ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γαβρής Άγγελος: “Τι έδειξε, στα αλήθεια, το Ευρωβαρόμετρο;”
Γράφει στην Εφημερίδα “ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ” ο Γαβρής Άγγελος- Δημοσιογράφος: “TheSocialist.gr”, “Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5FM”
Εν μέσω της πανδημικής κρίσης, μια ακόμη παθογένεια, έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες της Ελληνικής Κοινωνίας.
Η παθογένεια αυτή, αφορά στην “ρητορική” του διχασμού που από το 2011 και έπειτα, έχει “κερδίσει” την μάχη της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο “δυνάμεων” που εδώ και μια δεκαετία, “μονοπωλούν” το ενδιαφέρον των πολιτών και των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Είναι γεγονός πως, όπως έχει τόσες πολλές φορές επισημανθεί , είτε με παρεμβάσεις, ο καθένας στο δικό του “προφιλ” στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αυτή η “πόλωση” είναι η ασχήμια της ελληνικής πολιτικής σκηνής μέσα σε μια μονολεκτική περιγραφή της δυσοσμίας που αναδύεται κάθε φορά που ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να προκαλέσουν επικοινωνιακό “επεισόδιο”. Να τα λέμε τα πράγματα ως έχουν.
Η ΝΔ ακολουθεί την πάγια πολιτική της Δεξιάς, βρίσκοντας τρόπο να “διεισδύσει” στα ΜΜΕ και να “πλασάρει” Memo όπως αυτό που δημοσίευσαν κάποτε, καταλάθος, γνωστά ΜΜΕ
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, “λάνσαρε” το πολιτικό αφήγημα της τυμβωρυχίας από το την εποχή των “αγανακτισμένων” και έπειτα. Θυμόμαστε όλοι, τις τοποθετήσεις στελεχών του για τις αυτοκτονίες συνανθρώπων μας που προσπάθησαν να του δώσουν ιδεολογικό πρόσημο. Και τα κατάφεραν ξέρετε…
Συνεχίζεται λοιπόν όλη αυτή η ανούσια κατάσταση για την κοινωνία μας, με την μεν συντηρητική πτέρυγα και τα “εξαπτέρυγά” της, να βάζει ιδεολογικό πρόσημο στους θανάτους στο Mάτι και την Marfin, τυμβωρυχία με … καθυστέρηση ετών (!), ενώ από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την τακτική που τον ανέδειξε σε 1η δύναμη στην Ελλάδα το 2015, αυτή της τυμβωρυχίας, με τους θανάτους των νοσούντων από κορονοϊό αυτή τη φορά…
Και ξαφνικά… θυμήθηκαν και οι μεν και οι δε, το ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ! Μια δημοσκόπηση που γίνεται από τον επίσημο φορέα της Ε.Ε στην Ελλάδα στην οποία συμμετέχει ομάδα πολιτών. Στο Ευρωβαρόμετρο τόσο του 2018 όσο και του 2021, φέρονται να υπάρχουν κοινά σημεία αναφοράς: Η δυσάρεσκεια των πολιτών για τις κυβερνήσεις, η αμφιβολία τους για το “αύριο” και η ανησυχία τους για τους κόπους μιας ζωής και το μέλλον των παιδιών τους.
Την περίοδο που τα 2 «μεγάλα κόμματα» ερίζουν για το ποιος μπορεί να παίξει καλύτερο «επικοινωνιακό» παιχνίδι, ποιος μπορεί να σπείρει με μεγαλύτερη επιτυχία την διχόνοια και τον φανατισμό, υπάρχει μια υπεύθυνη πολιτική ομάδα, με σχέδιο, προτάσεις και όραμα για ένα αύριο που θα βασίζεται σε ένα νέο «πράσινο» κοινωνικό συμβόλαιο. Μια «συμφωνία» μεταξύ των πολιτών που τα τελευταία δέκα χρόνια , είδαν τους κόπους τους να χάνονται εν μια νυκτί, τους αγαπημένους τους να μεταναστεύουν και το πολιτικό σκηνικό στην χώρα, να εναλλάσσεται μεταξύ των νεοφιλελεύθερων δυνάμεων και του λαϊκισμού.
Μπροστά σε μια νέα, δύσκολη δεκαετία, η γενιά, των «Astra Zeneca» εμβολιών, οφείλει να πάρει μια γενναία απόφαση. Να φύγει από το τέλμα της απόγνωσης και του διχασμού, να φτάσει ξανά στην πηγή της «Αλλαγής» που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη σε αυτόν τον τόπο.
Ο δρόμος, δύσκολος, μα τα επόμενα χρόνια, ας εμπλακούμε σε μια σημαντική σκυταλοδρομία, στον δρόμο που οδηγεί στην υπευθυνότητα, την λογική και την κοινωνική και πολιτική «Νέα Αλλαγή»