ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Κεγκέρογλου στον Γ.Πρετεντέρη: “Άλλο είναι το χιούμορ και άλλο η απαξίωση. Οφείλετε Δημόσια συγγνώμη στην Φ.Γεννηματά”

Ο Γιάννης Πρετεντέρης φιλοξένησε τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του Kινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και η συζήτηση πήγε κυρίως στο συγκεκριμένο θέμα, με το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής να καλεί τον δημοσιογράφο να ζητήσει μία «δημόσια συγνώμη, όταν νιώσετε έτοιμος», όπως είπε.

Ο δημοσιογράφος και παραγωγός του ΘΕΜΑ 104.6 ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να θίξει την κυρία Γεννηματά και εξέφρασε μάλλον έκπληξη για τις αντιδράσεις που υπήρξαν από το Κίνημα Αλλαγής, λέγοντας ότι νιώθει αδικία έτσι όπως αντιμετωπίστηκε. Ο κ. Κεγκέρογλου ανέλυσε σε ιδιαίτερα συναισθηματικό τόνο, γιατί η Χαριλάου Τρικούπη αντέδρασε με αυτό τον τρόπο.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΚεγκέρογλουΤο τελευταίο διάστημα με βάση την ιστορία Παπαγγελόπουλου -είναι κάτι που αφορά τούτην τη περίοδο- το Κίνημα Αλλαγής που έχει μια ξεκάθαρη στάση στο θέμα αυτό, έχει δεχθεί επιθέσεις.

Ένα κομμάτι λοιπόν της Δεξιάς με τον Παπαγγελόπουλο και όχι μόνο -που συνέπραξε- ο Παπαγγελόπουλος ήταν υπουργός Δικαιοσύνης. Από εκεί και πέρα ήταν ο Καμμένος, ήταν διάφορες δυνάμεις, οι οποίες εμφανίστηκαν ή και άλλες που δεν εμφανίστηκαν, συνέπραξαν με το ΣΥΡΙΖΑ και έκαναν αυτό το ανοσιούργημα, καθένας για τους δικούς του λόγους. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ για να χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ, τη Δημοκρατική Παράταξη, να πάρει τον κόσμο του και οι υπόλοιποι για να αθωωθούν για τον εκτροχιασμό του 2009.

Αυτή η δουλειά λοιπόν συνδέεται με τη σκευωρία που στήσανε στη συνέχεια. Στήσανε μια σκευωρία, για να χτυπήσουν τους πολιτικούς αντιπάλους και να εξυπηρετήσουν το σκοπό της επανεκλογής τους. Ερχόταν εκλογές…

Είπα ότι δεχόμαστε επιθέσεις από διάφορες πλευρές, αλλά είναι από πλευρές που περιμένουμε και για αυτό και για τη δικιά σας στάση για την ψηφοφορία προχθές είχαμε αυτήν τη σύγκρουση, η οποία είναι πάνω σε ηθική βάση.

Προσέξτε, δεν είναι σε σχέση με την πολιτική αντίληψη για την προανακριτική, διότι εκεί καταλαβαίνουμε ότι ο Φιλιππάκης, ο Α, ο Β λόγω συμφερόντων μας χτυπάει. Καταλαβαίνουμε λόγω ιδεολογικών καταβολών ότι – στην “Καθημερινή” παραδείγματος χάρη εχθές είχαμε στη δεύτερη σελίδα ένα άρθρο το οποίο αναφερόταν για τη στάση μας στην προανακριτική και στην τρίτη σελίδα ένα άρθρο που τα έλεγε αντικειμενικά, στην ίδια σελίδα.

Δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε επίθεση στο Κίνημα Αλλαγής με εισαγωγικά, χωρίς εισαγωγικά να είναι πολιτική ή μη πολιτική, όταν δεν στηρίζεται σε πραγματικά περιστατικά. Δεν γίνεται και για αυτό είναι ανεξήγητη και η δική σας στάση.

ΠρετεντέρηςΕγώ είπα με καλύπτει η δήλωση της κ. Γεννημάτα. Τελείωσε. Θα είχαμε μείνει εκεί. Έκανε μια δήλωση ότι ήταν σε καραντίνα. Το δέχομαι απολύτως. Δεν έχω καμία αντίρρηση και θα είχαμε μείνει εντελώς εκεί. Τελείωσε.

ΚεγκέρογλουΌχι. Η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Καστανίδης στο πολιτικό κομμάτι, η κ. Γεννηματά από τη Δευτέρα το πρωί έκανε τη δήλωση για την παράταξη.

ΠρετεντέρηςΤο ανέφερα.

ΚεγκέρογλουΔεν είμαστε σκορποχώρι! Θέλω να σας πω ότι λειτουργούμε απόλυτα συντονισμένα. Δεν είναι κανείς καλός ή κανείς κακός. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις, αλλά έχουμε και συλλογικές αποφάσεις. Έχουμε, λοιπόν, μια συλλογική απόφαση, η οποία λέει: όλοι δίνουμε τη μάχη της παράταξης για εμάς το θέμα του Παπαγγελόπουλου.

ΠρετεντέρηςΧαίρομαι που το ακούω. Δεν έχω κανένα πρόβλημα.

ΚεγκέρογλουΔεν είναι θέμα ούτε του Αντώνη Σαμαρά, ούτε του Άδωνι Γεωργιάδη, ούτε του Ανδρέα Λοβέρδου. Ούτε του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Γιώργου Κουτρουμάνη. Να βάλω δηλαδή ανθρώπους που τους είχανε στήσει στον τοίχο με τους 10.

Είναι και του Πικραμμένου, είναι όλων των προσώπων, αλλά είναι και της παράταξης. Διότι η ανηθικότητα πάνω στην οποία στηρίχθηκε η επίθεση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη δημοκρατική παράταξη, σε απόλυτη σύμπνοια με τις σκοτεινότερες δυνάμεις της Δεξιάς, πρέπει να χτυπηθεί και να αποκαλυφθεί. Και εμείς που κατηγορούμαστε ότι στα δύσκολα δήθεν κάναμε πολιτική συνεργασία, κάναμε μια συνεργασία στη βάση της πολιτικής που αποφασίσαμε το 2010, δηλαδή ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει στον γκρεμό και στα βράχια. Εκεί, λοιπόν, επειδή εσείς είστε και έξυπνος άνθρωπος και έχετε χιούμορ και έχετε σταθεί στα ζητήματα τα κεντρικά της χώρας, δεν πρέπει να πέφτετε στο λάθος να υπονομεύετε ευθέως -είναι υπονόμευση ευθεία- του μικρού μεν Κινήματος Αλλαγής, αλλά με ένα μεγάλο ιστορικό βάρος και με μια μεγάλη προσπάθεια που κάνει τούτη την ώρα. Διότι ο κόσμος τα παίρνει διαφορετικά, λέει ότι ο Πρετεντέρης που ήταν υποστηρικτής της δημοκρατικής παράταξης τώρα μιλάει για κομμωτήρια;

ΠρετεντέρηςΓια να μιλήσει και ο Πρετεντέρης.

ΚεγκέρογλουΘέλω να καταλάβετε ότι εσείς μπορεί να κάνετε μια καρδάρα γάλα που λέμε στο χωριό μου για μια κατσίκα. Άμα το χύσει μετά, είναι άχρηστο. Δεν είναι μόνο αυτό. Επειδή ακριβώς είσαστε αυτό που είσαστε, μα και ο Πρετεντέρης το λέει; Άρα, άχρηστοι είναι αυτοί εκεί πέρα.Ε,δεν είμαστε άχρηστοι κύριε Πρετεντέρη. Δεν είμαστε!

ΠρετεντέρηςΔεν είπα τέτοιο πράγμα!Αντιδρώ!

Κεγκέρογλου: Δεν είμαστε άχρηστοι! Δεν θέλουμε αυτήν την απαξίωση που μας κάνετε!

ΠρετεντέρηςΕγώ κύριε Κεγκέρογλου;

ΚεγκέρογλουΗ απαξίωση που κάνετε στην Πρόεδρο είναι και απαξίωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

ΠρετεντέρηςΩραία. Λοιπόν, να μιλήσω και εγώ:

ΚεγκέρογλουΒεβαίως!

ΠρετεντέρηςΕίμαι ο τελευταίος άνθρωπος στην Ελλάδα ο οποίος θα μπορέσει να του προσάψει κάποιος ότι έχω την παραμικρή εχθρική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και την Πρόεδρο.

Είναι αστείο δηλαδή και να μου το προσάψουν. Θα γελάνε και οι ακροατές! Σε μένανε! Σε μένανε!

Μα σε εμένα μιλάτε τώρα!

Τώρα είναι δυνατόν να μου προσάψει ο οιοσδήποτε άνθρωπος στην Ελλάδα ότι έχω αρνητική στάση απέναντι στο ΚΙΝΑΛ και στην κ. Γεννηματά ή στον κ. Κεγκέρογλου ή στον κ. Λοβέρδο ή στον κ. οποιοδήποτε;

Μα τώρα τι λέμε; Αυτό είναι το ένα. Άρα είναι λίγο άδικη αυτή η κριτική. Ειλικρινά το λέω, αισθάνθηκα και μία αδικία. Αυτό είναι το ένα. Το δεύτερο πράγμα που θέλω να πω, αν είναι κάποιος που έχει γράψει χιλιάδες λέξεις για την αυτονομία του ΚΙΝΑΛ, για την ανάγκη αυτονομίας του Κέντρου, είμαι εγώ!

ΚεγκέρογλουΣυμφωνώ και σας το είπα!

ΠρετεντέρηςΧιλιάδες λέξεις, δηλαδή καθημερινά! Αν είναι δυνατόν!

ΚεγκέρογλουΣας το είπα! Συμφωνώ! Και μην το λέτε ΚΙΝΑΛ, το όνομά μας είναι Κίνημα Αλλαγής!

ΠρετεντέρηςΣυγγνώμη. Το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ αν θέλετε, όπως θέλετε! Είναι δυνατόν;

ΚεγκέρογλουΣυμφωνώ και σας το ‘πα! Αλλά όταν χύσεις την καρδάρα ,το γάλα που κάνεις, δεν γίνεται!

ΠρετεντέρηςΚαλά, τώρα να πάμε λίγο αλλού τη συζήτηση; Λοιπόν, είπε ο καθένας την άποψή του. Νομίζω μας καταλάβανε οι ακροατές, όποιος θέλει μου προσάπτει ό,τι θέλει.

ΚεγκέρογλουΕσείς οφείλετε μια δημόσια συγγνώμη στην Πρόεδρο.

ΠρετεντέρηςΔεν έκανα κάτι κακό, για να κάνω συγγνώμη. Εάν …

ΚεγκέρογλουΝα το κάνετε όποτε μπορείτε!

ΠρετεντέρηςΌχι, Το κάνω τώρα! Κύριε Κεγκέρογλου, δεν έχω πρόβλημα, Δεν είχα καμία, την παραμικρή πρόθεση να θίξω την Γεννηματά, την οποία τη θεωρούσα φίλη μου ως τώρα. Ουδέποτε έχω πει κάτι κακό ή καλό, πολιτική κριτική κάνουμε και προφανώς δεν έχω καμία διάθεση να τη θίξω.

ΚεγκέρογλουΚαι λέω κιόλας! Άλλη είναι η επίθεση που δεχόμαστε από την Εστία, η οποία έχει να κάνει με συμφέροντα και τέτοια και άλλο είναι η ζημιά που μας γίνεται από φίλιες δυνάμεις! Δεν γίνεται! Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα και τις φίλιες δυνάμεις και τις εχθρικές ! Δεν γίνεται! Στον απλό κόσμο της δημοκρατικής παράταξης μετράει πιο πολύ αυτό!

ΠρετεντέρηςΤο ξέρω!

ΚεγκέρογλουΌταν είδαν αυτό στην Εστία, καλά η Εστία είναι η ακροδεξιά Εστία, όταν όμως διαβάζουνε τη μια κουβέντα τη δικιά σας, η οποία είναι απαξιωτική όπως και να το κάνεις, τότε κάνει πιο μεγάλη ζημιά!

ΠρετεντέρηςΤην κατάλαβα την άποψή σας!

ΚεγκέρογλουΆλλο είναι το χιούμορ και άλλο η απαξίωση. Το προχθεσινό ήταν απαξίωση.

Ωραία, ακούω την άποψή σας. Κατάλαβα ότι μπορεί να ενοχληθήκανε για αυτό. Σας ευχαριστώ για όσα μας είπανε.

ΚεγκέρογλουΛοιπόν, βοηθήστε μας να αποκαλύψουμε το σκάνδαλο.

ΠρετεντέρηςΓράφω καθημερινά για αυτό. Τι άλλο να κάνω δηλαδή;

ΚεγκέρογλουΒοηθάτε έμμεσα το ΣΥΡΙΖΑ!

 

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Ερώτηση Ανδρέα Πουλά – Νάντιας Γιαννακοπούλου: Μέτρα προστασίας από τον COVID-19 στα δικαστήρια

Ερώτηση Ανδρέα Πουλά – Νάντιας Γιαννακοπούλου: Μέτρα…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός και ευάλωτες ομάδες: ένα χρονικό ανευθυνότητας της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κορωνοϊός και ευάλωτες ομάδες: ένα χρονικό…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταλήψεις:"Ξύλο μεταξύ γονέων-μαθητών":Αννα Διαμαντοπούλου: "Η κατάληψη είναι μία ακραία μορφή διεκδίκησης" -

Tον “γύρο του διαδικτύου” κάνουν οι εικόνες που…
Read more