Καμίνης: «Το πνεύμα αποδόμησης της Ελληνικής Αστυνομίας την οδηγεί σε κατακερματισμό και αναποτελεσματικότητα»

Την “ιδιαίτερη σπουδή” του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «να αναλίσκεται σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και να μη δίνει σημασία στην ουσία», κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής  ο κοινοβουλευτικός Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια σημερινής συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του με θέμα: «Άμεσες πρωτοβουλίες της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση του Οργανωμένου Εγκλήματος».

 

Με αφορμή τις στυγερές δολοφονίες των τελευταίων μηνών, που αποδίδονται σε δραστηριότητες του οργανωμένου εγκλήματος, ο βουλευτής Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για αθέτηση των όσων είχε υποσχεθεί αναλαμβάνοντας καθήκοντα: «Οι υποσχέσεις ότι θα έβγαζε τους αστυνομικούς από τα γραφεία και ότι θα είχαμε κανονική αστυνόμευση πού έχουν πάει;», διερωτήθηκε δίνοντας έμφαση στην αποδυνάμωση και υποστελέχωση αστυνομικών τμημάτων, όπως για παράδειγμα στο Τμήμα του Πύργου Θεσσαλονίκη και στον Αγ. Δημήτριο Αττικής.

 

Σχολίασε επίσης την πρόσφατη πρωτοβουλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη να παραδώσει αυτοπροσώπως στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου φάκελο με στοιχεία που αφορούν στη δράση ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος. “Δεν υπήρχαν κανονικοί υπηρεσιακοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των αστυνομικών και των εισαγγελικών αρχών ώστε να παραδίδονται τα στοιχεία από το Υπουργείο στην τακτική Δικαιοσύνη; Χρειάζεται να πηγαίνει ο Υπουργός με κάμερες στον Άρειο Πάγο και να συζητούν για το οργανωμένο έγκλημα;».

 

Ο κ. Καμίνης στηλίτευσε, τέλος, τον κατακερματισμό της Ελληνικής Αστυνομίας με τη δημιουργία ειδικών σωμάτων σε διάφορους τομείς, χωρίς σχεδιασμό.  

Μάλιστα, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία κάνουν λόγο για αναβολή εφαρμογής του θεσμού ειδικού σώματος πανεπιστημιακής αστυνομίας, ο κ. Καμίνης επανέλαβε πως πρόκειται για άλλη μία πρωτοβουλία που ελήφθη χωρίς σχεδιασμό και για την εφαρμογή της οποίας δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε τα δύο αρμόδια Υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας). «Είναι ένας σχεδιασμός οποίος δεν επρόκειτο να αποδώσει» συνέχισε και πρόσθεσε: «Το πνεύμα αποδόμησης της Ελληνικής Αστυνομίας την οδηγεί σε κατακερματισμό και αναποτελεσματικότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ