ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ για αντιμετώπιση Ρομά απο την Κυβέρνηση: “Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να χτίσουν και όχι για να κατεδαφίζουν”

Φωτογραφία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εικονίζει τον καταυλισμό προσφύγων στο παλιό αεροδρόμιο της Νέας Καβάλας, Κιλκίς, που φιλοξενεί περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, την Τετάρτη 27 Απριλίου 2016. Σε 19.264 ανέρχονται οι πρόσφυγες που βρίσκονται μέχρι στιγμής στο νομό Κιλκίς, με τους 10.185 απ`αυτούς να παραμένουν στην Ειδομένη. Δευτέρα 2 Μαϊου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Κοινή ανακοίνωση των Τομέων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης, Συνοχής και Πρόνοιας και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής με αφορμή τη δημιουργία κύματος νεοαστέγων (Ρομά και προσφύγων) στη χώρα μας

Οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να χτίσουν και όχι για να κατεδαφίζουν

Στο Δήμο Ασπροπύργου παραπήγματα στα οποία διέμεναν Ρομά κατεδαφίστηκαν. Χωρίς καμία μέριμνα για μετεγκατάσταση των κατοίκων τους όπως προβλέπει ο νόμος. Από τα παραπήγματα, στα χαλάσματα.

Στο Δήμο Αθηναίων αφαιρέθηκαν τα παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας για να μην προσελκύουν τους άστεγους πρόσφυγες που αφέθηκαν στην τύχη τους από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Από τα παγκάκια, στο πλακόστρωτο της πλατείας.

Όσο κι αν οι δυο αυτές ειδήσεις αφορούν πρωτοβουλίες δημοτικών αρχών, κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τις διαχρονικές και τις πρόσφατες ευθύνες των κυβερνήσεων που όχι μόνο δεν έλυσα και δεν λύνουν προβλήματα αλλά δημιουργούν και καινούργια.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να παρέμβει άμεσα και να δώσει λύσεις. Έχει εκλεγεί για να χτίσει και όχι για να κατεδαφίσει.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H K.O του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής την Φώφη Γεννηματά, κατέθεσε τροπολογία για την διαφάνεια στην νέα καμπάνια ενημέρωσης!

Η ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

"Eις Μνήμην!" -Άρθρο για τον Π. Μπακογιάννη! Σαν σήμερα η δολοφονία του από την 17Ν!

Εις μνήμην! Υπογράφουν οι: Νικολοπούλου Αναστασία…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Οι μετακλητοί διαλύουν το κράτος συστηματικά και αθόρυβα". Γράφουν οι Ε.Στεφοπούλου -Π.Καρκατσούλης

Οι μετακλητοί διαλύουν το κράτος συστηματικά και…
Read more