ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.Παπανδρέου στην Κ.Ο του ΚΙΝΑΛ: “Έχω τις απόψεις μου”- “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ειναι προοδευτική δύναμη!”

Παπανδρέου σε Γεννηματά: «Έχω τις απόψεις μου» – Σφοδρή επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη, είναι ένας αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός παλαιοκομμουνιστικός οργανισμός»

Σκληρά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ με την ηγεσία του οποίου τον κατηγορούν ότι διατηρεί γέφυρες– εμφανίστηκε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την πρώτη τοποθέτησή του στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στο τελεσίγραφο της κυρίας Γεννηματά λέγοντας ότι έχει και υποστηρίζει τις απόψεις του διαχρονικά, ενώ φρόντισε να καταστήσει σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι για εκείνον έξω από τις προοδευτικές δυνάμεις. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι προοδευτική δύναμη, είναι ένας αναχρονιστικός, παλαιοκομματικός παλαιοκομμουνιστικός οργανισμός», είπε χαρακτηριστικά και έστρεψε τα βέλη του στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν έκανε ουσιαστικό διάλογο με τα κόμματα για την σύνταξη του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις. Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά επικαλέστηκε την ανάγκη διατήρησης της ενότητας του ΚΙΝΑΛ και ζήτησε τις «αναγκαίες αλλαγές στην λειτουργία του κόμματος».

Το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ στην συνεδρίαση. Φαίνεται δε ότι υπάρχουν βουλευτές που δεν ικανοποιήθηκαν με την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να στείλει τελεσίγραφο με την δήλωσή της προς τους κ.κ Παπανδρέου και Καστανίδη. Η Νάντια Γιαννακοπούλου που πρωτοστάτησε ζητώντας από την πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ την υπερψήφιση του νομοσχεδίου Χρυσοχοίδη, δεν απέφυγε να εισηγηθεί την διαγραφή των κ.κ Παπανδρέου και Καστανίδη «εδώ και τώρα». “Μπορούμε να συνυπάρχουμε και να συμπορευόμαστε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου στο ίδιο κόμμα, μετά τα χθεσινοβραδυνά στη Βουλή;. Φρονώ πως όχι!!”, επεσήμανε η κυρία Γιαννακοπούλου κάνοντας σφοδρή επίθεση τόσο στον Γιώργο Παπανδρέου όσο και στην Φώφη Γεννηματά για την «επιστροφή» του πρώην πρωθυπουργού στο ΚΙΝΑΛ το 2015.

 

ΠΗΓΗ