ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

Παύλος Χρηστίδης για το σεξιστικό σχόλιο Πρετεντέρη στην Φ.Γεννηματά: “Απευθύνομαι σε όλες τις γυναίκες. Μην ανέχεστε να σας χτυπούν με όπλο το φύλο σας.”

Γράφει ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης στο προσωπικό του ιστολόγιο:

Αν ενδιαφέρεται ο κ. Πρετεντέρης να κάνει ρεπορτάζ για τους λόγους απουσίας της Φώφης Γεννηματά από τη χτεσινή ψηφοφορία, τότε να κάνει ρεπορτάζ. Δηλαδή, να σηκώσει το τηλέφωνο και να ρωτήσει γιατί απουσίαζε η ίδια, ο Γ. Παπανδρέου και ο Χ. Καστανίδης. Όλοι είμαστε πρόθυμοι να τον ενημερώσουμε. Τουλάχιστον αυτό είναι η δημοσιογραφία που θέλουμε: η συγκέντρωση και εξακρίβωση πληροφοριών με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου. Αυτό που έκανε ο κ. Πρετεντέρης δεν είναι δημοσιογραφία. Παραπλανά, όμως, καλοπροαίρετους, κατά τα λοιπά, πολίτες, παρουσιάζοντας τον χυδαία σεξιστικό σχολιασμό του ως ενημέρωση και άποψη, από την οποία θέλει να συναχθούν και “πολιτικά συμπεράσματα”.

Ότι γράφηκε έχει ξεκάθαρη σκοπιμότητα, που παραπέμπει σε άλλες εποχές και έλαβε την απάντηση που άρμοζε. Έχω την τύχη να βρίσκομαι κοντά στην Φώφη Γεννηματά πάνω από 5 χρόνια. Έχουμε ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, με βροχή, χιόνι, καύσωνα, αέρα και λοιπά φυσικά φαινόμενα. Την έχω δει σε πολλές, διαφορετικές στιγμές. Αγωνίας, νίκης, ρίσκου, εκνευρισμού, χαράς, τόλμης. Δεν σταμάτησε και δεν θα σταματήσει, μέχρι να κάνει τα όνειρά της πράξη. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει η προσπάθειά της περισσότερο ή λιγότερο. Και ο καθένας έχει δικαίωμα να επιδοκιμάζει ή να κριτικάρει. Οι άθλιοι χαρακτηρισμοί θα παίρνουν την απάντησή τους, πάντως, σε κάθε περίπτωση.

Θέλω να πω, όμως, κάτι στις σύγχρονες Ελληνίδες που διάβαζαν και διαβάζουν κάποιους να λένε ότι μπορεί να “είχε πάει κομμωτήριο η Φώφη Γεννηματά, αντί να είναι στη Βουλή”. Μην ανέχεστε να σας χτυπούν με όπλο το φύλο σας. Είστε δυνατές κι είστε πολύ περισσότερα από μια ξανθή ή μαύρη ή ροζ κόμη. Καθένας που προσπαθεί να σε μειώσει σε ένα «κομμωτήριο» δείχνει πόσο φοβάται. Δείχνει πόσο δυσκολεύεται να πει κάτι ουσιαστικό και καταφεύγει σε φτηνές μεθόδους. Όσες γυναίκες αποφάσισαν να παλέψουν σε ρόλους δύσκολους, ξέρουν πως είναι ήδη πολύ πιο δυνατές από όσους χρησιμοποιούν στερεοτυπικά επιχειρήματα για να τις μειώσουν. Είναι στο χέρι σου να φροντίζεις και την εμφάνιση σου και την υγεία σου. Και κυρίως, είναι στο χέρι σου να δείξεις πόσο έχεις φροντίσει το μυαλό σου. Αντίθετα, εκείνοι που βλέπουν τις γυναίκες, μόνο ως «ξανθιές» δεν φρόντισαν αρκετά το δικό τους. Μην μασάτε – λιγοστεύουν. Ευτυχώς, οι περισσότεροι Έλληνες έχουμε αφήσει πίσω μας αυτές τις αντιλήψεις.”

 

ΠΗΓΗ: