Κίνημα Αλλαγής: “19η Μαΐου : Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.”

Φώφη Γεννηματά: Διεκδικούμε την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων

Μήνυμα Φώφης Γεννηματά, Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για την 19η Μαΐου – Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας

19 Μαΐου, ημέρα μνήμης, τιμής και σεβασμού στους Έλληνες του Πόντου που δολοφονήθηκαν ή ξεριζώθηκαν με τον πιο βίαιο τρόπο από τις Πατρίδες τους.

Το ΠΑΣΟΚ, το 1994, εισηγήθηκε και πέτυχε από τη Βουλή των Ελλήνων την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων αναγορεύοντας την 19η Μαΐου «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων στον Μικρασιατικό Πόντο».

Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο και διεκδικούμε τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Η διεθνοποίηση του ζητήματος καθίσταται σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρη μετά την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δεν σταματάμε μέχρι να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια και η Τουρκία να παραδεχθεί τα εγκλήματά της και να ζητήσει συγνώμη στους λαούς που υπέφεραν.

Η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης για την ημέρα Μνήμης:

353.000 ψυχές ζητάνε δικαίωση… Περισσότεροι από 353.000 Έλληνες του Πόντου εξολοθρεύτηκαν με διάφορες μεθόδους από τους Νεότουρκους κατά την περίοδο 1916-1923, αποτελώντας ύβρη και στίγμα για τον ανθρώπινο πολιτισμό. 

Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των Η.Π.Α. ας αποτελέσει στόχευση και παράδειγμα για όλους μας. Ο αγώνας για την διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς τις αδικοχαμένες ψυχές. Είναι το δικό μας «Ποτέ ξανά», η δική μας ηθική συμβολή στη διασφάλιση της Ειρήνης και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ