Για αντί-Τσίπρα ψάχνουν “καλοθελητές” στα Media – Ηγέτης της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης τους “βγαίνει”

...Και δεν τους αρέσει καθόλου αυτό, ιδίως στην "1η φορά καραμανλική αριστερά"

Από την πρώτη στιγμή που ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε το “παρών” στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία, όχι πως ποτέ άφησε να εννοηθεί πως ο ίδιος δεν θα διεκδικήσει την αρχηγία μα αυτό δεν ένοιαξε το μιντιακό σύστημα και το παρελθοντικό σύστημα που βολεύτηκε σε ορόφους της Τρικούπη , αντιμετωπίστηκε άνισα μεταξύ των 3 φερόμενων ως “κραταιών” υποψηφίων.

Υπάρχει λόγος για αυτό. Βασικά υπάρχει λέξη. Φόβος. Ναι, φόβος για το νέο που έρχεται μετρημένο , ζυγισμένο και με προτάσεις για το μέλλον, με σταθερό αφήγημα, μια ήρεμη δύναμη που στόχο έχει αποκλειστικά το μεγάλωμα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μια αυτο-σύστηση στην κοινωνία από την αρχή. Όλα από κάτω προς τα πάνω. Και αυτό φόβιζε κάθε φορά το λεγόμενο “σύστημα”. Γιατί πιο “συστημικο” δίπολο εξουσίας από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν έχει ξαναδεί αυτός ο τόπος.

2 βολικοί “μέτριοι” αντίπαλοι, με επικοινωνιακή πολιτική γραμμή το “διαίρει και βασίλευε” , πολιτεύτηκαν στις στάχτες της χώρας που ως άλλοι Νέρωνες, δεν δίστασαν να κυβερνήσουν μέσα σε καθεστώς φανατισμού, λαϊκισμού, οργής και με λογικές ξεπερασμένων εποχών. Με “μαγαζιά”-γωνία, “ορδές” μετακλητών και εξαγγελίες έναντι εξαγγελιών, με την εφαρμογή της μεθόδου SLAPP σε Μέσα που δεν τους αποθέωναν, σπέρνοντας καθημερινά δηλητήριο από troll σε διατεταγμένη υπηρεσία στα σόσιαλ μίντια, κατάφερναν, μέχρι στιγμής, σε κάθε ένα σημαντικό ζήτημα για την κοινωνία, να “προκύπτουν” ένα άλλο, επιφανειακού τύπου πεδίο διαμάχης για να “ξεχαστεί” ο ντόρος.

Βολικοί και μέτριοι, τώρα προσπαθούν να μετριάσουν την σαρωτική επιλογή και τις ραγδαίες θετικές εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ που γίνεται μια Δύναμη Αλλαγής με νέους όρους στην κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία. Και ψάχνουν…αντί-Τσίπρα, την στιγμή που ο ίδιος ο Τσίπρας, είναι από μόνος του ένα πασιφανέστατο αντί-παράδειγμα τόσο για την πλειοψηφία της κοινωνίας όσο και για το ίδιο του το κόμμα που έρχεται πάντα πίσω από τις εξελίξεις να “ξεπατικάρει” σχέδια , χρώματα ακόμα και στυλιστικές επιλογές που να παραπέμπουν στο μεγάλο ΠΑΣΟΚ.

Μια φτηνή απομίμηση, που δεν αξίζει ο τόπος. Χρειάζεται δυναμική ,ανανεωτική πολιτική αντιπολίτευση, με προγραμματικές θέσεις και πυγμή και ο Νέος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, κάθε άλλο παρά μπορεί να μετρηθεί ως “αντι-Τσίπρας” ή “αντί-Μητσοτάκης”. Αυτοπροσδιορίζεται από το έργο του, την διαρκή παρουσία του στην πολιτική και φοβίζει “τρολάκια” επώνυμα και μη, που άρχισαν ήδη να πλέκουν τον ιστό της “αντιπολιτευτικής ανθρωποφαγίας” που θα επιδιώξουν το επόμενο διάστημα για να πλήξουν την νέα μεγάλη δυναμική που έρχεται από Τρικούπη πλευρά.

Όσο πυκνοί και αν είναι οι ιστοί, όταν ο Ήλιος ανατείλει, τέτοια φληναφήματα και πομφόλυγες γίνονται σκόνη….

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ