ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

ΚΙΝΑΛ: Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ξέρει τι της γίνεται! Λέγανε ψέμματα για τον κορονοϊό;

Είναι ξεκάθαρο σε όλους πλέον, πως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, “Δεν ξέρει που πατά και που βρίσκεται”. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 1 μιση μήνα πριν μιλούσε για μια “Ασφαλή χώρα” για τουρισμό, την Ελλαδα, από τη Σαντορίνη. Χθες μόλις, δήλωσε πως ήταν αναπόφευκτο να αυξηθούν τα κρούσματα κορονοϊού μετά το άνοιγμα των συνόρων- κι ας έχουμε 83% κρούσματα εγχώρια- ενώ ο Κος Πέτσας έμεινε στην τελευταία θέση, πως ευθύνονται οι Έλληνες, όχι οι Τουρίστες…. Έχει χαθεί η μπάλα κύριοι…

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής

Ο κ. Μητσοτάκης τον Ιούνιο καλούσε από την Σαντορίνη τους τουρίστες να έρθουν στην Ελλάδα που είναι μια ασφαλής χώρα. Χθες όμως δήλωνε ότι «περιμέναμε αύξηση των κρουσμάτων». Σήμερα ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι τα κρούσματα δεν είναι «εισαγόμενα», οφείλονται στην «χαλάρωση» των πολιτών μας. Πλήρες αλαλούμ!

Άρα ή έλεγαν ψέματα τον Ιούνιο και εν γνώσει τους καλλιέργησαν τον εφησυχασμό ή λένε ψέματα τώρα και το απροετοίμαστο, πρόχειρο και χωρίς μέτρα «άνοιγμα» του τουρισμού, επέφερε τα αρνητικά αποτελέσματα. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, φέρουν οι ίδιοι, ο κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση του, την ευθύνη.

Η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και ευθύνη.

Αντί να εξαντλούνται σε συζητήσεις για το ποια χώρα έχει τον πιο πολύ κορωνοϊό (!!), όπως σήμερα στο briefing του κ. Πέτσα, να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα:

• Διεξάγοντας test σε όλους τους υγειονομικούς και τις ευπαθείς ομάδες. Όπως και για όλους τους πολίτες που γυρίζουν από επιβαρυμένους τουριστικούς προορισμούς. Test που να καλύπτουν οικονομικά ο ΕΟΠΥΥ και οι εργοδότες.

• Χορηγώντας δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, στα σχολεία που ανοίγουν. Για το άνοιγμα των σχολείων η Υπουργός Παιδείας έχει την υποχρέωση άμεσα να παρουσιάσει τον συνολικό προγραμματισμό.