ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Καμίνης: “Να απαλλαγούν απο επαγγελματικά ενοίκια και ασφαλιστικές υποχρεώσεις οι επιχειρήσεις που πλήττονται απο τον κορωνοϊό”

Με κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Επκρατείας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, ζητά από το Υπουργείο Οικονομικών κλιμάκωση των μέτρων ενίσχυσης των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

[the_ad id=”4621″]

 

Συγκεκριμένα, σε συνέχεια των προτάσεων που κατέθεσε χτες η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης ζητά την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας, στην οποία θα προβλέπεται απαλλαγή από τις ασφαλιστικές υποχρεώσεις για τις επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα που αυτές παραμένουν υποχρεωτικά κλειστές.

 

Επιπρόσθετα, ζήτησε την ανάληψη νομοθετικής ρύθμισης για τις επαγγελματικές μισθώσεις και την απαλλαγή των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει αναγκαστικά, από την καταβολή ενοικίου για το εν λόγω διάστημα.

 

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, πολλές επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωπες με τη μείωση της ζήτησης και άρα των χρηματικών τους εισροών, με τις δαπάνες τους όμως, και δη τις λειτουργικές, να παραμένουν σταθερές.