Κίνημα Αλλαγής για εργασιακά και Κυβέρνηση Μητσοτάκη: “Ο θερινός τζίτζικας των τηλεοπτικών διακηρύξεων ας επιχειρήσει να γίνει συνεργατικό μυρμήγκι…”

Ανακοίνωση Τομέα Εργασίας Κινήματος Αλλαγής

Τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων και επιχειρήσεων εν μέσω πανδημίας ήρθαν αργά και αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά. Κατά συνέπεια, το φόβο από την πανδημία διαδέχθηκε ένα κύμα εργασιακής ανασφάλειας και έκρηξης της ανεργίας. Ειδικά στον τομέα του Τουρισμού-Επισιτισμού η κρίση επιδεινώνεται από τα λάθη και την προχειρότητα:

-Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι επιτέλους αύριο θα δοθούν τα επιδόματα των 534 ευρώ, μετά από την πίεση της Ομοσπονδίας και τις ανακοινώσεις μας. Όμως για όσους εντάχθηκαν στο αποτυχημένο πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ αυτό το ποσό αφορά τον περασμένο… Ιούνιο. Κατά λογική συνέπεια η οικονομική στήριξη για τον τρέχοντα μήνα (Αύγουστο) θα κατατεθεί τέλη Οκτωβρίου. Χωρίς να αναρωτηθεί κανείς πώς περνούν οι οικογένειες των ανέργων-δικαιούχων.

-Όσοι δεν προσελήφθησαν θα λάβουν επίδομα μόλις 400 ευρώ για το 3μηνο του καλοκαιριού και μάλιστα υπό την αυστηρή προϋπόθεση ότι το προηγούμενο χειμώνα έλαβαν επιδότηση ανεργίας για 80 ημέρες. Και δεν θα ενισχυθούν όσοι πήραν επίδομα για 79 ή 81 ημέρες…

Καλούμε το υπουργείο εργασίας και την κυβέρνηση να σταματήσει τις προχειρότητες, τις παλινωδίες και να διευρύνει τον κύκλο των δικαιούχων ενισχύσεων. Κυρίως δε να συνεργαστεί με τα αρμόδια όργανα των εργαζομένων του κλάδου, προκειμένου να καταρτιστεί ένα σαφές σχέδιο για την στήριξη των εργαζομένων τον προσεχή δύσκολο χειμώνα.

Ο θερινός τζίτζικας των τηλεοπτικών διακηρύξεων ας επιχειρήσει να γίνει συνεργατικό μυρμήγκι…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ