ΚΙΝΑΛ: “Το Εμβληματικό έργο του ΠΑΣΟΚ, το ΑΣΕΠ, πρέπει να περιφρουρηθεί”

"Διαφάνεια στις προσλήψεις" ζητά με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής

Aνακοίνωση σχετικά με το φλέγον ζήτημα των προσλήψεων και της “υπερπήδησης” του ΑΣΕΠ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξέδωσε ο Τομέας Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής:

Ο θόρυβος που έχει προκύψει για τις προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες αναδεικνύει ένα ουσιαστικό θέμα που έχει να κάνει με την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, ώστε οι διαδικασίες πρόσληψης, είτε διενεργούνται από την ανεξάρτητη αρχή, είτε απλώς εποπτεύονται από αυτήν, να γίνονται με διαφάνεια, ταχύτητα και διασφάλιση της αξιοκρατίας.

Επειδή δεν πρέπει να παραμένει καμία σκιά σε ό,τι αφορά προσλήψεις στο Δημόσιο, καλούμε την κυβέρνηση

  • Να ενημερώσει τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες για το κατά πόσο άλλαξαν τα άτομα τα οποία εν τέλει θα προσληφθούν στις αστικές συγκοινωνίες ή αν οι αλλαγές στις οποίες αναφέρεται το ΑΣΕΠ αφορούν επανακατάταξη των επιτυχόντων σε ό,τι αφορά τη σειρά προτεραιότητάς τους στον πίνακα προσληπτέων.
  • Να ενημερώσει τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες για το μέσο ποσοστό αλλαγών που επέρχονται σε προσωρινούς πίνακες διοριστέων ΙΔΑΧ, μετά τον έλεγχο των ενστάσεων από το ΑΣΕΠ, ώστε να αξιολογηθεί η ικανότητα των φορέων του Δημοσίου να διενεργούν τις εν λόγω διαδικασίες.

Το ΑΣΕΠ, είναι ένα εμβληματικό έργο του ΠΑΣΟΚ που έγινε για να βάλει τέλος στο ρουσφέτι στο Δημόσιο και πρέπει να περιφρουρηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ