Η σύλληψη του Γ.Λαγού “δίνει” 3η έδρα στην Ευρωβουλή στο Κίνημα Αλλαγής: Ο Νίκος Παπανδρέου σύντομα Ευρωβουλευτής;

Η Σύλληψη του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Ι.Λαγού, από τις Βελγικές αρχές την περασμένη εβδομάδα, ήταν ένα “χαρμόσυνο νέο” για την Υγεία της Δημοκρατίας. Χαρμόσυνο νέο και για τον Νίκο Παπανδρέου και το Κίνημα Αλλαγής, που εκτός απροόπτου, θα αποκτήσει και τρίτο Ευρωβουλευτή εάν κηρυχθεί ως “έκπτωτη” η έδρα του Ι.Λαγού.

Ήδη στο παρασκήνιο σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται κινήσεις προκειμένου να προσβληθεί η εκλογή του το 2019. Το Κίνημα Αλλαγής  στις προπέρσινες εκλογές ήταν το κόμμα με το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο ψήφων βάσει του ισχύοντος εκλογικού συστήματος και παρόλο που έλαβε 8.1% στις Ευρωεκλογές, εξέλεξε μόλις 2 ευρωβουλευτές.

Θυμίζουμε ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. είχε εκλέξει δύο ευρωβουλευτές, τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, ενώ τρίτος κατά σειρά είχε έρθει ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Παπανδρέου, γιος του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ , Ανδρέα Παπανδρέου και γραμματέας του Ιδρύματος «Γεώργιος Παπανδρέου», χωρίς όμως να καταφέρει να εκλεγεί λόγω του ποσοστού που έλαβε το Κίνημα Αλλαγής. Εάν όμως κηρυχθεί έκπτωτος ο Γιάννης Λαγός, τότε η έδρα θα περιέλθει στο ΚΙΝΑΛ και έτσι ο Νίκος Παπανδρέου θα γίνει ευρωβουλευτής.

Θυμίζουμε ότι μόλις πριν από δύο εβδομάδες είχε γίνει γνωστό στη δημοσιότητα ότι κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να μην διεκδικήσει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, παρά τα όσα γράφονταν κατά καιρούς και ότι θα επιδιώξει να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής στην αναμέτρηση του 2024. Ωστόσο τελικά δεν αποκλείεται να γίνει ευρωβουλευτής συντομότερα από ότι περίμενε και ο ίδιος..

Mε πληροφορίες από “newsbeast.gr”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ