Γαβρής Άγγελος στο “Καρφί”: Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: “Νικητής” η Ελλάδα που ελπίζει ξανά.

Το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής συνοψίζεται στις εξής λέξεις: “Ενότητα-Πολιτικη Αυτονομία- Ανανέωση”
Αυτό αποτυπώνεται τόσο από τις ομιλίες των συνέδρων ποσό του Προέδρου της παράταξης αλλά και από την παρουσία ιστορικό μου στελεχών και σημαντικών προσωπικοτήτων που σημάδεψαν τη διαδρομή της δημοκρατικής παράταξης κυρίως όμως από την ευρεία πλειοψηφία των συνέδρων και όσων εκλέχθηκαν στην κεντρική επιτροπή του κόμματος οι οποίοι ανήκουν τη δυναμική γενιά των 30 και των 40 ετών.
Είναι γεγονός πως στη Χαριλάου Τρικούπη οφείλουν να είναι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που δίνει όχι μόνο δυναμική στην υπάρχουσα ηγεσία αλλά ταυτόχρονα δίνει προοπτική στην ίδια την κοινωνία.
Κάποιοι κακοπροαίρετα θα έλεγε κάνεις ψάχνουν για νικητές και ηττημένους στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι αν θέλουμε οπωσδήποτε να βρούμε κάποιον που κερδίζει από το συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης αυτή είναι η Ελλάδα που μπορεί και ελπίζει ξανά, η νέα γενιά πού βρίσκει μετά από χρόνια πολιτικό όχημα έκφρασης στο ΠΑΣΟΚ κίνημα αλλαγή Και εν τέλει η ίδια η πολιτική σκηνή της χώρας που επί δεκαετία και βάλε μαστίζεται από τεχνικές πόλωσης από το τεχνητό δίπολο ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ ο βήχας αν επικοινωνία σε επικίνδυνο σημείο και επανέφεραν στο προσκήνιο τον λαϊκισμό και τον ακραίο νεοφιλελευθερισμο.
Το σύνθημα το οποίο ήταν γραμμένο με κεφαλαία γράμματα στην είσοδο του Σταδίου ταεκβοντό ήταν η κοινωνία στο προσκήνιο. Και αυτό ήταν και είναι το διακύβευμα να επανέλθουν οι αξίες και οι αρχές στην πολιτική σκηνή που να δώσουν ώθηση στην κοινωνία και την οικονομία και πάνω από όλα να δώσουν πίστη στον Έλληνα πως η κατάσταση μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.
Κρατάω από την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη την φράση νέο πολιτικό ήθος. Γιατί αυτό διέπει κάθε θέση κάθε πρόταση κάθε δρώμενο που αφορά στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Γιατί αυτό έχουμε πραγματικά ανάγκη όλοι μας και αυτό διασφαλίζει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό.
Κρατάω από την ομιλία του νέου όπως φαίνεται γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής, του Ανδρέα Σπυροπούλου την φράση: “διαψεύστηκαν όσοι πίστευαν ότι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ έχει δύσει”.
Και αυτό γιατί το σύμβολο δημοκρατικής παράταξης ο ήλιος της κοινωνικής δικαιοσύνης της λαϊκής κυριαρχίας της ισότητας της αλληλεγγύης, έλαμψε ξανά και κάθε μέρα τον βλέπουμε να παίρνει το δρόμο που του πρέπει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην καθημερινότητα και στις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις. Ο ήλιος ξεκίνησε να λάμπει δυνατά και σύντομα θα μεσουρανεί και η Ελλάδα επιτέλους είναι αισιόδοξη ξανά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ