Η Φώφη Γεννηματά επισκέπτεται την Θεσσαλονίκη – “Η Θεσσαλονίκη Πρωταγωνιστής”

Η ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής θα βρεθεί το 2ημερο μεταξύ 7 και 8 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη από όπου η Φώφη Γεννηματά θα παρουσιάσει τις προτάσεις του ΚΙΝΑΛ για την συμπρωτεύουσα και τον τρόπο με τον οποίο το “Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο” μπορεί στην πράξη, να καταστήσει την συμπρωτεύουσα ως “πρωταγωνιστή”.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ στην Thessnews ο Άγγελος Γαβρής , η Φώφη Γεννηματά αναμένεται τις πρωινές ώρες στην Θεσσαλονίκη, μαζί της, σχεδόν στο σύνολό της, η ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ.
Την Τετάρτη αναμένεται να βρεθεί στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και να συνομιλήσει με συνδικαλιστές για «φλέγοντα» ζητήματα όπως το εργασιακό και το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Την ίδια μέρα, το απόγευμα, η Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί με μέλη του Δικτύου Νεολαίας και όχι μόνο, η συζήτηση αναμένεται να γίνει σε «χαλαρό» κλίμα αφού, όπως μαθαίνουμε, θα «συνδυαστεί» και με τον φετινό ημιτελικό του «Εuro» τον οποίον θα παρακολουθήσει μαζί με τους νέους.

Την δεύτερη – και τελευταία ημέρα – της επίσκεψης της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στην Θεσσαλονίκη, αναμένονται το μεσημεράκι τα «εγκαίνια» των νέων γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής της πόλης, στην οδό Ολυμπιάδος. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της προέδρου στα γραφεία μετά και την μετεγκατάσταση που έγινε λίγους μήνες πριν από την «ιστορική» Βασιλέως Ηρακλείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ της Πέμπτης, στις 20.30, στην προβλήτα Α΄στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αναμένεται η κεντρική ομιλία της Φώφης Γεννηματά.

Με κεντρικό σύνθημα το « Η Θεσσαλονίκη πρωταγωνιστής», η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θα παρουσιάσει αναλυτικά τις θέσεις του κόμματος και τον τρόπο με τον οποίο η εφαρμογή ενός «Πράσινου κοινωνικού συμβολαίου» μπορεί να βοηθήσει την πόλη να πετύχει σε όλους τους άξονες ενδιαφέροντος.

Κεντρικοί θεματικοί άξονες της ομιλίας της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ θα είναι:

  • Η αλλαγή της ΔΕΘ και η εξέλιξη και η ανάπτυξη της Διεθνούς Έκθεσης της πόλης ως «πυλώνας» ανάπτυξης της Β.Ελλάδος.
  • Το ενιαίο παραλιακό μέτωπο και η σύνδεσή του με το Λιμάνι και το αεροδρόμιο,
  • η αξιοποίηση του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης και ο «επαναπροσδιορισμός» του ως «πύλη» εμπορίου και ανάπτυξης στην Β.Ελλάδα,
  • ο ΟΑΣΘ, η ανάπτυξη του οδικού δικτύου της πόλης και φυσικά οι αστικές αναπλάσεις της πόλης με «πράσινο» πρόσημο που στόχο θα έχουν να αναδείξουν την Θεσσαλονίκη ως προορισμό

 

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερη σημασία αναμένεται να δοθεί στην στήριξη του ΕΣΥ και των νοσοκομείων της πόλης, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα κάνει ειδική παρέμβαση για την Υγεία, παρουσιάζοντας και τις προτάσεις της παράταξης.

Τέλος, στην ομιλία της θα υπάρξει αναφορά στην διαχρονική πρόταση του ΚΙΝΑΛ για την δημιουργία παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο, η οποία λαμβάνει σάρκα και οστά.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Φώφης Γεννηματά:

Τετάρτη

13.00 – Ομιλία στο ΕΚΘ
20.00 – Συνάντηση με νεολαία / παρακολούθηση του ημιτελικού του «Euro 2021»

Πέμπτη

12.30 – Εγκαίνια νέων γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής
20.30 –  Κεντρική ομιλία της Φώφης Γεννηματά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης /Προβλήτα Α’
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ