“Πέρασε” η πρόταση της Χαράς Κεφαλίδου για αυστηροποίηση των ελέγχων του Ε.Σ.Ρ στα τηλεοπτικά προγράμματα!

Η βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής από την Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, για επιστολή στο Ε.Σ.Ρ. (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) προκειμένου να κάνει μία προσπάθεια να διατρέξει όλο το τηλεοπτικό τοπίο και να αποτυπώσει τις όποιες αστοχίες υπάρχουν.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ!

“Κυρία Πρόεδρε, χαίρομαι που συμμετέχω σήμερα σε αυτήν την Επιτροπή που υπήρξα μέλος στην προηγούμενη θητεία, με έργο σημαντικό και σε ότι αφορά τις εκθέσεις, πραγματικά οι συνάδελφοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους.

Θέλω όμως σήμερα, πέρα από το διαδικαστικό, το οποίο θα το συνεννοηθείτε με τη συνάδελφο που μετέχει στην Επιτροπή, να καταθέσω ένα σχόλιο και μια πρόταση. 

 

Το σχόλιό μου αφορά, το ότι η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά το θάνατο της Ruth Ginsburg και αυτό δεν γίνεται να το αφήσουμε ασχολίαστο. Ήταν μια εμβληματική δικαστής, υπέρμαχος των αξιών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβίστρια, σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης. Χωρίς αμφιβολία ήταν μια από τις πιο σημαντικές μορφές της Αμερικής των τελευταίων δεκαετιών, άφησε ένα στίγμα ανεξίτηλο και είναι πηγή έμπνευσης για πάρα πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Το δεύτερο που θέλω- και πάλι λόγω της συγκυρίας- να αναδείξω, είναι το τεράστιο πρόβλημα το οποίο υπάρχει με το περιεχόμενο των τηλεοπτικών εκπομπών τύπου Bachelor, τύπου Big Brother, που βλέπετε ότι έχει δημιουργήσει πια έναν εθισμό και έχει αλλοιώσει εντελώς την αισθητική στην ελληνική κοινωνία.

Το Ε.Σ.Ρ. με πολύ αργά αντανακλαστικά θα συνεδριάσει αύριο για το θέμα του Big Brother. Όμως, νομίζω ότι η Επιτροπή μας καλό είναι να πάρει μία πρωτοβουλία και να ζητήσει από το Ε.Σ.Ρ. να κάνει μία προσπάθεια να διατρέξει όλο το τηλεοπτικό τοπίο και να μπορέσει να αποτυπώσει τις όποιες αστοχίες υπάρχουν. Διότι, τελικά μέσα από αυτήν την συνεχή έκθεση σε τηλεοπτικά «σκουπίδια» κανονικοποιείται η βία των γυναικών, η έκπτωση των αξιών και η προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της αισθητικής όλων μας.

Νομίζω, λοιπόν, ότι και μπορούμε να το αναδείξουμε ως ένα από τις υποενότητες στις οποίες θα αναφερθεί η Επιτροπή μας, αλλά κυρίως μπορεί να υπάρξει μια επιστολή που να ζητάει από το Ε.Σ.Ρ. εδώ και τώρα να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία και να συνεργαστεί με εμάς για να έχουμε όσο το δυνατόν άμεσα αποτελέσματα και αν αυτό μπορέσει να γίνει και κομμάτι της έκθεσης νομίζω ότι θα βοηθούσε πάρα πάρα πολύ.
Ευχαριστώ πολύ”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ