ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερά Σύνοδος για αμβλώσεις: Είναι φόνος, δεν τις αποδεχόμαστε

Νέα αναχρονιστική δήλωση απο την Ιερά σύνοδο

Λίγες ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις αφίσες στο μετρό, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να ανακινήσει το θέμα των αμβλώσεων. Μετά τη σημερινή συνεδρίασή της, η ΔΙΣ χαρακτήρισε ως φόνο την έκτρωση και, μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής για τις αμβλώσεις:

«Η Ιερά Σύνοδος λαβούσα υπ’ όψη της τα εσχάτως ανακύψαντα επί του θέματος των εκτρώσεων και βασιζομένη επί της αγίας Γραφής και της Ιεράς Παραδόσεως της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού εκφράζει την θεολογικήν αυτής θέσιν περί του εμβρύου ως πλήρους και ακεραίου ανθρώπου από της στιγμής της συλλήψεώς του γι’ αυτό και θεωρεί την εκουσία έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται»

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» είχε πάρει την… ευλογία της Ιεράς Συνόδου προκειμένου να ανακηρύξει την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως «ημέρα αγέννητου παιδιού». Η οργάνωση κατά των αμβλώσεων είχε ευχαριστήσει ανοικτά, τότε, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο.

Να σημειωθεί ότι η οργάνωση κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω» αποτελείται από 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της Αθήνας.

Πέρα από τις αμβλώσεις, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε και με το ζήτημα της κατάργησης της αργίας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία. Η ΔΙΣ εν τέλει αποφάσισε να αποστείλει επιστολή στην υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, προκειμένου να τη συγχαρεί για τη μετατροπή της αργίας σε «ημέρα εκκλησιασμού και άλλων επίκαιρων εκδηλώσεων»
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/iera-synodos-gia-ambloseis-einai-fonos