“Η χώρα στις φλόγες, η κυβέρνηση στον αέρα”  – Γράφει ο Άγγελος Γαβρής στο “ΚΑΡΦΙ”

Άρθρο του Δημοσιογράφου, Γαβρή Άγγελου όπως εκδόθηκε στην εφημερίδα "Στο Καρφί" που κυκλοφορεί

Δυστυχώς διανύουμε ένα από τα χειρότερα Καλοκαίρια στην ιστορία της χώρας. Αυτό σε ότι αφορά το περιβαλλοντικό σκέλος. 
Η ” βαριά οικονομία” της Ελλάδας, ο Τουρισμός, ήταν όπως φαίνεται, προαποφασισμένο να ανοίξει είτε υπήρχαν χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, όπως και έγινε, είτε αν το εμβολιαστικο πρόγραμμα είχε πάρει “μπροστά”, αυτό ακόμα προσπαθεί να γίνει…
Αυτό δεν φαίνεται να συνδυάζεται από οικονομική ανάπτυξη και έσοδα που να “δικαιολογούν” το “επιλεκτικό πέταγμα χαρταετού” από την κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε τα “μέτρα” τα οποία επ ουδενί δεν τηρούνται στις Τουριστικές περιοχές.
Σε ότι αφορά τις επιλογές της κυβέρνησης να αφήσει ανοχύρωτη την Πολιτεία εν μέσω του πιο έντονου και μεγάλου σε διάρκεια καύσωνα των τελευταίων 30 ετών, νομίζω πως οι εικόνες καταστροφής “μιλάνε από μόνες τους”.
Δεν είναι αυτή η ώρα να μιλήσουμε για ξεκάθαρες πολιτικές ευθύνες, την στιγμή που οι ζωές χιλιάδων ανθρώπων γίνονται στάχτη στην άνευ προηγουμένου οικολογική καταστροφή που συντελείται αυτό το καλοκαίρι.
Ρόδος, Κως, Εύβοια, Αχαϊα, Αττική, Φθιώτιδα, Αιτωλοακαρνανία… Έχουν τυλιχτεί στις φλόγες, με το θερμόμετρο να δείχνει σε περιοχές και τους 47 βαθμούς κελσίου.
Δεν είναι η ώρα της “τυμβωρυχίας” , κάτι που οι πρακτικές της Δεξιάς και της νέο-Αριστερας, φαίνεται να είναι πάγια τακτική “πολιτικής” αντιπαράθεσης. Είναι η ώρα να αναλογιστούμε το σχέδιο “Πράσινης Ανάπτυξης” που είχε στα “σκαριά” η τελευταία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου.
Είναι η ώρα το οικολογικό κίνημα, το οποίο βρήκε την εκπροσώπηση που του αξίζει μέσα από το Κίνημα Αλλαγής, να αναλάβει δράση και η κοινωνία, η πολιτική και η οικονομία, να βασιστούν στην λογική ενός Πράσινου , νέου, κοινωνικού συμβολαίου.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, είναι στον “αέρα” μετά από αλλεπάλληλα λάθη, επιπόλαιες επικοινωνιακές πολιτικές και τα 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ δεν πρόκειται να “ξελασπωσουν” την κυβέρνηση που στηρίζεται, όσο καμία άλλη, στα #hashtag και τις “ευγενικές” προσφορές χορηγίας του ΣΥΡΙΖΑ με “ατάκες” τύπου Μαμουλακη να δημιουργούν μια απαράδεκτη, επιφανειακή πόλωση στους χρήστες του διαδικτύου.
Κρατήστε αυτή την ημέρα. 4 Οκτωβρίου. Τότε ψηφίζεται (;) στη Βουλή των Ελλήνων ο κρατικός προϋπολογισμός. Τότε, θα κριθεί το κατά πόσο, σωστά ετοιμάζεται το Κίνημα Αλλαγής για πρόωρες εθνικές εκλογές ή αν όλα γίνονται εν όψει εσωκομματικών εκλογών για λόγους “τακτικής” .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ