ΚΙΝΑΛ για συνωστισμό σε ΜΜΜ: “Απαράδεκτες συνθήκες, απαιτούνται μέτρα!”

Ανακοίνωση Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κινήματος Αλλαγής

Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου αλλά και της Θεσσαλονίκης γίνονται μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης στα Μ.Μ.Μ.

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – H Ρ Θ Ε ! – ΤΟ 1ο “RES PUBLICA ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω! 

Ο συνωστισμός είναι απαγορευτικός για τήρηση οποιουδήποτε υγειονομικού πρωτοκόλλου. Τα αραιά δρομολόγια, η έλλειψη οχημάτων και οδηγών δημιουργούν μια τριτοκοσμική κατάσταση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των συμπολιτών μας.

Η κυβερνητική αδράνεια να βελτιώσει και να αναβαθμίσει ποσοτικά και ποιοτικά το συγκοινωνιακό έργο έφερε αυτά τα αποτελέσματα. Μετά από αρκετά χρόνια απαξίωσης των αστικών μεταφορών με απουσία επενδύσεων και αντί προσλήψεων, μετατάξεων, φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Η κυβέρνηση έπρεπε αμέσως, με ταχείς ρυθμούς να καλύψει το κενό και να σταματήσει τον κατήφορο με αγορά οχημάτων και προσλήψεις οδηγών. Ειδικά μετά την πανδημία του COVID-19 τα πράγματα έγιναν ακόμη σοβαρότερα και επικίνδυνα. Οι εξαγγελίες καλών προθέσεων δεν αρκούν και οι προσπάθειες τελευταίας στιγμής με ημίμετρα (συμβάσεις με ΚΤΕΛ, μίσθωση οχημάτων με leasing κλπ) δεν λύνουν το πρόβλημα.

Απαιτούνται άμεσα με ταχύτατες διαδικασίες αγορές οχημάτων και προσλήψεις οδηγών σε όλο το σύστημα αστικών συγκοινωνιών. Ο χρόνος ήδη έχει παρέλθει και δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ