ΚΙΝΑΛ για ΛΑΡΚΟ: “ΟΧΙ” στο ξεπούλημα της εταιρείας

Κίνημα Αλλαγής για ΛΑΡΚΟ: Γιατί λέμε όχι στο ξεπούλημα της εταιρείας

Το σχέδιο της κυβέρνησης αποκαλύπτεται: η ΛΑΡΚΟ οδηγείται σε ξεπούλημα και μάλιστα με μία ακόμη εν κρυπτώ τροπολογία της τελευταίας στιγμής. Το ίδιο είχε κάνει, άλλωστε, το Φεβρουάριο του 2020, όταν έθεσε τη ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Παραμένει δε άγνωστο το τίμημα της διαδικασίας και τι έπραξε ή δεν έπραξε η διαχείριση της εταιρείας για να μεγιστοποιηθεί το τίμημα της μεταβίβασης της εταιρείας. Κυρίως, όμως, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα, όταν δεν υπάρχει μέριμνα για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους ή τους επαγγελματίες που είχαν συνεργασία με την εταιρεία. Υπολογίζεται ότι 12.500 ΑΦΜ έχουν άμεση ή έμμεση σχέση και οι τοπικές κοινωνίες της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της Βοιωτίας, της Κοζάνης και της Καστοριάς θα υποστούν τις συνέπειες.

Την ώρα που οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ενισχύουν τις επιχειρήσεις τους για την περίοδο μετά την πανδημία σε στρατηγικούς τομείς παραγωγής και αξιοποιούν το πλαίσιο υποστήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάσωσή τους, η κυβέρνηση εμμένει στα λάθη και τις παραλείψεις του δικού της παρελθόντος για τη ΛΑΡΚΟ. Εμείς, ως Κίνημα Αλλαγής, δηλώνουμε αντίθετοι στις πρακτικές της κυβέρνησης κι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο προτείναμε ονομαστική ψηφοφορία, καταψηφίζοντας ασφαλώς τη νομοθετική ρύθμιση.

Δηλώνουμε, επίσης, ότι θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ