ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η μεγάλη “αντεπίθεση” του Κινήματος Αλλαγής – Η “μάχη” του προοδευτικού χώρου

Άρθρο του Γαβρή Άγγελου – Αρχισυντάκτη “Τhe Socialist -Res Publica Magazine”

Το Κίνημα Αλλαγής “ανεβαίνει”. Γεγονός αδιαμφισβήτητο. Δεν μιλάμε για το 0,7 – 0,5 % στις δημοσκοπήσεις. Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε αποτυπώνουν την στιγμιαία “τάση” της κοινής γνώμης και η κοινή γνώμη, κατά κοινή ομολογία, ασχολείται περισσότερο με την αβεβαιότητα του “αύριο” και την υγεία παρά με το αν “ανεβοκατεβαίνουν” τα ποσοστά δημοφιλίας του ΠΘ ή αν η ΝΔ έχει απόσταση ασφαλείας από τους κυνηγούς της. Αντιλαμβάνεστε πως και οι δημοσκοπήσεις, έχουν την σκοπιμότητά τους, έτσι δεν είναι; Μην στεκόμαστε λοιπόν σε αυτό.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – H Ρ Θ Ε ! – ΤΟ 1ο “RES PUBLICA ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω! 

Τα γεγονότα:

  1. Το Κίνημα Αλλαγής έχει παρουσιάσει “πλούσιο” πολιτικό έργο με παραγωγή αντι-προτάσεων, σχεδίου οικονομικής διαχείρισης και προτάσεις – τροπολογίες για εκδημοκρατισμό νομοσχεδίων που η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορεί κάλλιστα να “περάσει” στο κοινοβούλιο λόγω της αυτοδυναμίας που έχει λάβει.
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παλεύει με νύχια και με δόντια, να κρατήσει την γραμμή του κόμματος σταθερή και να εμποδίσει “να φανούν” τα εν οίκω, με μεγάλη δυσκολία -παραγωγή έργου σε καθεστώς εσωτερικής διάσπασης και αμφισβήτησης, η αλήθεια να λέγεται , είναι δύσκολο να γίνει σωστά
  3. Η παρουσία της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά στην “κουτσουρεμένη” ΔΕΘ, ήταν αν μη τι άλλο, άρτια, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά μετά από καιρό, πρόγραμμα διακυβέρνησης “πρόγραμμα των 11”, λίγες μέρες μετά την παρουσίαση ολοκληρωμένου προγράμματος για το “Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας”.
  4. Ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη Τύπου στην ΔΕΘ -4ωρη σε χρονική διάρκεια- παρουσιάστηκε “έτοιμος να κυβερνήσει” μα δεν έπεισε ούτε τα “ΜΜΕ” που πρόσκεινται στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανακοινώσεις του “tvxs” να μιλάνε για στοχευμένη επιλογή απουσίας του μέσου που “ασκεί έντονη κριτική” στην “προεδρική” φρουρά του πρώην ΠΘ….
  5. Η άνοδος του Κινήματος Αλλαγής στην κοινή εκτίμηση και στο κοινό 35-44ετών, φαίνεται από την αθρόα συμμετοχή στα διαδικτυακά events του κόμματος και βέβαια, οι “ζυμώσεις” στον χώρο της  Νεολαίας με την ανασύσταση της Νέας Γενιάς και κατ’επέκταση της φοιτητιώσας νεολαίας, δίνει “άλλον αέρα” στην προοπτική ανακατάληψης του “χαμένου χώρου” της κεντροαριστεράς.
  6. Η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται από την απότομη αναδιανομή ρόλων στα εσωτερικά και την έντονη απουσία της Νεολαίας στα όσα συμβαίνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια “σιγή ιχθύος” από την Νεολαία, δεν δίνει και το “σύνθημα” για την διεκδίκηση της εξουσίας -όπως σε πρόσφατες δηλώσεις τόνισε το προεδρικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ-
  7.  Η δημοφιλία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι σταθερά 2η τους τελευταίους μήνες σε κάθε μια δημοσκόπηση που κυκλοφορεί
  8. Η δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα είναι καθοδική και σταθερά είναι 3ος στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων μηνών -γεγονός που αν συνδυαστεί με την διψήφια διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει πως η εσωστρέφεια στο κόμμα είναι εδώ και πρόκειται να μεγαλώσει κι άλλο τους επόμενους μήνες!

Τελευταίο και πολύ σημαντικό, κατά την γνώμη μου, είναι το γεγονός πως ο κόσμος, σε καιρό πανδημίας έχει ξανά-διχαστεί, αυτή τη φορά σε “λογικούς” και “συνωμοσιολόγους” – πολίτες που θέλουν να τηρήσουν τα μέτρα σύμφωνα με την λογική που απαιτεί η εποχή μας και πολίτες που θεωρούν πως όλα αυτά συμβαίνουν για να “φιμωθεί η ελευθερία” – να “βγάλει λεφτά η κυβέρνηση” – να “αποπροσανατολιστεί” η κοινή γνώμη και… “για να πουλήσει το τσιπάκι ο Μπιλ Γκέϊτς” … Αυτό σημαίνει -ευτυχώς για το πολιτικό σύστημα- πως οι δύο “αντιμαχόμενες πλευρές” αυτή την φορά είναι οι έχοντες σωφροσύνη με τους μη- έχοντες, γεγονός που ρίχνει τα επίπεδα του “φτηνού” λαϊκισμού κάτω από τον Μ.Ο των τελευταίων 10 ετών και επαναφέρει την λογική στην καθημερινότητά μας. Όχι “αναίμακτα” καθώς για χτυπηθεί ο φτηνός λαϊκισμός θέλει χρόνο και υπομονή μα αυτό θα συντελέσει στην πτώση των πολιτικών κομμάτων που βασίστηκαν επί έτη σε αυτό και στις επικοινωνιακού τύπου εξαγγελίες και υποσχέσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής, πιστό στις αξίες και τις αρχές της 3ης Σεπτεμβρίου, βάζει ακόμα μια φορά “πλάτη” σε όλα όσα συμβαίνουν έχοντας μπροστά το αίσθημα ευθύνης , τον πολίτη και την Ελλάδα του σήμερα και του αύριο! Για αυτό η αντεπίθεση , μόλις που άρχισε!

Η μάχη για τον Προοδευτικό χώρο – άλλωστε το έχει πει επ’ακριβώς ο Αλέξης Τσίπρας αυτό – απαιτεί πέρα από Προοδευτικές ιδέες, προοδευτικές πράξεις! (κρίνετε εσείς τι και πως)