Κίνημα Αλλαγής: Στηρίζει το σχέδιο νόμου για τον Ε-65

Ψηφίζει το νομοσχέδιο για τον Ε65 το Κίνημα Αλλαγής” 

 

Απόσπασμα από την ομιλία του Χρήστου Γκόκα στη Βουλή, στο Σχέδιο Νόμου για την Κύρωση της Συμφωνίας Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης για τον Ε65

Το Κίνημα Αλλαγής αντιλαμβάνεται τη σημασία και την αξία των Μεγάλων Υποδομών. Εξ’ άλλου, η παράταξή μας, με το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε όλες τις μεγάλες συμβάσεις και μάλιστα τις περισσότερες μόνο του.

Μιλά η Κυβέρνηση για Πρόγραμμα 13 δισ. για τις Υποδομές, και συμβασιοποιήσεις μέχρι σήμερα 3,2 δισ..

Όμως:

1.Δεν έχει γίνει συζήτηση και διάλογος για το πρόγραμμα αυτών των έργων, προχωράτε με τις δικές σας επιλογές.

2.Δεν αφορά σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, για το σύνολο των Υποδομών του Εθνικού Δικτύου Μεταφορών (Αυτοκινητόδρομοι, Λιμάνια, Σιδηροδρομικό Δίκτυο).

3. Δεν έχει γίνει συζήτηση για τις ανάγκες και τις δυνατότητες που υπάρχουν με την ευκαιρία των 90 και πλέον δισ. πόρων, που είναι διαθέσιμοι για την επόμενη προγραμματική περίοδο, και την ένταξη δράσεων με προστιθέμενη αξία.

Βέβαια φροντίσατε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης να προχωρήσει σύμφωνα με τις δικές σας επιλογές. Όπου προτάξατε την ταχύτητα απορρόφησης χωρίς τη διασφάλιση μακρόπνοης βιώσιμης ανάπτυξης.

Λόγω της μεγάλης και ιδιαίτερης αναπτυξιακής και στρατηγικής σημασίας ψηφίζουμε θετικά για την ολοκλήρωση του Ε65, παρά την απουσία από την πλευρά της Κυβέρνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου Αναπτυξιακής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που επιμένει να προχωρά με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας. Όπως επίσης επιμένει να αρνείται το Θεσμικό Διάλογο και τη συνεννόηση για ένα Εθνικό Σχέδιο υπέρβασης των συνεπειών της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, όπως και για την αξιοποίηση των Πόρων που έχουμε μπροστά μας, ζητήματα τα οποία υπερβαίνουν τα όρια μιας Κυβερνητικής θητείας.

 

 

Photo by Thomas Despeyroux on Unsplash 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ