Η μεγάλη επιστροφή του Κινήματος Αλλαγής! Επιστρέφουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος.

Έχουμε γράψει ξανά και ξανά πως το Κίνημα Αλλαγής έχει να επιδείξει πλούσιο πολιτικό έργο ουσίας όλο αυτό το διάστημα. Με πολιτικά πρόσωπα και στελέχη σε θέσεις-κλειδιά και την ηγεσία του κόμματος να παρουσιάζει δυναμική  συσπείρωση και να αποκρούει με επιτυχία κάθε “Βολή” είτε απο τα Αριστερά είτε απο τα Δεξιά, βγάζει προς τα έξω την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση ενός κόμματος που βρίσκει ξανά έρεισμα στην κοινωνία.

Σαφείς τάσεις συσπείρωσης δείχνει το ΚΙΝΑΛ, εξ αιτίας της «γέφυρας» του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά και της προσπάθειας άλωσης του χώρου του ΠΑΣΟΚ, εκτιμά ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας Opinion Poll.

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα της έρευνας που δείχνουν ότι πλέον η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει εκτιναχθεί και βρίσκεται στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στο 15% και με αναγωγή επί των εγκύρων στο 17%, ο Ζαχαρίας Ζούπης δήλωσε: Το θέμα της «γέφυρας» περισσότερο συνέβαλε στο να υπάρχει συσπείρωση του ΚΙΝΑΛ και η εμμονή με τη Νovartis, δεν βοηθάει τον ΣΥΡΙΖΑ».

Το θετικό πρόσημο που προπορεύεται πλέον των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής κάθε άλλο παρά τυχαίο φαντάζει, σύμφωνα με τους πολιτικούς και εκλογικούς αναλυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι η τάση αυτή θα αποκτήσει ακόμη ισχυρότερες δημοσκοπικές προβολές (και παγίωση πιθανώς σε διψήφιο ποσοστό) το επόμενο τρίμηνο για τη Χαριλάου Τρικούπη. (θυμίζουμε εδώ πως απο τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούνιο το Κίνημα Αλλαγής εμφανίζει άνοδο των ποσοστών του σε κάθε δημοσκόπηση)

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής διαβλέπει ότι συγκεκριμένες επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, στους τομείς της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων προσφέρουν στην Κεντροαριστερά την ευκαιρία που αναζητούσε για να συνθέσει ένα καινούριο, εναλλακτικό πολιτικό αφήγημα.

Και, καθώς είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας αδυνατεί ακόμη να καρπωθεί ενδεχόμενη κοινωνική διαμαρτυρία και απογοήτευση για τις πολιτικές της κυβέρνησης, η Φώφη Γεννηματά εκτιμά ότι η συγκυρία ευνοεί την ίδια και το Κίνημα Αλλαγής, για ένα ουσιαστικό “come back” στο πολιτικό σκηνικό.

 

Με πληροφορίες απο Iefimerida.gr, ysterografa.gr, εφημερίδα “ΝΕΑ Σελίδα”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ