ΚΙΝΑΛ: Ετοιμάζει ολοκληρωμένη αντι-πρόταση στην έκθεση Πισσαρίδη!

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής θέλει να σηματοδοτήσει την επιστροφή του κόμματος σε εντατικούς ρυθμούς, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο καθυστερήσεων ή ολιγωρίας σε ό,τι αφορά τις προτεραιότητες που έχει θέσει.

Η προετοιμασία για την αμέσως επόμενη περίοδο θα κινηθεί σε τρεις βασικούς άξονες: Στο Κοινοβουλευτικό, στο προγραμματικό – με τη διαμόρφωση νέων προτάσεων για τη στήριξη της εργασίας και της οικονομίας, ώστε να μην ξεφύγει η ύφεση – και στο κομματικό.

Ως προς το πρώτο σκέλος, προτεραιότητα της Χαριλάου Τρικούπη – με την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής – θα αποτελέσει η έντονη κοινοβουλευτική παρουσία, που θα αποσκοπεί στον έλεγχο της κυβέρνησης για πράξεις ή παραλείψεις της.

Η κύρια επιδίωξη είναι, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμες πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, οι βουλευτές του κόμματος να παρακολουθούν «man to man» τους αρμοδίους υπουργούς, ώστε να ελέγχουν εξονυχιστικά το έργο που παράγουν ή δεν παράγουν.

Στη Χαριλάου Τρικούπη µιλούν, μάλιστα, για ένα «θερµό» φθινόπωρο, καθώς θεωρούν ότι εκείνο το διάστημα οι επιπτώσεις της πανδημίας θα έχουν πλήρως αποτυπωθεί, τόσο στα δημόσια οικονομικά, όσο και στην αγορά, ενώ ταυτόχρονα θα αρχίσει να διαγράφεται και το πραγματικό οικονομικό προφίλ της κυβέρνησης, που θα αποκαλυφθεί πλήρως με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού.

Μάλιστα, προάγγελος του «σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ», που επίκειται, θεωρείται η σκληρή κριτική που άσκησε το Κίνημα Αλλαγής στο «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» της Επιτροπής Πισσαρίδη, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «εξαιρετικά συντηρητική επιλογή», η οποία παραμένει ημιτελής, αφού τα κεφάλαια των κάθετων πολιτικών ανάπτυξης, της χρηματοδότησης και του μηχανισμού διακυβέρνησης του προγράμματος ανάπτυξης αναμένεται να δημοσιοποιηθούν βάσει του επικοινωνιακού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Εκτιμώντας ότι η έκθεση δεν κομίζει κάτι καινούριο, στο Κίνημα Αλλαγής παρατηρούν μεταξύ πολλών άλλων ότι βρίσκεται σε αντίθεση με τις επιλογές που έχουν ήδη γίνει από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και μάλιστα τη στιγμή που αυτή γραφόταν.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής, προγραμματικής και δημιουργικής αντιπολίτευσης που έχει επιλέξει να ασκεί το Κίνημα Αλλαγής, η Χαριλάου Τρικούπη ήδη επεξεργάζεται ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα.

Όπως μάλιστα επισημαίνουν ηγετικά στελέχη του κόμματος, «παρ’ όλες τις διαφορές που έχουμε με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσουμε να βρούμε κοινή γραμμή για το καλό της χώρας, με έμφαση στην εθνική οικονομική στρατηγική, η οποία θα πρέπει να καλύψει το μεγάλο δημοσιονομικό κενό που δημιουργήθηκε στη χώρα μας την τελευταία δεκαετία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για την οικονομία επεξεργάζεται ομάδα στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενη από τους Κώστα Σκανδαλίδη, Γιάννη Κουτσούκο, Νίκο Χριστοδουλάκη, Χρήστο Πρωτόπαπα, Φίλιππο Σαχινίδη, Κωνσταντίνο Γάτσιο, Απόστολο Πόντα, Απόστολο Κρυωνίδη και Στέφανο Κομνηνό.

Την ίδια ώρα, η Φώφη Γεννηματά άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά, λέγοντας ότι φαίνεται σαν να μην έχει ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική και ότι η πολιτική της διακρίνεται από αστάθεια και αντιφάσεις, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι σε τέτοια κρίσιμα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική γραμμή και αρραγές εσωτερικό μέτωπο.

Στο Κίνημα Αλλαγής, βέβαια, δεν στοχεύουν μόνο στη ΝΔ, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική συμμαχία. Για τον λόγο αυτό, κορυφαία στελέχη του Κινήματος Αλλαγής θα βγαίνουν διαρκώς και θα στηλιτεύουν τα όσα αποκαλύπτονται για τα έργα και τις ημέρες του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ αφιερωμένα στο ΕΣΥ

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζεται πυρετωδώς για τον εορτασμό των 46ων γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου. Ο εορτασμός φέτος θα είναι αφιερωμένος στη μεγάλη επιλογή που είχε γίνει από το ΠΑΣΟΚ στα πρώτα χρόνια ως κυβέρνηση, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), καθώς στο Κίνημα Αλλαγής θέλουν να θυμίσουν ότι η σύγχρονη Ελλάδα χτίστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον ηγέτη του, Ανδρέα Παπανδρέου.

Παράλληλα με την ολιγοήμερη ανάπαυλα της εορταστικής περιόδου, το βλέμμα της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής είναι στραμμένο στα επόμενα βήματα και στους κρίσιμους κομματικούς σταθμούς που έχει μπροστά της, όπως η ανασυγκρότηση του κόμματος και η Προγραμματική – Ιδεολογική Συνδιάσκεψη, η οποία θα διεξαχθεί – εκτός απροόπτου – στα μέσα φθινοπώρου και θα έχει ως κεντρικό διακύβευμα να γεφυρωθούν οι αποκλίσεις που έχουν καταγραφεί συνολικά, ώστε από την επομένη να υπάρξει μια και ενιαία γραμμή σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Ένας άλλος κρίσιμος στόχος είναι να καταλήξει σε έναν ισχυρό ιδεολογικό και πολιτικό αυτοπροσδιορισμό για την Παράταξη, που θα αποτελέσει τον κεντρικό πυλώνα για την ουσιαστική αυτόνομη πορεία της, αλλά και τα βασικά εφόδια με τα οποία θα απευθυνθεί ξανά στην κοινωνία, δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες της.

Παράλληλα, η Χαριλάου Τρικούπη, που φαίνεται να επενδύει πολλά και στη νεοσυσταθείσα Νεολαία του κόμματός της, εκκινεί τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση Ιδρυτικού Συνεδρίου, ώστε να αποκτήσει εκλεγμένα όργανα και ηγεσία.

*Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στο «Καρφί»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ