Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: “Αταλάντευτα δίπλα στον εργαζόμενο” – “Μέτωπο” κατά της κυβέρνησης – “Άνοιγμα” στην κοινωνία

Published

on

Μέτωπο κατά τη κυβέρνησης και άνοιγμα στην κοινωνία από το Κίνημα Αλλαγής

“Ανεβάζουν στροφές” στην Χαριλάου Τρικούπη, ποντάροντας τόσο στο πολιτικό αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής, το “Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο”, όσο και στην κοινωνική δικαιοσύνη, μια φράση-“Σταθμός”- στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Δεν τίθεται πλέον θέμα “σχεδιασμού”, τίθεται θέμα επαλήθευσης της ιδεολογικής ταυτότητας του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο “κλιμακώνει” την “επίθεση” στα αντι-λαϊκά και αντί-κοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δηλώνει ένα βροντερό “παρών” στην διεκδίκηση της Προοδευτικής Διακυβέρνησης της χώρας μετά από μια δεκαετία λαϊκισμού-πόλωσης-συντήρησης.

Με βασικούς πυλώνες ,το Νέο Πτωχευτικό Κώδικα, τα Εργασιακά και την Αύξηση των Αντικειμενικών Αξιών, το Κίνημα Αλλαγής θέτει τις κόκκινες γραμμές και ταυτόχρονα πραγματοποιεί μεγάλο άνοιγμα στην Κοινωνία 

Με την ενεργοποίηση του Πτωχευτικού Κώδικα από αύριο γίνεται σαφές πως οι δανειολήπτες έχουν δύο επιλογές. Είτε να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, είτε να αντιμετωπίσουν τη ρευστοποίηση των περουσιακών τους στοιχείων, εφόσον δε θεωρούνται ευάλωτοι, βάσει κάποιων συγκεκριμένων κριτηρίων

Οπως είναι γνωστό, οι πλειστηριασμοί μετά την επαναλειτουργία των δικαστηρίων έχουν ξεκινήσει, αλλά δεν αφορούσαν την πρώτη κατοικία. Μάλιστα σε αυτή τη φάση πραγματοποιούνται όσοι ήταν σε ώριμο στάδιο πριν από την πανδημία και πάγωσαν. Ωστόσο, σταδιακά οι αναγκαστικές εκτελέσεις θα αυξάνονται, καθώς το σύστημα θα απελευθερώνεται.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και υπεύθυνος της Κ.Ο στον τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μιχάλης Κατρίνης έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για τον Νέο Πτωχευτικό Κώδικα που οδηγεί την Ελληνική αγορά και κοινωνία στην εξαθλίωση

 

Είναι προφανές ότι έχουμε μπροστά μας δύο δρόμους. Ο ένας είναι ο δρόμος που μας δείχνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ένας δρόμος συντηρητικός που ξεπουλά οτιδήποτε δημόσιο στους λίγους και ισχυρούς πελάτες της Νέας Δημοκρατίας. Ο άλλος είναι του πράσινου κοινωνικού συμβολαίου που έχει αναδείξει το Κίνημα Αλλαγής, η μοναδική εναλλακτική, προοδευτική, σύγχρονη πρόταση για να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία της ψηφιακής και πράσινης ανάπτυξης τη οικονομίας με σεβασμό και στο περιβάλλον, αλλά κυρίως στον εργαζόμενο με στόχο την πλήρη απασχόληση και τη δημιουργία πολλών ποιοτικών, νέων θέσεων εργασίας. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τους ανθρώπους στον τόπο μας. Τα παιδιά μας, τη νέα γενιά και γιατί όχι να φέρουμε πίσω αυτούς που έφυγαν. Είναι λοιπόν στο χέρι σας να αποφασίσετε να δυναμώσετε το Κίνημα Αλλαγής για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε, να πετύχουμε τη νέα αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος και να μην συνεχιστεί αυτή η πορεία συντήρησης και οπισθοδρόμησης.”

Ενώ η ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, δεν “άφηνε” κανένα “θολό σημείο”:

Το Κίνημα Αλλαγής συνεχίζει την μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή, μαζί με τον κόσμο της εργασίας, για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

Advertisement

Στηρίζει τον αγώνα της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, των συνδικάτων, εντείνει την παρουσία του στους εργασιακούς χώρους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους για το πραγματικό περιεχόμενο και τις συνέπειες αυτού του Νόμου.

Σπάζει την «σιωπή των αμνών», που επιχειρούν να επιβάλλουν τα ελεγχόμενα από την Κυβέρνηση, μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το γεγονός μάλιστα πως η Φώφη Γεννηματά, δίνει το έναυσμα για κινητοποιήσεις για την προάσπιση των εργατικών δικαιωμάτων, δείχνει και τον “δρόμο” για την επάνοδο του κόμματος σε θέσεις διεκδίκησης της διακυβέρνησης της χώρας και την σωτηρία από την “λαίλαπα” της νεοφιλελεύθερης επέλασης και του τυχοδιωκτισμού!

 

Ενώ σε ό,τι αφορά την αύξηση των Αντικειμενικών Αξιών

Η ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, επισήμαινε μεταξύ άλλων “πρέπει να διασφαλιστεί ότι σε όλες τις υφιστάμενες περιπτώσεις οι μεταβολές των αντικειμενικών αξιών θα αυξήσει τη διαπραγματευτική ισχύ των οφειλετών και όχι των πιστωτών.

Ειδάλλως είναι προφανές ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες είναι ένα εργαλείο που συμπληρώνει το πλαίσιο των εισπρακτικών, των funds, της άρσης προστασίας της α΄ κατοικίας και του νέου πτωχευτικού.”

Advertisement

Το σύνθημα δόθηκε, το αφήγημα, αυτή τη φορά, “πέτυχε” και το Κίνημα Αλλαγής ανέκτησε τους αιώνιους δεσμούς του με την κοινωνία, τον εργαζόμενο, την λαϊκή πάλη, την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ή όπως παλιά: “Λαϊκή Κυριαρχία, Εθνική Ανεξαρτησία, κοινωνική δικαιοσύνη”