ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρά Κεφαλίδου: “Το Υπουργείο κρύβεται πίσω από τις μάσκες.”

Δήλωση Χαράς Κεφαλίδου, υπεύθυνη κοινοβουλευτικού τομέα παιδείας

 

Το Υπουργείο κρύβεται πίσω από τις μάσκες. Έχασε δύο μήνες ασχολούμενο με την τοποθέτηση κομματικών Διευθυντών Εκπαίδευσης, σε πλήρη εφησυχασμό όσον αφορά τον έλεγχο της πανδημίας. Οδηγηθήκαμε έτσι στις αλληλοαναιρούμενες εξαγγελίες των τελευταίων ημερών. Ναι λοιπόν στην ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία, ναι στη χρήση της μάσκας, σε συνδυασμό όμως και με άλλα μέτρα – τήρηση αποστάσεων, επιπλέον σχολικές αίθουσες, τακτικές απολυμάνσεις, ενίσχυση του προσωπικού καθαριότητας, προσλήψεις εκπαιδευτικών, δειγματοληπτικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αναμόρφωση της ύλης και του ωρολόγιου προγράμματος, κ.λπ.

 

Πού είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για όλα αυτά; Γιατί εγκαταλείφθηκε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση; Πού είναι οι υποδομές και οι επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που θα την υποστηρίξουν;

 

Ανεξάρτητα από το πότε τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία, το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε εξέλιξη και επιβάλλει ένα νέο μοντέλο οργάνωσης των σχολείων και των σπουδών. Το «φοράμε μάσκες από τα προνήπια» δεν είναι απάντηση στις απαιτήσεις της νέας σχολικής χρονιάς.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Παύλος Χρηστίδης: "Είναι δυνατόν να χάνονται κάθε μέρα τόσοι άνθρωποι και κάποιοι να πανηγυρίζουν;"

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να ενισχύσει το ΕΣΥ

Τσίπρας: Η κυβέρνηση ούτε μπορεί αλλά ούτε θέλει να…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολυτεχνείο: Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Τσίπρα, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη στην επέτειο του Πολυτεχνείου

Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Τσίπρα…
Read more