Η ΑΟΖ, η μάχη του ΠΑΣΟΚ για συμφωνία απο το 2015 και η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου!

Είναι αδιαμφισβήτητα ένα σπουδαίο γεγονός η υπογραφή για καθιέρωση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας. Πως φτάσαμε όμως μέχρι εδώ;

Ολα ξεκινούν με την τριμερή συμφωνία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου στο πλαίσιο της συμφωνίας και σχεδιασμού του EASTMED απο το μακρινό.. 2009 επι υπουργίας Γιάννη Μανιάτη και Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.

Θετικό κρίνει το ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι, όπως ανέφερε σε  ανακοίνωσή του το 2015,  και όπως επισήμανε τότε , συνεχίζεται, «πάνω στις ισχυρές βάσεις που είχαν δημιουργηθεί, η τριμερής συνεργασία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου».

Έχει μεγάλη σημασία, αναφέρει, να τονίζεται ότι η τριμερής αυτή συνεργασία, που διέπεται από τον απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και ιδιαίτερα το διεθνές δίκαιο της Θάλασσας, δεν στρέφεται κατά καμίας άλλης χώρας της περιοχής.

«Ούτε όμως εξαρτάται από καμία άλλη χώρα της περιοχής καθώς η διεθνής έννομη τάξη δίνει απάντηση σε όλα τα σχετικά ζητήματα συμπεριλαμβανομένης και της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών και ιδίως της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ τα απώτερα όρια των οποίων έχουν προσδιορισθεί από την Ελλάδα με το νόμο 4001/2011».

Η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ