Γιώργος Καραμανώλης: «Μέσα από την Ψηφιακή Κοινωνία μπορούμε να σχεδιάζουμε μαζί με τους πολίτες»

Σε άρθρο του στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο Συντονιστής υλοποίησης της δράσης Digital Society, Γιώργος Καραμανώλης κάνει εκτενή αναφορά στα βήματα που έγιναν ,αλλά και σε αυτά που θα γίνουν στο πεδίο του ψηφιακού μετασχηματισμού του ΠΑΣΟΚ.

Το τελευταίο διάστημα μέσω του digitalsociety.gr, μίας ψηφιακής πλατφόρμας ανοιχτού διαλόγου με την κοινωνία ενισχύεται περεταίρω o ρόλος των μελών και των φίλων του Κινήματος.Το ψηφιακό κόμμα έχει ως βασικό άξονα “να ακούγονται και να αξιοποιούνται οργανωμένα οι ιδέες και οι προτάσεις όλων των πολιτών και οι καλές πρακτικές” ΄τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Καραμανώλης.

Πολλά και σημαντικά είναι τα επόμενα βήματα σε αυτό τον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού με σημαντικότερο ίσως το “pasok pass” ,την ψηφιακή κάρτα μέλους του κόμματος που θα δημιουργηθεί στα πρότυπα του ευρωπαϊκού covid pass.

“Θα είναι μια κάρτα πρόσβασης σε γνώση, συμμετοχικότητα και υπηρεσίες, μια κάρτα ψηφιακών δικαιωμάτων.” ανέφερε ο Γιώργος Καραμανώλης δίνοντας ουσιαστικά  τις κατευθυντήριες γραμμές του εγχειρήματος.

Κάνοντας μια αρχική αποτίμηση για την γενικότερη πορεία του εγχειρήματος είπε χαρακτηριστικά ότι “Μέσα από την πρωτοβουλία της Ψηφιακής Κοινωνίας αποδεικνύουμε ότι με ελάχιστους πόρους αλλα με όρεξη και με συνεργασία μπορούμε να υλοποιούμε δράσεις με αντίκτυπο.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ