ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Μουλκιώτης για δηλώσεις Πατέλη: “Προανήγγειλε νέες περικοπές στις συντάξεις και επιχειρεί να στρέψει τους νέους κατά των συνταξιούχων!”

Σε πρόσφατη δήλωσή του, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής,  Γιώργος Μουλκιώτης τοποθετήθηκε σχετικά με όσα δήλωσε ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργου Κος Πατέλης:

«Ο κ. Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, προανήγγειλε χθες ουσιαστικά νέες περικοπές στις συντάξεις. Επιχειρώντας μάλιστα να στρέψει τους νέους κατά των συνταξιούχων».” 

Δήλωση Γιώργου Μουλκιώτη, Υπεύθυνου της Κ.Ο. για Εργασία – Κοινωνική Ασφάλιση.

Ο κ. Πατέλλης οικονομικός σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη, προανήγγειλε χθες ουσιαστικά νέες περικοπές στις συντάξεις. Επιχειρώντας μάλιστα να στρέψει τους νέους κατά των συνταξιούχων.

Το Ασφαλιστικό όμως πρέπει να είναι και ανταποδοτικό, αλλά και αναδιανεμητικό. Να εξασφαλίζει αξιοπρέπεια για τους νυν αλλά και για τους μελλοντικούς συνταξιούχους.

Αυτό απαιτεί νέους πόρους, όχι κοινωνικό διχασμό και συγκρούσεις όχι κοινωνικό αυτοματισμό, όπως προωθεί το Μαξίμου. Με αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αντί του Υπερταμείου της υποτέλειας.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Α. Πατέλης: Σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους

Η πρόταση που θα υποβάλει η Ελλάδα στην Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης “πρέπει να είναι ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο δράσεων και μεταρρυθμίσεων”. Αυτό αναφέρει ο Αλέξης Πατέλης στο “Βήμα της Κυριακής”, με τον επικεφαλής οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού να προσθέτει: “Δηλαδή δεν μπορεί να είναι μια γέφυρα από εδώ, ένας αυτοκινητόδρομος από εκεί, ένας ΧΥΤΑ παραπέρα, Πρέπει να υπάρχει μια συνεκτική λογική, μια φιλοσοφία”.

Σύμφωνα με τον κύριο Πατέλη, το σχέδιο αυτό θα πρέπει να υπηρετεί τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της κυβέρνησης και τις βασικές προτεραιότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, δηλαδή το 30% των δαπανών να αφορούν την πράσινη ατζέντα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη περιγράφοντας το νέο μοντέλο για την ανάπτυξη της χώρας θεωρεί αναγκαία την εφαρμογή του κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό, ώστε “να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους”. Επίσης αναγκαίες κρίνονται η μεγέθυνση των επιχειρήσεων, η μείωση των φόρων, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων και η επανακατάρτιση των εργαζομένων.

Παρότι ο κ. Πατέλης επικαλείται συχνά την έκθεση Πισσαρίδη, γίνεται φανερό ότι δεν την ταυτίζει με αυτό που οφείλει η κυβέρνηση στους πολίτες. “Ο κόσμος”, σημειώνει, “από εκθέσεις έχει φάει αρκετά. Θέλει να δει το αποτέλεσμα. Δουλειά μας είναι να φέρουμε το αποτέλεσμα”.