Connect with us

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

“Σάλος” με την δήλωση Παπαστεργίου στα Τρίκαλα: “Να πάνε στις χώρες που έχουν τα καθεστώτα που αγαπάνε”

Published

on

Ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου έχει μείνει γνωστός για τον τρόπο που επικοινωνεί την πολιτική που εφαρμόζει στα Τρίκαλα και για την “άριστη” σχέση του με τον Πρωθυπουργό της χώρας και Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε ένα ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες, ο “άριστος” φίλος του Μητσοτάκη  έγινε γνωστός για την αλαζονική διαλεκτική που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από την αντιπολίτευση. 

Για να το πάρουμε όμως από την αρχή 

Πρόσφατα, αποφασίστηκε στο Δ.Σ “κατά πλειοψηφία” η δημιουργία έργων στην κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων. Μια πόλη που τα τελευταία 8 χρόνια “λανσάρεται” ως η “έξυπνη πόλη” ωστόσο, μετά από συζητήσεις με δημότες της πόλης, αναρωτιούνται χαρακτηριστικά: “Που την βλέπουν τα κανάλια την “εξυπνάδα” να μας πούνε κι εμάς, 8 χρόνια, έχουν σκάψει όλη την πόλη και δεν έχουμε δει καμία ουσιαστική αλλαγή”.

Με απόφαση λοιπόν του Δημάρχου, αποφασίστηκε η μετακίνηση του ιστορικού αγάλματος του Στρατηγού Σαράφη από την πλατεία των Τρικάλων, μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τους πολίτες αλλά και από την αντιπολίτευση.

Σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων προχώρησε σε μία δήλωση που κάνει πασίδηλη την αλαζονική στάση που κρατά απέναντι στην αντιπολίτευση προκαλώντας, δικαίως, την αντίδραση από όλες τις παρατάξεις.

Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν στην σύγχρονη πολιτική, σε επίπεδο αυτοδιοίκησης από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, ένα κατά τ άλλα, πρόσωπο “επιλογής Μητσοτάκη” που θα αντιπροσώπευε το πολιτικό ήθος της ΝΔ σε επίπεδο ΚΕΔΕ, να κάνει τόσο εύκολα δηλώσεις που μιλούν για “καθεστώτα” καλώντας μάλιστα τους “μη συμφωνούντες” να “πάνε στις χώρες που τόσο αγαπάνε”. 

Αλλά έτσι φαίνεται πως σκέφτονται ορισμένοι την σχέση τους με την εξουσία, την κοινωνία, τον λαό και έτσι διαχειρίζονται τις διαφωνίες και τον αντίλογο, την πεμπτουσία της Δημοκρατίας μας δηλαδή. Με ακραία πόλωση, ρητορική στοχοποίησης και ένα πολιτικό ήθος που .. συνάδει με την Δεξιά του Μητσοτάκη στην Ελλάδα.

Advertisement

Η παράσταση Διαμαρτυρίας που οδήγησε στην δήλωση Παπαστεργίου:

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας έξω από τον Δημαρχείο του Δήμου Τρικκαίων, για την απόφαση μετακίνησης του αγάλματος του στρατηγού Στέφανου Σαράφη, στα πλαίσια της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας της πόλης.

Στην διαμαρτυρία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στελέχη του KKE, του ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, του ΜεΡΑ 25 και της ANTAΡΣΥΑ.

 

Η δήλωση Παπαστεργίου: 

«Οι οργανώσεις που αντιδρούν για το άγαλμα του Στρατηγού Σαράφη καλώς να ορίσουν. Με την απλή αναλογική των εκλογών του ’19, η δημοτική αρχή που εξελέγη με την πλειοψηφία των δημοτών, αποφάσισε κάτι. Στα καθεστώτα που αυτές οι οργανώσεις αγαπάνε, διοικούν οι μοναρχίες, οι ολιγαρχίες και οι δικτάτορες. Στις δημοκρατίες λοιπόν, λειτουργούν τα πράγματα διαφορετικά. Αν αυτό που αποφάσισε η πλειοψηφία, το να μετακινηθεί μερικά μέτρα το άγαλμα, δεν τους αρέσει, τότε ας πάνε στις χώρες που έχουν τα καθεστώτα που αγαπάνε».

Η στάση του ΠΑΣΟΚ – Η δήλωση της Λωρέν Κασσοπούλου 

Advertisement

Ο κ. Δήμαρχος επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν στην μετακίνηση του αγάλματος του
Στρ. Σαράφη στην ανακατασκευαζόμενη Κεντρική Πλατεία της πόλης των Τρικάλων
.λέγοντας ότι «η Δημοτική Αρχή που εξελέγη με την πλειοψηφία των δημοτών
αποφάσισε κάτι. Να μετακινηθεί το άγαλμα Στα καθεστώτα που αυτές οι
οργανώσεις αγαπάνε διοικούν οι μοναρχίες, οι ολιγαρχίες και οι δικτάτορες…….
Κι αν δεν τους αρέσει η απόφαση τότε ας πάνε στις χώρες που έχουν τα
καθεστώτα που αγαπάνε.» …………………………ΣΟΚ !!!

Αυτή είναι απάντηση Δημάρχου προς Δημότες της Πόλης που διοικεί;  Όποιος δεν συμφωνεί με την πλειοψηφία  να φύγει από την Πόλη;

Ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να πολιτικολογεί σαν ο τελευταίος πολιτικάντης της παλαιάς Δεξιάς. Ούτε να προτρέπει Δημότες, ακόμα κι αν είναι κομματικά στελέχη όποιου κόμματος που δεν απηχεί τις αντιλήψεις του κ. Δημάρχου, να φύγουν από την Πόλη, επειδή τυχόν διαφωνούν με μια απόφαση της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής. Ούτε ως σχήμα λόγου δεν λέγονται όσα είπατε κ. Δήμαρχε. Εκφράζοντας τέτοιες απόψεις αντιγράφετε αυτά τα ανελεύθερα καθεστώτα όπου θέλετε να …….εξοστρακίσετε όσους διαφωνούν.

Γιατί στην Δημοκρατία κ. Δήμαρχε οι μειοψηφίες έχουν δικαιώματα, δικαιούνται να έχουν άποψη και οφείλουν να την εκφράζουν και δημόσια. Όποιος δεν αντέχει την διαφορετική άποψη ή είναι αλαζόνας ή ρέπει προς ολοκληρωτικές αντιλήψεις σαν αυτές των καθεστώτων που επικαλείστε ή και τα δύο.

Πάντως, δεν  τιμά καμιά Πόλη, να έχει  Δήμαρχο με τέτοιες απόψεις.

Υ.Σ. Οσο αφορά την μετακίνηση η μη του αγάλματος του Στρατηγού Σαράφη είναι θέμα που συνδέεται με την Ιστορία της Πόλης και οφείλατε  να το αντιμετωπίσετε με την δέουσα  Ευαισθησία και Σεβασμό προσπαθώντας να πείσετε τους πολίτες για την ορθότητα της απόφασης της πλειοψηφίας, όπως θεωρείτε. Κι όχι να μετατρέψετε την Ιστορία της Πόλης σε πολιτική – κομματική αντιπαράθεση με όρους εμφυλιοπολεμικής εποχής.

Η αντίδραση της “Λαϊκής Συσπέιρωσης” – ΚΚΕ: 

Advertisement

«Είναι κρίμα για τον κ. Παπαστεργίου να μην μπορεί να διαχειριστεί το 58% που έχει λάβει, και να μολύνεται με το γενικότερο κλίμα της αντικομμουνιστικής υστερίας. Εύχομαι να είναι η τελευταία φορά που πέφτει σε αυτό το επίπεδο. Χθες ήταν ψεύτης, είρωνας και ως άξιο τέκνο της αστικής τάξης, ήταν αντικομμουνιστής.

Είμαι πολύ εκνευρισμένος με τη χθεσινή συμπεριφορά του, ξεπέρασε τα όρια, και θα τα βρει μπροστά του όλα αυτά. Ας δει ο ίδιος ποιοι του κάνανε like στην άποψη να μετακινηθεί ο Στρατηγός Σαράφης, τα φασιστοειδή, αυτούς έχει υποστηρικτές.

Μας πετάει τη μπάλα στην κερκίδα με υποτιθέμενο κέντρο της πλατείας με διαγωνίους κλπ, ενώ το νόημα ήταν να είναι το άγαλμα εκεί που διαδραματίζεται το κεντρικό γεγονός στην πλατεία, αυτό εννοούμε κέντρο.

Αν συνεχίσει ο ίδιος αυτή την τακτική, δεν θα μείνουμε και εμείς μόνο σε επίπεδο πολιτικού διαλόγου. Αν θέλει να είμαστε αντίπαλοι όπως πρέπει να είμαστε, να σταματήσει τον κατήφορο που πήρε.»