» και «πολιτική» σχηματίζουμε ένα ανέκδοτο!

Advertisement

Ο ευρωπαϊσμός απαιτεί ενότητα των λαών, όχι των εμπόρων όπλων.

Η συμφωνία που μας φέρατε δεν μυρίζει Δημοκρατική Ευρώπη, μυρίζει 19ο αιώνα, μυρίζει σχέση υποταγής, μια σχέση υποταγής που το “νέο Γαλλικό Κόμμα” – δηλαδή το Μνημονιακό Τόξο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ – έχει το θράσος να παρουσιάζει ως σωτήρια ευρωπαϊκή επιλογή.

Μύθος 3ος: Λέτε ότι η συμφωνία αυτή είναι επακόλουθο του στρατηγικού κενού που φέρνει η στροφή των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Μεσόγειο στον Ειρηνικό με στόχο την Κίνα.

Είτε απατάστε, είτε προσπαθείτε να εξαπατήσετε την κοινή γνώμη! Η Ουάσιγκτον παραμένει γεωστρατηγικά το ίδιο ηγεμονική όπως ήταν από το 1950, από το Δόγμα Τρούμαν κι ύστερα. Τα περί νέας γαλλικής επιρροής στην περιοχή δεν είναι παρά έξυπνο μάρκετινγκ των πλασιέ φρεγατών, Ραφάλ κ.ο.κ.

ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ 2 ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

Αλήθεια 1η: Μετά την AUKUS, οι ΗΠΑ έδωσαν πράσινο φως στην ΕΚΤ να τυπώσει άλλα 5 με 10 δις να τα δώσει ο κ. Μητσοτάκης στον κ. Μακρόν, και βέβαια να τα χρεώσει στη «Χρεοδουλοπαροικία η Ελλάς», ώστε να διασκεδάσουν μέρος του θυμού του Μακρόν για το κάζο που του έστησαν με τους Αυστραλούς και τους Βρετανούς.

Αλήθεια 2η: Μας δένει στο άρμα του γαλλικού φάρσο-τραγικού ιμπεριαλισμού που εξελίσσεται στην Υποσαχάρια Αφρική με αποτελέσματα αρνητικά για την Ευρώπη και απάνθρωπα για τους λαούς του Μάλι, του Σαχέλ και των γειτονικών χωρών.

Advertisement

Χωρίς δισταγμό, χωρίς αιδώ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σέρνετε την Ελλάδα στο υπόκωφο Βιετνάμ του φαρσό-τραγικού γαλλικού Ιμπέριουμ.

Πάμε τώρα στην ουσία της συμφωνίας, στις φρεγάτες

Μας ρωτάτε: Δεν είναι θετικό να έχουμε ακόμα 3 υπερσύγχρονες φρεγάτες;

Προ μηνών μας ρωτούσατε: Δεν είναι θετικό να έχουμε ακόμα 20-25 Ραφάλ;

Αύριο είστε ικανοί να μας ρωτήσετε: Δεν είναι θετικό να ναυπηγήσουμε κι εμείς αεροπλανοφόρο τώρα που σάλπαρε το τουρκικού αεροπλανοφόρου;

Αυτή η συλλογιστική, του όσο πιο πολλά όπλα τόσο πιο καλά, όχι μόνο είναι λανθασμένη – είναι κι επικίνδυνη για την εθνική μας άμυνα.

Παρεμπιπτόντως, είδατε εσείς καμία αποτροπή των τουρκικών υπερπτήσεων στο Αιγαίο από τότε που πήραμε τα Ραφάλ; Δεν νομίζω!

Advertisement

Εντείνετε τις εντάσεις με αυτές τις συμφωνίες και τις αγορές.

Κε Μητσοτάκη, την ισο-οπλία, πόσο μάλιστα την υπεροπλία, και τον Παρθενώνα να βάλετε ενέχυρο, δεν θα την πετύχετε.

Το μόνο που θα φέρει η μωρή φιλοδοξία της ισο-οπλίας με την Τουρκία είναι: μια κούρσα εξοπλισμών που θα φέρει βαθύτερη χρεοκοπία, μεγαλύτερη εξάρτηση από τους δανειστές -οι οποίοι έχουν στήσει τεράστιες μπίζνες στην Τουρκία (βλέπε Βερολίνο)- που θα βαρύνει κι άλλο τη μόνιμη λιτότητα και θα εντείνει την ερημοποίηση που οδηγεί σε μια ανοχύρωτη χώρα.

Τελικά, η Δεξιά αυτής της χώρας για πόσο θα θυμίζετε τους Βουρβόνους οι οποίοι ποτέ δεν ξέχασαν τίποτα και ποτέ δεν διδάχθηκαν τίποτα από την Ιστορία;

Ρωτώ γιατί ξέρω ότι δεν ξεχάσατε το Πικρό Μάθημα της 19ης  Ιουλίου του 1974. Τότε που, ημέρα Παρασκευή και ώρα 15:07 απέπλευσαν από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας τα υποβρύχια ΓΛΑΥΚΟΣ (S110) και ΝΗΡΕΑΣ (S111) υπό τον Πλωτάρχη Βασίλη Γαβριήλ, ο ΓΛΑΥΚΟΣ και υπό τον Πλωτάρχη Ιωάννη Παναγιωτόπουλο ο ΝΗΡΕΑΣ.

Ξέρουμε καλά τί έγινε τότε: Ό,τι και με τα Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας που τα γύρισαν πίσω. Ο θησαυρός της τότε υπεροπλίας μας απεδείχθη άνθρακας.

Και μην μου πείτε ότι έχει διαφορά το 1974 από σήμερα γιατί σήμερα δεν έχουμε χούντα. Αν τολμήσετε να μου πείτε κάτι τέτοιο θα σας απαντήσω μονολεκτικά: Ίμια.

Advertisement

Δεν μου λέτε κε Μητσοτάκη: Ας υποθέσουμε ένα σενάριο αντίστοιχο του Γενάρη του 1996, τότε που ξεδιπλώθηκε η Κρίση στα Ίμια. Πείτε μου σε τι θα σας βοηθήσει, σε ανάλογη περίπτωση, τούτη η Αμυντική Συμφωνία με την Γαλλία μαζί με τις φρεγάτες της;

Όχι 3 ή 4 φρεγάτες, αλλά ακόμα και 10 να είχαμε προμηθευτεί. Σε τι ακριβώς θα σας βοηθήσει;

Και για να είμαι πιο συγκεκριμένος: Πιστεύετε σοβαρά ότι, αυτή η ελληνογαλλική συμφωνία, θα τηρείτο από την Γαλλία, με το Γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό να σπεύσει να βοηθήσει το δικό μας; Θα απέτρεπε την τουρκική πλευρά να προβεί σε προβοκάτσια επειδή η Άγκυρα θα φοβηθεί το γαλλικό ναυτικό; Θα έκανε το οτιδήποτε να αποτρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες να σηκώσουν το τηλέφωνο και να σας δώσουν εντολές, όπως έκαναν στον κ. Σημίτη, σαν η Γαλλία να μην υπήρχε;

Αν πιστεύετε έστω και ένα από αυτά τα 3 πράγματα είστε πιο επικίνδυνος απ’ ότι νομίζαμε.

Τίποτα από αυτά δεν θα γίνει κε Μητσοτάκη. Τζίφος η ελληνογαλλική συμφωνία.

Το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει κι άλλο κίνητρο στην Άγκυρα να τραβήξει το σχοινί για να επιβεβαιώσει παραδειγματικά πως η συμφωνία σας με τον Μακρόν είναι μια τρύπα στο Αιγαίο.

Κε Μητσοτάκη, η Αμυντική Συμφωνία με την Γαλλία που μας φέρνετε σήμερα είναι το περιτύλιγμα μιας κυνικής αγοράς όπλων που υπονομεύει την εθνική άμυνα αυξάνοντας τις εντάσεις στην περιοχή και εκκινώντας μια νέα μάταιη εξοπλιστική κούρσα.

Advertisement

Η Αμυντική Συμφωνία είναι το αμπαλάζ που χρησιμοποιείτε για να κάνετε την “Μητσοτάκειο Αγορά του Αιώνα” πιο εύπεπτη στους χρεοκοπημένους Έλληνες και Ελληνίδες που θα την πληρώνουν για χρόνια – χωρίς καν να θωρακίζουν την πατρίδα μας.

Η άμυνα αυτής της χώρας δεν εξαρτάται τόσο από τους εξοπλισμούς της κε Μητσοτάκη. Εξαρτάται από τη δυνατότητα μας να χρησιμοποιούμε τα όπλα που έχουμε χωρίς άδεια από την Ουάσιγνκτον και το Βερολίνο, να κρατάμε τα παιδιά μας στον τόπο τους και να αποδράσουμε από τα δεσμά της φυλακής χρέους.

Η πατρίδα μας, εξασθενημένη όπως είναι από τα χρέη, τους φόρους και την φτώχεια, θα γονατίσει κι άλλο αν της φορέσετε νέες πανοπλίες εξ εσπερίας πληρωμένες με τα ματωμένα πλεονάσματα -που λέει και το ΚΚΕ- της τρόικας, τα πλεονάσματα που σας έχουν βάλει να στείλετε και πάλι στα ουράνια οι ίδιοι που σας λένε «κοπιάστε, πάρτε φρεγάτες, πάρτε Ραφάλ, πάρτε κι άλλα δάνεια».

Έως τώρα η «Μητσοτάκης Α.Ε.» πριμοδοτούσε, ελέω ΕΚΤ, την αρπακτική ολιγαρχία με ψευτο-αγορές κόκκινων δανείων, με τον τζόγο, το Ελληνικό στο Λάτση κλπ. και βουλιάζοντας το κράτος ακόμα πιο βαθιά στο μη βιώσιμο χρέος.

Σήμερα, στο ολιγαρχικό φαγοπότι το οποίο ανέστησε το αριστερό σας μνημόνιο φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, η «Μητσοτάκης ΑΕ» έρχεται να προσθέσει το πιο παραδοσιακό φαγοπότι των εξοπλισμών.

«Γιατί χαίρεται η Εκάλη και χαμογελά πατέρα;» ρωτούν τα παιδιά ανά την Επικράτεια παρακολουθώντας στην τηλεόραση τους εορτασμούς & τις θριαμβολογίες σας.  «Γιατί από το Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία στις ακριβότερες γαλλικές σαμπάνιες είναι ένα πούρο δρόμος παιδί μου!»

Ναι, κάπως έτσι, ο παραδοσιακός Εθνικιστικός Λαϊκισμός της Δεξιάς έρχεται σήμερα να «κουμπώσει» πάνω στον Μνημονιακό Λαϊκισμό, τον οποίο διέσωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ενστερνιζόμενή τον.

Advertisement

Τι περιμένατε φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν το βράδυ του Δημοψηφίσματος τους βγάζατε από τη ναφθαλίνη στην οποία τους έβαλε το 62% του ελληνικού λαού για να κάμψετε από κοινού το ΟΧΙ-στην-εξάρτηση-&-την υποτέλεια;

Ακούσατε τί αποκάλυψε ο Ισπανός Κασάδο, ο αρχηγός της ισπανικής δεξιάς που μαζί με τους φασίστες του Vox είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στα πράγματα; Αποκάλυψε την ουσία της φιλοσοφίας του κ. Μητσοτάκη: Από την μία μεριά ήταν η Τρόικα, η Μέρκελ, ο Ντράγκι και η Εθνικιστική Διεθνής του Μητσοτάκη, του Κασάδο, του Vox.

Kαι από την άλλη το ΟΧΙ του λαού μας, οι Ποδέμος, κι όλοι οι άλλοι σύντροφοί μας ανά την Ευρώπη που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μία και τους διέλυσε εκείνο το βράδυ και είμαστε κιόλας πιο βαθιά χρεοκοπημένοι σήμερα.

Σήμερα;

Σήμερα η Αντίδραση συνδυάζει την κερδοσκοπία από τα κόκκινα δάνεια των πολλών με την κερδοφορία από τα οπλικά συστήματα των λίγων.

Είναι κι αυτό ένα business model. Ένα business model στο οποίο, απόψε, εμείς οι λίγοι βουλευτές του ΜέΡΑ25 εδώ στη Βουλή των Ελλήνων, θα πούμε ΟΧΙ – δεν θα πούμε όχι με αστερίσκους – αλλά με την ψυχή και την καρδιά μας.

Ένα πατριωτικό ΟΧΙ–απόηχο της πατριωτικής αντίθεσης στους εξοπλισμούς που μας επιβάλουν εκείνοι οι οποίοι κατέλυσαν την ανεξαρτησία μας ως χώρα, ως λαό, ως πολιτεία.

Advertisement

Ένα ΟΧΙ-απόηχο του νέου κινήματος εκεί έξω για την Ειρήνη κόντρα στον Εθνικιστικό Λαϊκισμό, μια επικαιροποίηση των κινημάτων ειρήνης στα οποία πρωτοστάτησαν ένας Μανώλης Γλέζος, ένας Γρηγόρης Λαμπράκης και τόσοι άλλοι γενναίοι πατριώτες που ήξεραν ότι η υποταγή πάει χέρι-χέρι με κάλπικες αμυντικές συμφωνίες, σαν αυτήν που φέρατε σήμερα.

Γιατί, κε Μητσοτάκη, κε Τσίπρα, κα Γεννηματά, καλύτερα ανεξάρτητοι και λεύτεροι να υπερασπιστούμε τον τόπο μας με τα όπλα που διαφεντεύουμε εμείς, παρά υποτελείς με υπερσύγχρονες φρεγάτες και Ραφάλ που μας πουλάνε Μεγάλες Δυνάμεις αποφασισμένες να μην μας επιτρέπουν να τα χρησιμοποιήσουμε για την εθνική μας άμυνα – αλλά μόνο να τα συνεισφέρουμε στις δικές τους περιπέτειες από το Αφγανιστάν και την Σαουδική Αραβία έως το Σαχέλ.

Με το ΟΧΙ μας απόψε, τιμούμε τον αυθεντικό πατριωτισμό, εκθέτοντας τον επικίνδυνο εθνικισμό της λαϊκής δεξιάς και του διευρυμένου Μνημονιακού Τόξου.

Με το ΟΧΙ μας απόψε, το ΜέΡΑ25 είναι εδώ για να εκπροσωπήσει τον αυθεντικό ευρωπαϊσμό που συνδέει τους αγώνες των Ελλήνων με τους αγώνες των Γάλλων, των Γερμανών αλλά και ναι των Τούρκων δημοκρατών κόντρα στους ιμπεριαλισμούς των εθνικών νταβατζήδων κάθε χώρας, ευρωπαϊκής και μη.