Π.Καρκατσούλης για τραγωδία στο Μάτι: “Όλα στο φώς, να σταματήσει κάθε προσπάθεια χειραγώγησης της Πυροσβεστικής!”

Ο Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής, Παναγιώτης Καρκατσούλης, τοποθετήθηκε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την τραγωδία στο Μάτι:

Οι πιέσεις και οι εκβιασμοί που ασκήθηκαν στον πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής που ερευνούσε την φονική πυρκαγιά στο Μάτι πρέπει να διερευνηθούν προσεκτικά και σε βάθος από την δικαιοσύνη.

Αυτές αποδεικνύουν- ακόμη μια φορά και με ηχηρό τρόπο- ότι υπάρχουν θύλακες τόσο στην δικαιοσύνη όσο και στην δημόσια διοίκηση που παρεμποδίζουν το έργο των ανακριτικών αρχών, εκτελώντας εντολές και «συμβόλαια» με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους.
Το Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει, πολλές φορές, το έλλειμμα αξιοκρατίας και ανεξαρτησίας στην λειτουργία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για το οποίο η παρούσα ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φέρει ακέραιη την ευθύνη.

Η Πυροσβεστική χρειάζεται επιχειρησιακή ανεξαρτησία, υποστήριξη και επιμόρφωση του προσωπικού της και δημοκρατία στη λειτουργία της.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να διδαχτούν από την τραγική υπόθεση της πυρκαγιάς στο Μάτι και να σταματήσουν πάραυτα τις παρεμβάσεις τους στην οργάνωση και λειτουργία του Σώματος που αποσκοπούν στην ολοσχερή χειραγώγησή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ