Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Laura Kövesi δεν τελείωσε με την Ελλάδα… τώρα σειρά έχει το Υπουργείο Μετανάστευσης

Published

on

Όσοι πίστεψαν ότι μετά τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα κατέβαζε ταχύτητα, μάλλον έκαναν λάθος υπολογισμούς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες κλιμάκιο της EPPO πραγματοποίησε αιφνιδιαστική έρευνα στο Υπουργείο Μετανάστευσης, αναζητώντας στοιχεία που αφορούν συμβάσεις σίτισης μεταναστών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φορητές συσκευές και φάκελοι διαγωνισμών, ενώ στο επίκεντρο βρίσκονται διαδικασίες που συνδέονται με δημόσιες συμβάσεις μεγάλου οικονομικού αντικειμένου. Και όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη νέος διαγωνισμός που ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο επικρατεί εμφανής νευρικότητα. Δεν είναι μόνο η ουσία της υπόθεσης. Είναι κυρίως το γεγονός ότι η Laura Kövesi δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει την έρευνα για κάθε υπόθεση που αφορά τη διαχείριση ευρωπαϊκών πόρων. Και όπως φαίνεται, η λίστα των φακέλων δεν έκλεισε με τον ΟΠΕΚΕΠΕ.