Κίνημα Αλλαγής: “Κύριοι της κυβέρνησης, αναθεωρήστε τις παράνομες και άδικες ενέργειές σας για το συμφέρον και την ουσιαστική αναβάθμιση των ΕΑΣ.”

Ανακοίνωση Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής

Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για την μετεγκατάσταση του εργοστασίου των ΕΑΣ από τον Υμηττό, ακολούθησαν δύο μαζικές μετακινήσεις συνολικά τριάντα (30) εργαζόμενων των ΕΑΣ στον Υμηττό προς άλλο εργοστάσιο της εταιρίας εκτός Αττικής, ενώ από τη διοίκηση της εταιρείας δεν επελέγη προς μετακίνηση κανείς από τους 49 εργαζόμενους εργολαβικής εταιρίας. Στους μετακινούμενους συμπεριλαμβάνονται και δύο «ενοχλητικά», προς τη διοίκηση της εταιρίας, συνδικαλιστικά στελέχη. Από τους μετακινούμενους συνδικαλιστές ο ένας «ενοχλητικός» εργάζεται στην εταιρία από το 1985, είναι ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (ΠΟΕΜ), μέλος του ΔΣ των εργαζόμενων στα ΕΑΣ Υμηττού και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού, ενώ ο άλλος είναι Γραμματέας του Συμβουλίου εργαζομένων στα ΕΑΣ Υμηττού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Aιφνιδιαστική “φιέστα” στον Υμηττό από τον Μητσοτάκη – ΚΙΝΑΛ: “Λέμε ναι στην μετεγκατάσταση, αλλά όχι σε κλείσιμο ή δραστική υποβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων”

 

Είναι προφανές ότι η αιφνιδιαστική μετάθεση των «ενοχλητικών» συνδικαλιστών των ΕΑΣ στον Υμηττό είναι ανεπίτρεπτη και παράνομη, αφού παραβιάζει το άρθρο 14 του ν.1264/1982 και το άρθρο 9 του ν.1767/1988 μου και γίνεται χωρίς την δική τους συγκατάθεση και την συγκατάθεση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) και του Σωματείου ΕΑΣ Υμηττού, και του Συμβουλίου Εργαζομένων. Η μετακίνησή τους σε συνδυασμό με την μαζική μετακίνηση εργαζομένων των ΕΑΣ από τον Υμηττό (και όχι εργαζόμενων στις εργολαβικές εταιρίες) εντάσσεται στην επιδίωξη της διοίκησης της εταιρίας να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με αυθαίρετες αποφάσεις και να «ξηλώσει» σταδιακά το εργοστάσιο του Υμηττού από τους εργαζόμενους προς διευκόλυνση των άδηλων κυβερνητικών προθέσεων που σχετίζονται με την μετεγκατάσταση και την δήθεν αναβάθμισή της.

Αυτό είναι το σχέδιο της διοίκησης της εταιρείας και της κυβέρνησης για την αναμόρφωση των ΕΑΣ; Ξεκινώντας από τη δημιουργία προβλημάτων προς τους εργαζόμενους της εταιρείας;

Καλούμε κάθε αρμόδιο να παρεμποδίσει την διολίσθηση σε αυθαίρετες και παράνομες πρακτικές. Συστήνουμε διαφάνεια και συνεχή διάλογο με τους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Αλλάξτε ρότα κύριοι της κυβέρνησης, αναθεωρήστε τις παράνομες και άδικες ενέργειές σας για το συμφέρον και την ουσιαστική αναβάθμιση των ΕΑΣ.

Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ