Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νέα Γενιά του Κινήματος Αλλαγής μιλά για την 3η Σεπτέμβρη. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Νέας Αλλαγής!

Published

on

Σε μια ημέρα τόσο σημαντική και συμβολική, το να επικαλείσαι την Νέα Αλλαγή , δεν είναι αρκετό. Δώσαμε το βήμα – άξαφνα – στην νέα γενιά του Κινήματος Αλλαγής (δίνοντας πολύ στενά χρονικά πλαίσια, είναι η αλήθεια) και ανταποκρίθηκαν πολλοί, ακόμα περισσότεροι μέσα από τα προσωπικά τους Social Media και φυσικά, σε αυτό το “Thunder Mini Αφιέρωμα” , τα μηνύματα είναι ελπιδοφόρα, η ανάγκη για μια νέα αλλαγή είναι μεγάλη. Το μέλλον είναι στα χέρια αυτής της γενιάς!

 

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ 1ο ΤΕΥΧΟΣ -ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

 • Νίκος Ντούρος (Οικονομολόγος -Τραπεζικός Υπάλληλος, Γραμματέας Τ.Ο Κινήματος Αλλαγής Παπάγου-Χολαργού, Μέλος Γραμματείας ψηφιακής Πολιτικής) :

 

Τη 3η του Σεπτέμβρη του 1974 με την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος πήρε σάρκα και οστά τα όνειρα ενός λαού για Δικαιοσύνη, Αξιοκρατία για μια πραγματική  Δημοκρατία. Η Αλλαγή έγινε πράξη στα όνειρα της τότε γενιάς. Ένα κόμμα που ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και τη πατρίδα!

 

 • Νίκος Ναούμ (Μέλος  Γενιάς Κινήματος Αλλαγής, Μέλος Κινήματος Αλλαγής Τ.Ο Καλαμαριάς, Θεσσαλονίκη. Μέλος Ολομέλειας του Τομέα Καινοτομίας, Έρευνας και Τεχνολογίας

 

Η 3η Σεπτεμβρίου δεν είναι μόνο η ημέρα δημιουργίας τις πολιτικού κόμματος, αλλά μιας ιδεολογίας μέσω τις οποίας θα δρούσε ως Κίνημα. Με το όραμα και τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου θα ερχόταν η Αλλαγή για όλη την Ελλάδα. 46 χρόνια μετά ο Σοσιαλισμός χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε“.

 

Advertisement
 • Κουγιανός Γεράσιμος: 

 

Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη έδωσε το σύνθημα της επανάστασης στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης , βάζοντας τα θεμέλια για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας. Οι αρχές και οι αξίες της, παραμένουν πάντοτε επίκαιρες και αποτελούν  για εμάς πυξίδα για το μέλλον, θέτοντας πάντα  την πρόοδο σαν οδηγό, μακριά τόσο από την συντήρηση όσο και από τον ακραίο λαϊκισμό “.

 

 • Ιωάννης Παναγιώτης Λαμπράκης (Γραμματέας Ν.Ε. Αρκαδίας):

 

Η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ την 3η Σεπτεμβρίου 1974 σηματοδότησε την αφετηρία για την μεγάλη Αλλαγή του 1981, η οποία αποτέλεσε το μεγαλύτερο πολιτικό φαινόμενο της μεταπολίτευσης.  Η 46η επέτειος αυτή, ας σηματοδοτήσει μια πορεία για μια Νέα Αλλαγή, ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο το οποίο και είναι η Λαϊκή Εντολή της εποχής που διανύουμε“.

 

 • Αυγέρη Χριστίνα (απόφοιτη του τμήματος πολιτικών επιστημών Δ.Π.Θ., μέλος νέας γενιάς κινήματος αλλαγής, μέλος γραμματείας τομέα περιβάλλοντος κινήματος αλλαγής) :

 

Advertisement

Για εμάς που το όνειρο της αλλαγής παραμένει ζωντανό

 ΠΑΣΟΚ σημαίνει να αγωνίζεσαι και να ονειρεύεσαι μια χώρα χωρίς διακρίσεις και κοινωνικές ανισότητες. 46 χρόνια ΠΑΣΟΚ είναι 46 χρόνια κοινωνικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεων, είναι 46 χρόνια ενός διαρκούς  αγώνα για αλλαγή. Είναι τα όνειρα ενός ανθρώπου, του Ανδρέα Παπανδρέου, που έγιναν τα όνειρα ενός ολοκλήρου λαού. Ο προοδευτικός χώρος της Ελλάδας έχει την υπογραφή του.

 

 • Σοφοκλής Γεωργίου, (Γραμματέας ΠΑΣΠ Παιδαγωγικού ΔΠΘ και μέλος του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής) :

 

Η ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ τη 3η του Σεπτέμβρη του 1974 γράφτηκε για να δώσει ελπίδα στον ελληνικό λαό για πολυεπίπεδη αλλαγή. Το ΠΑΣΟΚ υποσχέθηκε αλλαγή και την έκανε πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα το αντίβαρο στις πολιτικές της δεξιάς. 

Τώρα είναι ώρα η φυσική του συνέχεια, το Κίνημα Αλλαγής να δείξει τον ίδιο ριζοσπαστισμό με προτάσεις που απηχούν στη σημερινή πραγματικότητα. Είναι ώρα για μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. 

‘Όπως έλεγε και ο Γ. Γεννηματάς «Ας αγωνιστούμε για να κάνουμε πόρτα τη χαραμάδα της ελπίδας».

Advertisement

Χρόνια πολλά και σοσιαλιστικά!

 

 • Μανώλης Αννέτης (Μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής) :

 

“Η 3η του Σεπτέμβρη αποτελεί μία ημέρα σταθμό στην πολιτική ζωή του τόπου, όχι απλά γιατί είναι η γενέθλια ημέρα ενός κόμματος που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας, αλλά γιατί η εκφώνηση της διακήρυξης του μίλησε για όλα όσα απασχολούσαν τους προοδευτικούς, πατριώτες και δημοκράτες πολίτες της εποχής. Στο σήμερα, αυτό είναι ακριβώς που πρέπει να κάνει ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Δίχως, όμως, να ζει και να εμμένει στο παρελθόν, αλλά κάνοντας βήματα στο μέλλον.”

 

 • Νίκος Λαγός (μέλος της νέας γενιάς του Κινήματος Αλλαγής και στέλεχος της Τ.Ο. Ιλίου & του Τομέα Προστασίας του Πολίτη) :

 

Ο τρίτος δρόμος που κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του υπαρκτού σοσιαλισμού και της σοσιαλδημοκρατίας είναι ακριβώς η ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα γιορτάζουμε το βάθεμα της Δημοκρατίας και την αποκατάσταση της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Advertisement

 

 •  Φαντίδου Δήμητρα (πολιτική επιστήμονας και μέλος της νέας γενιάς του Κινήματος Αλλαγής) :

 

3 Σεπτέμβρη 1974 – 3 Σεπτέμβρη 2020. 

46 χρόνια μετά, τα γεγονότα δείχνουν πως ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Αγώνας για λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική και διαγενεακή δικαιοσύνη, πρόοδο, ισονομία, διαφάνεια, λογοδοσία. Παίρνοντας μαθήματα από εκείνον το Σεπτέμβρη του 1974 μέχρι σήμερα, οφείλουμε να αλλάξουμε, για να αλλάξουμε τη χώρα.  Έτσι θα τιμήσουμε την αγωνιστικότητα, το όραμα που ενέπνευσε την 3η Σεπτέμβρη του 1974. Για όσα σήμερα δεν υπάρχουν, θυμόμαστε και πορευόμαστε με τις αρχές εκείνης της 3ης του Σεπτέμβρη.

 

 • Γιώργος Μανίκας (δικηγόρος Κατερίνης):

 

“Η 3η Σεπτέμβρη σηματοδοτεί χωρίς υπερβολή μια περίοδο αναγέννησης για την πολιτική ζωή στην Ελλάδα. Ο απλός ελληνικός λαός, που από την ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους ήταν απλά ο θεατής των πολιτικών εξελίξεων, γίνεται πλέον ο πρωταγωνιστής και διαμορφωτής της πολιτικής ζωής του τόπου. Η έννοια της δημοκρατίας αποκτά νέο ουσιαστικό και πραγματικό νόημα. Και αυτό οφείλεται στο ΠΑΣΟΚ”.

Advertisement

 

 •  Ανδρέας Σταματόπουλος (συντονιστής PES activists Πύργου, μέλος Ν. Ε. Ηλείας) :

 

Η διακήρυξη αυτή δεν είναι ένα απλό πολιτικό κείμενο. Πρόκειται για μια βαθιά ρηξικέλευθη κοινωνικά, πολιτικά και ανθρωποκεντρικά διακήρυξη που σκοπό δεν είχε να διαχειριστεί την εξουσία και να κυβερνήσει, αλλά να αλλάξει την δομή της κοινωνίας, να απελευθερώσει όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της χώρας.

 

 • Κετικίδης Αιμίλιος (Μέλος ολομέλειας τομέα αυτοδιοίκησης Κινήματος Αλλαγής) :

Η ημέρα που επανέφερε την ελπίδα και το χαμόγελο στον πολύπαθο μέχρι τότε πολίτη. Κίνημα με Κ κεφαλαίο το οποίο ένωσε τις προοδευτικές δυνάμεις απέναντι στο συντηρητισμό.

 • Γιάννης  Ταρνάρης  – Μέλος Τ.Ο Γαλατσίου και μέλος της Νέας Γενιάς του ΚΙΝΑΛ

Η 3η Σεπτέμβρη δεν είναι και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ένα πολιτικό μνημόσυνο. Είναι η αποτύπωση των αιτημάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, η απαρχή για μια Ελλάδα δημοκρατική και μια κοινωνία δικαιότερη. Είναι οι ρίζες της σύγχρονης δημοκρατικής παράταξης στις οποίες οφείλουμε πάντα να επιστρέφουμε.

Advertisement