Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bαρουφάκης:  «Υπήρχε εναλλακτική, αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αρπακτές για τους ημέτερους»

Published

on

Σημεία της ομιλίας του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την πανδημία

 «Υπήρχε εναλλακτική, αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε αρπακτές για τους ημέτερους»

Με την απαξίωση να θολώνει τα μάτια τους. Έτσι μας βλέπουν, αν μας βλέπουν, οι πολίτες σήμερα να συζητάμε την διαχείριση της πανδημίας!

 

Κι όμως. Θα μπορούσαν όλα να είναι τόσο διαφορετικά.

 

Επιτρέψτε μου ένα χρονικό εκείνων που δεν έγιναν – αλλά που θα μπορούσαν να έχουν γίνει.

Advertisement

 

15η Ιανουαρίου 2020

 

Δυο βδομάδες πριν καν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κηρύξει συναγερμό για πανδημία Covid-19, ο Πρωθυπουργός συγκαλεί  Επιτροπή Ειδικών στην οποία συμμετέχουν επιδημιολόγοι απ’ όλη την Ελλάδα, όχι μόνο την Αττική – αλλά κι οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ που θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος.

 

26η Φεβρουαρίου

Advertisement

 

Πρώτη διάγνωση κρούσματος. Η Επιτροπή Ειδικών συνεδριάζει πλέον καθημερινά και τα αναλυτικά πρακτικά της αναρτώνται στο διαδίκτυο εντός 24 ωρών.

 

Την επομένη ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκαλεί Κυβερνητικό Συμβούλιο το οποίο εγκρίνει 1 δις για την ενίσχυση του ρημαγμένου ΕΣΥ, για την έγκαιρη προμήθεια προστατευτικού εξοπλισμού, για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

 

1η Μαρτίου

 

Advertisement

Η Επιτροπή Ειδικών συνιστά την άμεση προμήθεια μεγάλης ποσότητας αντιδραστηρίων και την προετοιμασία για το στήσιμο σε όλη τη χώρα κέντρων μαζικών τεστ, εκτός των νοσοκομείων που,  όπως εξηγεί ο Πρωθυπουργός, μετά την νίκη επί του Covid-19 θα ενσωματωθούν στο ΕΣΥ ως το δίκτυο πρωτοβάθμιας περίθαλψης το οποίο, έτσι κι αλλιώς, είχε ανάγκη το τόπος.

 

12η Μαρτίου

 

Πρώτος θάνατος από κορωνοϊό στην Ελλάδα. Αρχίζουν να λειτουργούν τα πρώτα 300 από 1500 συνολικά κέντρα μαζικών δωρεάν τεστ.

 

22η Μαρτίου

Advertisement

 

Ξεκινά η μάχη προάσπισης του ΕΣΥ με δίμηνη αυστηρή καραντίνα, μονιμοποίηση στις ίδιες μονάδες που υπηρετούν όλων των επικουρικών γιατρών και νοσοκόμων, προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων για 2 χιλιάδες γιατρούς και 5 χιλιάδες νοσηλευτές

 

Την μέρα της εθνικής μας γιορτής ο Πρωθυπουργός  ανακοινώνει την πλήρη λειτουργία και των 1500 κέντρων μαζικών τεστ.

 

Την 1η Απριλίου τίθεται σε λειτουργία το ένα και μοναδικό ηλεκτρονικό μητρώο κρουσμάτων, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ιχνηλάτηση.

 

Advertisement

8η Απριλίου

 

Με εντολή του Πρωθυπουργού, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοινώνει την ουσιαστική στήριξη της οικονομίας:

 

 • Καταργούνται όλες οι προπληρωμές φόρων
 • Κουρέματα, όχι αναστολές, των οφειλών σε εφορίες, ταμεία και τράπεζες των μικρομεσαίων που επλήγησαν από την καραντίνα.
 • Ο ανώτερος ΦΠΑ από το 23% στο 15%.
 • Ο φόρος μικρών επιχειρήσεων στο 15%.
 • Τέλος ο Ηρακλής με τη δημιουργία κακής δημόσιας τράπεζας για τα κόκκινα δάνεια.

 

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζει τον υπουργό του με δήλωσή του στα διεθνή μέσα:

 

«Είμαι σίγουρος ότι οι εταίροι μας κατανοούν πως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα αυτονόητα, χωρίς την προέγκριση τους, σε μια στιγμή που αντιμετωπίζουμε ζήτημα ζωής και θανάτου των ανθρώπων μας αλλά και των επιχειρήσεων που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά από 10 χρόνια κρίσης. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται. Τίποτα παραπάνω.»

Advertisement

 

1η  Μαΐου

 

Ανακοινώνεται πρόγραμμα στήριξης των ανθρώπων του πολιτισμού αλλά και όλων των «αχαρτογράφητων» πολιτών με μείγμα:

 

 • επιδομάτων
 • ειδικών χρεωστικών καρτών και
 • μεταταβιβάσιμων ηλεκτρονικών πιστώσεων, ΙΟUs, μέσω του Taxisnet.

 

20η Μαΐου

 

Advertisement

Έχοντας κάνει πάνω από 2 εκ. μαζικά τεστ, και χαρτογραφήσει την εξάπλωση του ιικού φορτίου, η χώρα ετοιμάζεται για την έξοδο από την οριζόντια καραντίνα. Όσοι «μένουν σπίτι» λόγω θετικού τεστ στηρίζονται οικονομικά με 500 ευρώ το δεκαπενθήμερο και τους προσφέρεται κατ’ οίκον βοήθεια αν μένουν μόνοι.

 

Την 23η Μαΐου ξεκινά η προετοιμασία για το άνοιγμα του τουρισμού. Προϋπόθεση εισόδου στη χώρα το αρνητικό μοριακό τεστ τις τελευταίες 72 ώρες αλλά και ράπιντ τεστ κατά την είσοδο.

 

28η Μαΐου

 

Η Κομισιόν ανακοινώνει την συμφωνία Μέρκελ-Μακρόν: Αντί για το ευρωομόλογο που ζητούσαμε μαζί με τον Μακρόν κι άλλους ηγέτες, η γερμανίδα καγκελάριος επιβάλλει προσωρινό Ταμείο Ανάκαμψης. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροτείνει ανταλλαγές μέρους των εθνικών ομολόγων με αέναα ομόλογα (perpetual bonds) έκδοσης της ΕΚΤ και προαναγγέλλει ελληνικό βέτο αν το σχέδιο της Κομισιόν δεν προβλέψει, τουλάχιστον, σοβαρή αναδιάρθρωση του χρέους μας στον ESM και μόνιμη απαλλαγή της χώρας από μνημονιακές υποχρεώσεις που δεν ισχύουν για άλλα κράτη-μέλη.

Advertisement

 

1η Ιουνίου

 

Ενώ οι πρώτες 3 χιλιάδες νέοι μόνιμοι γιατροί και νοσοκόμοι έχουν αναλάβει υπηρεσία στο ΕΣΥ, επαναλειτουργεί το  Λοιμωδών στη Θεσσαλονίκη ώστε να ελαφρυνθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία από περιστατικά Covid-19. Στο μεταξύ, νέα οριζόντια καραντίνα αποτρέπεται καθώς τα 1500 κέντρα μαζικών τεστ λειτουργούν 12 ώρες ημερησίως παρέχοντας τη δυνατότητα εβδομαδιαίων τεστ σε όλους.

 

Την 19η Ιουνίου ο ΕΟΤ ξεκινά διεθνή καμπάνια με σλόγκαν: Safety within Reason, Humanity without Limits (Ελλάδα – Ασφάλεια σε Λογικά Πλαίσια, Ανθρωπιά Χωρίς Όρια)

 

Advertisement

1η Ιουλίου

 

 • Ξεκινά η εντατική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στις διαδικασίες της αποτελεσματικής τηλεκπαίδευσης, με δυνατότητες προεγγραφής μαθημάτων σύμφωνα με τα πρότυπα του βρετανικού Open University.
 • Προσλαμβάνονται όλοι οι αναπληρωτές καθηγητές ώστε να προτεοιμαστούν κι αυτοί.
 • Επιτάσσονται κτήρια κοντά στα σχολεία ώστε να αυξηθούν οι τάξεις και να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά αίθουσα το πολύ στους 13.
 • Οπτικές ίνες και νέοι υπολογιστές εγκαθίστανται στα σχολεία.
 • Μαζική προμήθεια τάμπλετ αλλά και προετοιμασία αποστολής έντυπου υλικού σε μαθητές.
 • Αντίστοιχη προετοιμασία γίνεται και στα πανεπιστήμια.

 

Κι έτσι φτάσαμε στον Σεπτέμβρη οπότε ανοίγουν, τα σχολεία με μοριακά τεστ σε δάσκαλους και μαθητές και εβδομαδιαία ράπιντ τεστ σε όλους.

 

Την 5η Οκτωβρίου το δίκτυο μαζικών τεστ αναφέρει αύξηση του ιικού φορτίου και ο Πρωθυπουργός επιτάσσει προκαταβολικά ιδιωτικές μονάδες υγείας.

 

14η Νοεμβρίου

Advertisement

 

Έρχονται τα μαντάτα απ΄έξω για τις καλές επιδόσεις των εμβολίων. Ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει τη σταδιακή μετατροπή του δίκτυου των 1500 κέντρων μαζικών τεστ του ΕΣΥ σε κέντρα μαζικών τεστ και εμβολιασμού. «Σήμερα τα ρίχνουμε στον αγώνα κατά του Covid, αύριο θα είναι η ραχοκοκκαλιά της πρωτοβάθμιας περίθαλψης του εθνικού μας συστήματος υγείας», δήλωσε.

 

Κι έτσι, τον Δεκέμβρη, παρά το γεγονός ότι τα εμβόλια αργούν με ευθύνη των Βρυξελλών, η χώρα που για μια δεκαετία υπέφερε όπως καμία άλλη ευρωπαϊκή ατενίζει το 2021 με καλούς οιωνούς!

 

 

Δυστυχώς, τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.

Advertisement

 

Κάτι η απέχθεια της κυβέρνησης για ο,τιδήποτε είναι δημόσιο αγαθό

 

Κάτι οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κλινακάρχες, καναλάρχες, κολλεγιάρχες και γενικώς ολιγάρχες

 

Κάτι το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ στην τρόικα

 

Advertisement

Κάτι, η ανικανότητα και η ευθυνοφοβία.

 

… να πώς χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία να προστατευτούν οι πολίτες,

 

… να βγει η Ελλάδα νικήτρια

 

…να διδάξουμε ένα μάθημα σε φίλους και εχθρούς

Advertisement

 

 • σώζοντας ανθρώπους
 • κρατώντας επιχειρήσεις ζωντανές
 • ξεφεύγοντας από την Χρεοδουλοπαροικία
 • διαφυλάσσοντας ελευθερίες που ο λαός μας κέρδισε με το αίμα του,

 

 

ΑΝΤ’ ΑΥΤΟΥ, λόκνταουν και ξερό ψωμί – σε περιβάλλον που γιγαντώνονται:

 

 • το ΧΡΕΟΣ – καθώς ούτε αναδιάρθρωση των παλιών χρεών είχαμε ούτε μεταφορά των νέων στην ΕΕ
 • ο ΤΖΟΓΟΣ – με την καζινοποίηση της χώρας, από το Ελληνικό και το Μαρούσι έως κάθε γειτονιά της χώρας που μαγαρίζει κάποιο από τα τρισάθλια ΟΠΑΠ-Play
 • και βέβαια το ΨΕΥΔΟΣ που ενορχηστρώνουν τα κρατικοδίαιτα ολιγαρχικά ΜΜΕ

 

Κι εσείς, προεδρεύετε κυβέρνησης που πανικόβλητη βγάζει μια πρωτόγνωρη κακία.

 

Κύριε Μητσοτάκη,

Advertisement

 

Σε διάγγελμά σας την 17η Μαρτίου 2020 είπατε απευθυνόμενους στους γιατρούς και τους νοσηλευτές του ΕΣΥ: «Δεν σας αρκεί μόνο ένα χειροκρότημα και ένας δημόσιος έπαινος αλλά και κάτι παραπάνω. Και θα μεριμνήσω προσωπικά για αυτό».

 

Και μεριμνήσατε. Μόνο που αυτό το «κάτι παραπάνω» που θα κάνατε για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές ήταν οι διοικητικές και ποινικές διώξεις τους όταν τόλμησαν να αποκαλύψουν τις πραγματικές συνθήκες εργασίας τους.

 

Και δεν είναι μόνο η εμβληματική περίπτωση του Κώστα Καταραχιά, προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» ο οποίος μετακινήθηκε εκδικητικά τώρα απολύεται επειδή «τόλμησε» – ο αθεόφοβος – να αντιδράσει στις πειθαρχικές διώξεις που άσκησε η Διοίκηση σε βάρος γιατρών που «έκαναν το λάθος» να νοσήσουν με COVID-19.

 

Advertisement

Είχαμε και την προανάκριση σε βάρος του γιατρού Σάκη Σιούλη επειδή δήλωσε ότι η εφημερία του ΑΧΕΠΑ στις 10 Νοεμβρίου ξεκινούσε με πληρότητα 100% σε κλίνες ΜΕΘ για COVID.

 

Είχαμε και τις εισαγγελικές διώξεις σε βάρος των προέδρων

 

 • της Ομοσπονδίας Ενώσεων Διοικητικών Γιατρών Ελλάδας
 • της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και
 • της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων

 

επειδή συμμετείχαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του.

 

Αντίστοιχο ρεβανσισμό δείχνετε παντού. Το ΥπΑν μετά από 100 χρόνια χρησιμοποιεί την πανδημία για να παραδώσει τις λαϊκές αγορές σε εταιρείες, ποιος ξέρει ακόμα και στα σουπερμάρκετ που τις απεχθάνονται. Πως; Προβλέποντας αφαίρεση άδειας αν, άκουσον-άκουσον, δεν πουληθεί το 70% της δηλωθείσας παραγωγής!

Advertisement

 

Αναδουλειές; Χάσατε την άδεια!

 

Ή μήπως όλες αυτές οι διώξεις γίνονται ερήμην σας κ. Μητσοτάκη, οπότε θα πρέπει να αναρωτηθούμε:

 

Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο;

 

Advertisement

 

Προχτές κ. Πρωθυπουργέ, δώσατε ένα μεγάλο σόου. Το ευφάνταστο Εθνικό Σχέδιο ΕΛΛΑΔΑ 2.0 το οποίο μάλιστα συγκρίνατε με την Εθνική Παλιγγενεσία, τρόμαρά σας. Πάλι καλά που δεν επιλέξατε την Πρωταπριλιά για το un-reality σόου σας.

 

Πανικόβλητος μπροστά στο τσουνάμι λουκέτων & ανεργίας που προπορεύονται του 5ου Μνημονίου για το οποίο σας πρωτομίλησα στην 8η Απριλίου πέρσι, αποφασίσατε, όπως κάθε Μνηνονιακός Πρωθυπουργός, να απαιτήσετε από τους πολίτες να σας δοξάσουν για τα βουνά νέου χρέους που κομίζετε.

 

Τον Ιούνιο, επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες, θριαμβολογούσατε για 72 δις ευρώ. Σήμερα αυτά έγιναν «σχεδόν» 60 δις σε διάρκεια εξαετίας. Από αυτά,

 

Advertisement
 • τα 12,7 δις είναι νέα δάνεια που θα εγγυηθεί το κράτος εκ μέρους μεγάλων εταιρειών
 • τα 9 δις θα τα χρωστά το κράτος στην Κομισιόν
 • ενώ τα υπόλοιπα 28,3 δις είναι χρήματα που (υποτίθεται!) θα δανειστούν οι μεγάλες επιχειρήσεις από μόνες τους για να τα «ρίξουν» στην οικονομία.

 

Εντύπωση κάνει ότι συγκρατηθήκατε και δεν επεκταθήκατε στο άλλο με τον Τοτό.

 

Για το καθαρό όφελος από το Ταμείο Ανάκαμψης κουβέντα. Πόσο θα είναι; Στην καλύτερη περίπτωση, 10 δις για την εξαετία – ακριβώς όπως το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε από τον περασμένο Ιούνιο και που εσείς, στα μουλωχτά, επιβεβαιώσατε εγγράφοντας στον κρατικό προϋπολογισμό του 2021 μόνο 2,5 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 

Κι αυτό σε μια χρονιά που το κράτος πρέπει να πληρώσει 11,5 δις στους δανειστές και να μπει «μέσα» άλλα 15 δις ώστε να καλύψει τα ελλείμματά του!

 

Σε μια χρονιά που το ΑΕΠ έχει ήδη φτάσει στα 163 δις, από τα 187,7 που πέρσι τέτοιον καιρό μας λέγατε ότι ήταν το 2019 | δηλαδή -13% !!! |

Advertisement

 

Σε μια χρονιά που οι καθαρές επενδύσεις που ήδη ήταν αρνητικές έγιναν ακόμα πιο αρνητικές – ΑΠΟ-επενδύσεις δηλαδή.

 

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ κε Μητσοτάκη θα φαντάζεστε ανύπαρκτα χρήματα την ώρα που κάνετε τα στραβά μάτια στα πραγματικά δισεκατομμύρια που εξαφανίζονται;

 

Υπολογίζετε αυτά που έρχονται αλλά όχι εκείνα που χάνονται. Βλέπετε μια τρύπια μπανιέρα από την οποία το νερό φεύγει μανιωδώς και εστιάζετε στην βρύση απ’ όπου στάζουν μερικές μόνο σταγόνες τις οποίες εσείς παρουσιάζετε ως καταρράκτη.

 

Advertisement

Ακόμα και τα φύκια έχουν μεγαλύτερη αξία κ. Μητσοτάκη σε σχέση με τις μεταξωτές κορδέλες που τόσο επιδέξια παρουσιάσατε στο σόου ΕΛΛΑΔΑ 2.0.

 

Βέβαια τα λεφτά είναι πολλά. Αλλά ποια λεφτά και εις όφελος ποίων;

 

 • Των κορακιών της Τράπεζες Πειραιώς που άλλη μια φορά πληρώνει ο πολίτης την ώρα που εκείνη πουλά τα δάνειά του στα αρπακτικά που τους παίρνουν τηλέφωνο να τους εξευτελίσουν απαιτώντας 100 ευρώ για δάνεια που αγόρασαν 3 ευρώ

 

 • Των καζιναρχών, του κ. Λάτση, του ΟΠΑΠ και των διάφορων Ελ Ντοράντο που βλέπουν τη χώρα σαν πεδίο βολής φτηνό για να ασκούν την τέχνη του βρίζοντας τους ντόπιους

 

 • Της Φράπορτ που, αφού μας πήρε με δικά μας λεφτά τα αεροδρόμια, τώρα θα κάνει επενδύσεις με τα χρήματα του ταμείου σας.

 

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ θα χρεώνεται ο μικρομεσαίος υπέρ των αρπακτικών που τον στοιχειώνουν και που παραμονεύουν να του πάρουν το σπίτι, το μαγαζί, την Φύση μας, ακόμα και τις λαϊκές μα αγορές;

 

Στο μεταξύ, οι πολίτες που αντιμετωπίζουν το νέο τσουνάμι λουκέτων και ανεργίας,

Advertisement

 

ακούν για τα βουνά χρέους που θα τους φορτώσετε εκ μέρους του «κύκλου» σας

 

ξέρουν ότι ΜΟΛΙΣ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΤΕΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ Π/Υ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ θα έρθει η εντολή στην Αθήνα για το 5ο Μνημόνιο ακριβώς όπως σας είπαμε εδώ μέσα πέρσι την 8η Απριλίου, με περικοπές συντάξεων, με 100% προπληρωμές, με… με… με…

 

Ακούγοντας σας να μιλάτε για δεκάδες δισεκατομμύρια οι σκέψεις τους θυμίζουν τον στίχο του Κόλεριτζ:

 

Advertisement

Νερό, νερό παντού αλλά ούτε μια γουλιά να πιούμε

 

Η μόνη καινοτομία του 5ου Μνημονίου είναι ότι δεν θα έρθει όλο μαζί.

 

Έρχεται λίγο-λίγο.

 

 • Ξεκίνησε με τον Ηρακλή
 • Συνεχίστηκε με τον Πτωχευτικό
 • Προχωρά με την κατάργηση του 8ωρου και την συστηματική λεηλασία των μικρομεσαίων, Σήμερα εντάσσει στις τάξεις του το Ελλάδα 2.0
 • Μέχρι που θα έρθουν οι νέες περικοπές και οι νέοι φόροι.

 

Σταγόνα-σταγόνα το δηλητήριο του 5ου.

Advertisement

 

Μα τίποτα καλό δεν βλέπω στο Ελλάδα 2.0 σας;

 

Πως δεν βλέπω.

 

Βλέπω ενισχύσεις που θα προσθέσουν 0,5% στο ΑΕΠ κάθε χρόνο για έξι χρόνια – δηλαδή συνολικά ασήμαντο 3% σε βάθος χρόνου

 

Advertisement

Βλέπω ένα κατάλογο έργων τύπου ΕΣΠΑ

 

Απ΄ το τίποτα, ναι, καλό είναι. Αυτό που δεν είναι, είναι αντιμετώπιση της κρίσης χρέους ή εκμετάλλευση της κρίσης για το άλμα προς τα εμπρός.

 

Σας θυμίζω ότι και από το 2010 λαμβάναμε πολλά δις από το ΕΣΠΑ. Με τίποτα δεν αντιστάθμιζαν την απώλεια επενδύσεων λόγω της τετραπλής πτώχευσης κράτους, τραπεζών, επιχειρήσεων, νοικοκυριών.

 

Έτσι και με το νέο σας ΕΣΠΑ: Χωρίς άμεσα κουρέματα δημόσιου και ιδιωτικού χρέους είναι καταδικασμένο να μείνει στην ιστορία ως μακροοικονομικά ασήμαντο.

Advertisement

 

Και δεν είναι μόνο αυτό. Σπάει κόκκαλα η αποσπασματικότητα των έργων, η έλλειψη συνοχής, η απουσία συνολικού σχεδίου.

 

Ακόμα κι οι πράσινες παρεμβάσεις σας είναι ανίκανες για το μεγάλο άλμα της Πράσινης Βιομηχανικής Επανάστασης που έχει ανάγκη ο τόπος.

 

Που είναι το σχέδιο μετάβασης στο υδρογόνο;

 

Advertisement

Πού είναι σχέδιο για την βαριά επαναβιομηχάνιση της Μεγαλόπολης και της Πτολεμαΐδας για μετά την απολιγνιτοποίηση εποχή;

 

Που είναι το πρόγραμμα επανίδρυσης της αγροτικής παραγωγής στη βάση ελληνικών σπόρων, κι όχι στα πλοκάμια της Μπάγιερ-Μονσάντο;

 

Πουθενά. Μόνο αρπακτές για τους ημέτερους έχει ο μπαχτσές.

 

Κε Μητσοτάκη,

Advertisement

 

Παλιά στα Λούνα Παρκ, χρησιμοποιούσαν καπνό και καθρέπτες για να σου δημιουργήσουν μια ψευδαίσθηση προοπτικής. Το ίδιο κάνετε κι εσείς σήμερα.

 

Το πρόβλημα είναι ότι κάποια στιγμή η πραγματικότητα σκορπά τον καπνό και σπάει του καθρέπτες.

 

Όσο αυξάνετε τους τόνους και επενδύετε στην προπαγάνδα

Όσο περισσότερη κακία δείχνετε στους μεροκαματιάρηδες των λαϊκών αγορών

Advertisement

Όσο πιο πολύ διώκετε του γιατρούς του ΕΣΥ και τη νεολαία μας

 

Τόσο πλησιάζει αυτή η στιγμή.

 

Η στιγμή  που η πραγματικότητα θα κάνει ακόμα και τους δικούς σας οπαδούς να αναρωτηθούν «ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ;»