ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kίνημα Αλλαγής: “Αν δεν μείνει ζωντανή η Οικονομία και όρθια η Κοινωνία, το κόστος της ανασυγκρότησης θα είναι πολύ μεγαλύτερο και επώδυνο.”

Κοινή ανακοίνωση των Τομέων Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κινήματος Αλλαγής για τις Εαρινές Οικονομικές Προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για το Ελληνικό Πρόγραμμα Σταθερότητας

Οι εξαιρετικά δυσοίωνες προβλέψεις για την οικονομία μας προκαλούν έντονο προβληματισμό.

Η Ελλάδα προβλέπεται ότι θα το 2020 θα βυθιστεί σε μια ύφεση της τάξης του 9,7%, τη βαθύτερη ανάμεσα στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πτώση των επενδύσεων κατά 30% αύξηση της ανεργίας στο 20% και εκτίναξη του δημόσιου χρέους στο 196.4% του ΑΕΠ.

Ο κ. Σταϊκούρας αντί να ξιφουλκεί με τον προκάτοχο του, όπως έκανε τις τελευταίες μέρες, για το αν οι επιδόσεις της οικονομίας ήταν καλύτερες πριν ή μετά τον Ιούνιο του 2019, πρέπει να κατανοήσει την ανεπάρκεια και αποσπασματικότητα των μέτρων που έχει εξαγγείλει, πολλά από τα οποίο μένουν στην ουσία ανεφάρμοστα.

Η Κυβέρνηση εκτός από την άμεση ανακούφιση των πληγέντων εργαζόμενων, επαγγελματιών και επιχειρήσεων, οφείλει να διασφαλίσει ότι θα εφαρμοσθεί ένα ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΧΕΔΙΟ στήριξης της Οικονομίας, και ειδικά των κλάδων που έπληξε περισσότερο η κρίση (τουρισμός, αγροτικά, μικρομεσαίοι κλπ). Αυτό θα μας δώσει τον απαραίτητο χρόνο ώστε όλοι οι κλάδοι της οικονομίας να ξαναβάλουν μπρος τις μηχανές τους και η οικονομία να βγει γρήγορα από το τέλμα.

Αν δεν μείνει ζωντανή η Οικονομία και όρθια η Κοινωνία, το κόστος της ανασυγκρότησης θα είναι πολύ μεγαλύτερο και επώδυνο.

Το Κίνημα Αλλαγής, εκτός από κριτική, έχει ήδη διατυπώσει και συγκεκριμένες προτάσεις, τόσο για τα άμεσα μέτρα ανάσχεσης της κρίσης, -στην λογική του ενδιάμεσου προγράμματος- και για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η οικονομία την επόμενη ημέρα.

Και θα επιμείνουμε γιατί δυστυχώς τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: "Όσους ξαναζεσταμένους Καλογρίτσες και να βγάλει ο κ. Μητσοτάκης, δε σώζεται από τα προβλήματα των πολιτών"

Mετά τις νέες αποκαλύψεις Καλογρίτσα για την…
Read more
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντροπή: Σήμερα στα Καμμένα Βούρλα, η Ελλάδα έχασε λίγη από την "ανθρωπιά" της...

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος Εναντίον 39 ασυνόδευτων…
Read more
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

"Είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την Κύπρο-Να μπει τέλος στην ομηρία του νησιού" . Του Γιώργου Τσιτσιλιάνου

” Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίξουμε τον Κυπριακό…
Read more